Sivuston käyttötapa: Mobiili
Mies järven jäällä auringon laskiessa taustalla

TOP 10 Opiskelukaupungit: Joensuu on Suomen 9. paras opiskelukaupunki!

Joensuu on Suomen yhdeksänneksi paras opiskelukaupunki! Selvityksessämme Joensuu löytyy sijalta yhdeksän opiskelija-asuntojen ja vapaiden vuokra-asuntojen määrässä. YAMK- ja maisteritutkintojen määrässä Joensuu kipusi jaetulle seitsemännelle sijalle. 

Joensuu sijaitsee Pohjois-Karjalassa Saimaan Pyhäselän pohjoisrannalla Pielisjoen suulla. Veden läheisyys antaa Joensuun keskustalle omaleimaisen ja idyllisen ilmeen. Asukasluvultaan Joensuu on Suomen 12. suurin kunta. Lyhyiden välimatkojen ansiosta Joensuu on kompakti ja viihtyisä opiskelijakaupunki, jonne moni tulee jäädäkseen!

Faktoja Joensuusta:

👥 Väkiluku: 77 266 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 2

🗝️ Opiskelija-asuntojen määrä: 2700 (Joensuun Elli)

🦋 Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha Botania löytyy Joensuusta.

   Löydä opiskelupaikka Joensuusta!  

 

Aloita tästä

Joensuu on vilkas opiskelijakaupunki

Joensuulaisista neljännes on opiskelijoita, joten kaupungilla ei voi olla törmäämättä muihin opiskelijoihin. Korkeakoulutoiminnasta Joensuussa vastaavat Karelia-ammattikorkeakoulu sekä Itä-Suomen yliopisto. Selvityksemme mukaan Joensuu löytyy jaetulta seitsemänneltä sijalta YAMK- ja maisteritutkintojen määrässä.

Itä-Suomen yliopisto (UEF) on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista, ja opetusta löytyy yli 100 pääaineesta. UEF:n kampus sijaitsee aivan keskustan vieressä.

Karelia-ammattikorkeakoulu on kansainvälinen ja arvostettu korkeakoulu. Kareliasta löytyy lähes 20 AMK-tutkintoon ja viisi YAMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. 

Työpaikkojen ja harjoittelupaikkojen määrässä Joensuu ei aivan yltänyt kärkikymmenikköön. Se ei tarkoita, etteikö Joensuussa olisi paljon kiinnostavia mahdollisuuksia opiskelijoille. Joensuusta löytyy huippuosaamista mm. fotoniikan ja lääketeollisuuden aloilta. Lisäksi kaupungissa toimii mm. John Deere Forestryn sekä ABLOY:n tehtaat.

Opiskelija-asuminen Joensuussa

Joensuussa opiskelija-asuminen ja asuminen ylipäätään on varsin kohtuuhintaista. Selvityksemme mukaan Joensuusta löytyy yhdeksänneksi eniten opiskelija-asuntoja ja vuokra-asuntoja. Pelkästään opiskelija-asuntoja kaupungista löytyy 2700 (Joensuun Elli).

Joensuussa opiskelija-asuntoja on lähes 40:ssä eri osoitteessa eri puolilla kaupunkia. Yksiöiden vuokra on 238–537 euroa kuukaudessa ja soluasunnoissa vuokra asettuu 185–404 euroon kuukaudessa.

Opiskelijaelämä Joensuussa

Joensuu on kaupunki, jossa kaikki on lähellä ja pyörällä on helppo liikkua paikasta toiseen. Kaupunkiin tulee opiskelijoita myös muualta Suomesta, ja moni jää opintojen jälkeen Joensuuhun asumaan. Kaupungin asukkaista lähes neljännes on 16–29-vuotiaita.

Koska Joensuu on nuorten ja opiskelijoiden kaupunki, tapahtumia ja haalaribileitä riittää ympäri vuoden. Joensuu on tunnettu Ilosaarirockista, joka järjestetään heinäkuussa. Syksyä piristää Rokumentti-elokuvafestivaali. Joensuussa on myös monipuolinen musiikki-, kuvataide- ja teatteritarjonta. 

Joensuuta ympäröivät kauniit maisemat tarjoavat lukuisia harrastus- ja urheilumahdollisuuksia. Joensuussa toimii useita harrastusseuroja, joista löytyy jokaiselle jotakin. Opiskelijoiden keskuudessa Korkeakoululiikunta SYKETTÄ on suosittu. Ilmaisia liikuntapaikkoja on Joensuussa paljon, ja opiskelijat saavat alennusta kaupungin liikuntapaikoista.


Korkeakoulut Joensuussa:

Itä-Suomen yliopisto

Karelia-ammattikorkeakoulu

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Joensuu.fi, Tilastokeskus, UEF, Karelia-ammattikorkeakoulu, KotimaaTutuksi.fi, Business Joensuu, Joensuun Elli

Viimeksi päivitetty: 24 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 9.6.2021

Etäopiskelun vuosi

Suomen joutuessa pandemian pyörteisiin maaliskuussa 2020, tuli monille opiskelijoille etäopiskelun malli hyvin tutuksi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Turku – Suomen 4. paras opiskelukaupunki!

Turku on Suomen neljänneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 29.4.2022

Mikä on Suomen paras opiskelukaupunki?

Selvitimme Suomen parhaat opiskelukaupungit puolestasi. Katso TOP 10 -lista!

Lue lisää