Sivuston käyttötapa: Mobiili

Råd och vägledning om att studera på svenska i Helsingfors

Julkaistu 3.1.2018 Koulutusliitteessä

Studera i Helsingfors

TEKSTI JA KUVA: Studera i Helsingfors

Råd och vägledning om att studera på svenska i Helsingfors

– kolla in studeraihelsingfors.fi!

Är du nyfiken på att studera på svenska i huvudstadsområdet? På studeraihelsingfors.fi hittar du information samlad om de svenskspråkiga högskolestudierna som erbjuds i Helsingforsregionen. En nyhet är att vi nu också erbjuder personlig vägledning. Tack vare de nya interaktiva stödtjänsterna på sidan kan du t.ex. chatta med vägledare, eller varför inte tala med dem via Skype?

ATT STUDERA på svenska blir allt populärare även bland finskspråkiga i vårt land. Men det har ibland varit svårt för intresserade att veta var man kan ställa sina frågor om att studera på svenska. Nu har ett vägledningscenter grundats dit du kan vända dig för att prata om studieval med någon av vägledarna.

Många finskspråkiga väljer att studera på svenska

Många finskspråkiga som väljer att studera på svenska gör det för att lära sig ett till nordiskt språk under sin studietid. Om du har finska som modersmål, men också talar god svenska, öppnar sig många nya möjligheter på arbetsmarknaden. Många finskspråkiga som valt att börja studera på svenska har berättat att det har krävts en extra arbetsinsats för att komma igång under det första halvåret, men att det sedan har känts naturligt att studera på svenska.

Hitta svenskspråkiga studiealternativ och fundera på studievalet med vägledare på studeraihelsingfors.fi

På studeraihelsingfors.fi hittar du mycket information. Här finns hela det svenskspråkiga studieutbudet i Helsingfors samlat, och du kan enkelt följa länkar till utbildningarna på varje högskola/universitet. Hit vänder du dig för att enkelt få svar på dina frågor och funderingar kring svenskspråkiga högskolestudier.

Kanske vet du inte riktigt vilken utbildning du är intresserad av? Vill du tala med någon om dina framtidsplaner? Då kan du både chatta på svenska med våra vägledare, eller boka tid för att prata med oss via Skype! Du kan vända dig till oss med alla dina studierelaterade frågor, stora som små. Vi finns till för att du ska kunna få tips och råd, nya infallsvinklar och information om vilka möjligheter som finns. Du kan självklart vara anonym om du vill.

Helsingforsalliansen är ett samarbete mellan svensk- och tvåspråkiga högskolor i huvudstaden, och det är på deras webbsida studeraihelsingfors.fi du hittar det nya vägledningscentret. I samarbetet medverkar Aalto-universitetet, Arcada, Hanken, Helsingfors universitet, Konstuniversitetet och Svenska social- och kommunalhögskolan.

Tutustu Koulutusliitteeseen!

Viimeksi päivitetty: 07 helmi 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 5.11.2018

Vinkit parempaan opiskelutekniikkaan

Keräsimme avuksesi kuusi vinkkiä, joiden avulla voit ottaa askeleen kohti parempaa opiskelutekniikkaa.

Teemat: Opiskelu , Vinkit
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.3.2018

Sinustako mestarikirjoittaja?

Onko sinusta vaikeaa kirjoittaa pidempää tekstiä? Etkö tiedä, mistä aloittaisit? Keräsimme yhteen muutaman vinkin, joiden avulla sinusta tulee parempi kynäniekka!

Teemat: Opiskelu , Vinkit
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 19.2.2019

Opintojen rahoitus

Haluatko lisätietoa opintojen rahoituksesta ja opintotuesta sekä rahoitusvaihtoehdoista ammatilliseen koulutukseen ja lukio-opintoihin, korkeakouluopintoihin, aikuiskoulutukseen, muihin opintoihin ja opiskeluun ulkomailla?

Teemat: Opiskelu
Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.