Sivuston käyttötapa: Mobiili
Silta Jyväskylässä

TOP 10 Opiskelukaupungit: Jyväskylä on Suomen 6. paras opiskelukaupunki!

Jyväskylä on Suomen kuudenneksi paras opiskelukaupunki! Selvityksessämme Jyväskylä löytyy kuudennelta sijalta vuokra-asuntojen ja jaetulta neljänneltä sijalta opiskelijajärjestöjen määrässä. 

Jyväskylä sijaitsee Keski-Suomessa Päijänteen pohjoisrannalla. Väkiluvultaan Jyväskylä on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki. Kaupungissa toimii kolme eri korkeakoulua sekä Ilmasotakoulu. Jyväskylä on opiskelijakaupunki kompaktissa koossa. Lähes joka kolmas jyväskyläläinen on opiskelija, ja opiskelijoita tulee Suomen muiden kaupunkien lisäksi paljon myös ulkomailta.

Faktoja Jyväskylästä:

👥 Väkiluku: 144 477 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🗝️ Opiskelija-asuntojen määrä: 4041 (KOAS & JYY)

🏰 Jyväskylässä sijaitsee Suomen korkein opiskelijatalo KOAS Tower.

   Löydä opiskelupaikka Jyväskylästä!  

 

Aloita tästä

Jyväskylässä voit opiskella melkein mitä tahansa

Selvityksemme mukaan Jyväskylästä löytyy kahdeksanneksi eniten työharjoittelupaikkoja ja kolmanneksi eniten vapaita työpaikkoja Suomessa. Kaupungilla on paljon annettavaa niin opintojen aikana kuin niiden jälkeenkin. Jyväskylässä toimii useita yrityksiä, joista löytyy mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Kiinnostavien yritysten kanssa kannattaa verkostoitua jo ennen valmistumista. Korkeakoulut tekevät yhteistyötä alueen työnantajien kanssa.

Jyväskylässä voit opiskella melkein miksi tahansa, ja opiskelun perinteet ovatkin syvällä kaupungin kivijalassa. Kaupungissa toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän toimipiste. Lisäksi kaupungista löytyy Ilmasotakoulu. Jyväskylä on kasvava kaupunki ja nauttii kansainvälistä arvostusta koulutuksen sekä osaamisen saralla. 

Opiskelija-asuminen Jyväskylässä

Selvityksemme mukaan Jyväskylästä löytyy kuudenneksi eniten opiskelija- ja vuokra-asuntoja Suomessa. Pelkkiä opiskelija-asuntoja Jyväskylästä löytyy neljänneksi eniten. Opiskelija-asuntoja kaupungissa on 4014 (KOAS & JYY). Yksiöiden kuukausivuokra on 281–583 euroa kuukaudessa ja soluasuntojen 232–352 euroa kuukaudessa.

Opiskelija-asunnot sijaitsevat pääosin keskustassa tai sen tuntumassa. Opiskelijoille suunnattuja uusia asuintaloja rakennetaan keskustan tuntumaan.

Opiskelijaelämä Jyväskylässä

Jyväskylästä löytyy niin kulttuuria, luontoa, arkkitehtuuria kuin urheiluakin. Jyväskylä on monipuolinen kaupunki, jossa välimatkat ovat lyhyitä. Kaupungissa on helppo liikkua kävellen, pyörällä tai bussilla. Opiskelijat saavat alennusta Jyväskylän paikallisliikenteen palveluista.

Jyväskylä on Suomen liikuntapääkaupunki, joten opiskelijaelämän ohessa pidät helposti huolta hyvinvoinnistasi. Jyväskylästä löytyy maan paras liikunta- ja urheiluosaaminen niin koulutusohjelmien kuin harrastusmahdollisuuksien puolesta. Liikuntapaikkoja löytyy kaupungista satoja, ja opiskelijat saavat niistä tuntuvia alennuksia – joissain paikoissa liikunta on opiskelijoille ilmaista!

Opiskelija-alennusta saa myös Jyväskylän Sinfonian konserttilipuista, kaupunginteatterin esityksistä sekä museoista. Monet paikalliset yritykset tarjoavat alennuksia opiskelijoille, joten mahdollisista alennuksista kannattaa kysyä lähes kaikkia kaupungin palveluja käytettäessä. 

Kaupungin opiskelijajärjestöt järjestävät erilaisia opiskelijatapahtumia ympäri vuoden. Kuuluisimpia opiskelijatapahtumia lienee Amazing Race Jyväskylä, joka järjestetään vapun aikaan sekä syksyisin järjestettävä Kauppakadun appro, jonne saapuu haalariväkeä muualtakin Suomesta.


Korkeakoulut Jyväskylässä:

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän yliopisto

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Opiskelijakaupunki Jyväskylä, Kauppakadun Appro, Tilastokeskus, Yle, KOAS, JYY

Viimeksi päivitetty: 24 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 29.4.2022

Mikä on Suomen paras opiskelukaupunki?

Selvitimme Suomen parhaat opiskelukaupungit puolestasi. Katso TOP 10 -lista!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 25.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Kuopio – Suomen 7. paras opiskelukaupunki!

Kuopio on Suomen seitsemänneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2020

Koronaviruksen vaikutus oppilaitoksiin ja opiskeluun

Koronaviruksen leviämisen takia toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen opetusta pyritään järjestämään etänä mahdollisimman paljon. 

Lue lisää