Sivuston käyttötapa: Mobiili
Vaihdossa ja matkalla Euroopassa

Vapaaehtoisena Euroopassa

Vapaaehtoistyöstä voi oppia monenlaisia uusia taitoja ja päästä samalla tekemään positiivista muutosta maailmassa. Sen kautta voit tavata uusia ystäviä, ja ehkä löytää juuri sen oman juttusi esimerkiksi välivuoden aikana. EU:lla on useita vapaaehtoisuushankkeita, joiden kautta on mahdollista hakeutua vapaaehtoiseksi Eurooppaan sekä sen ulkopuolelle. Vapaaehtoistyötä löytyy monenlaista, niin humanitaarisesta avusta nuorisotyöhön tai vaikkapa kulttuuritapahtumien järjestämiseen.

Vapaaehtoisena Euroopassa – silmiä avaava kokemus

Lue haastattelu


Euroopan solidaarisuusjoukot

Haluaisitko olla mukana ennaltaehkäisemässä luonnonkatastrofeja, tai kenties auttamassa ratkaisemaan erilaisia sosiaalisia ongelmia yhteisöissä? EU on käynnistänyt hankkeen 18–30-vuotiaille nuorille, jotka haluavat tehdä merkityksellistä työtä ja tukea yhteisöjä joko omassa maassaan tai ulkomailla. Euroopan solidaarisuusjoukoissa voi työskennellä joko vapaaehtoisena tai palkallisessa työsuhteessa, ja osoittaa näin solidaarisuuttaan auttamalla muita. Erilaisesta yhteiskuntaa parantavasta kokemuksesta on myös hyötyä myöhemmin työmarkkinoilla!

Britannia ei enää jatkossa osallistu Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmaan. Britannialaiset osallistuvat kuitenkin normaalisti ohjelmasta ennen 31.12.2020 rahoitettuihin hankkeisiin. Voit lukea lisätietoa täältä.


Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu (EVS)

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu eli EVS on osa Erasmus+ -ohjelmaa, ja se tarjoaa monipuolisia vapaaehtoistyömahdollisuuksia EU:ssa ja sen ulkopuolella noin 5000 yhteistyöorganisaatiossa. Nuoret EU-kansalaiset voivat ottaa osaa esimerkiksi ympäristönsuojeluun, tehdä nuorisotyötä, auttaa vanhuksia tai osallistua urheilu- ja kulttuuritapahtumien järjestämiseen. EVS:n vapaaehtoistyöntekijät saavat EU:lta tukea matka- ja elinkustannuksiinsa. Vapaaehtoiseksi voi lähteä 2–12 kuukauden ajanjaksoksi, mutta on myös joitain mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä netissä omasta kodistaan käsin.


EU Aid Volunteers -ohjelma

EU Aid Volunteers -ohjelma tuo vapaaehtoiset sekä kansainväliset organisaatiot yhteen köyhyyden tai katastrofien runtelemilla alueilla ja yhteisöissä. Toisin kuin moni muu vapaaehtoisprojekti Euroopassa, EU Aid Volunteers keskittyy tukemaan humanitaarista työtä ja suuronnettomuuksien riskinhallintaa mm. Afrikassa, Lähi-Idässä, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Ohjelman kautta saat hyvää kokemusta, mikäli olet kiinnostunut humanitaarisen avun parissa työskentelystä tai mahdollisesti tulevaisuudesta humanitaarisessa organisaatiossa. EU Aid Volunteers -ohjelmaan osallistuvan vapaaehtoisen tulee olla yli 18-vuotias EU-kansalainen tai EU:ssa pitkään asunut henkilö, ja hän saa avustusta matkakulujen, asumisen ja vakuutusten korvaamiseksi.


Palaa pääsivulle »

Yhteistyössä:

Euroopan komissio

Viimeksi päivitetty: 10 helmi 2021

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.11.2020

Töissä Saksassa Euresin kautta

Lue Anni Harnin kokemuksia työskentelystä Saksassa Euresin kautta.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 23.10.2020

Viestintäharjoittelijana Euroopan parlamentin Suomen-toimistolla

Lue Eeva Kallaksen viestintäharjoittelusta Euroopan parlamentin Suomen-toimistolla.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 9.11.2020

Vapaaehtoistöissä Euroopassa

Eurooppa tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia vapaaehtoistöihin lähtemistä harkitseville. Lue Brysselissä vapaaehtoistöissä olleen Laurin omat kokemukset ja parhaat vinkit muille vapaaehtoistöihin haluaville!

Lue lisää