Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näkymä järven rannalta. Vene on vesillä ja aurinko paistaa.

TOP 10 Opiskelukaupungit: Kuopio on Suomen 7. paras opiskelukaupunki!

Kuopio on Suomen seitsemänneksi paras opiskelukaupunki! Selvityksessämme Kuopio löytyy kahdeksannelta sijalta vapaiden työpaikkojen määrässä ja kolmannelta sijalta opiskelijajärjestöjen määrässä.

Kuopio sijaitsee Kallaveden rannalla Pohjois-Savossa. Kuopio on tunnettu kalakukosta, Puijon tornista sekä Tahkon laskettelurinteistä, mutta Kuopio on myös kelpo opiskelijakaupunki. Kuopio on Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki. Kuopiossa toimii neljä eri korkeakoulua.

Faktoja Kuopiosta:

👥 Väkiluku: 121 557 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 4

🗝️ Opiskelija-asuntojen määrä: 2000 (Kuopas)

🐳 Kuopiossa on noin 4 760 kilometriä rantaviivaa.

   Löydä opiskelupaikka Kuopiosta!  

 

Aloita tästä

Kuopio on merkittävä opiskelukaupunki

Selvityksemme mukaan Kuopiosta löytyy seitsemänneksi eniten YAMK- ja maisteritutkintoja Suomessa. Kuopiossa toimii Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto. Lisäksi kaupungista löytyy Humanistisen ammattikorkeakoulun sekä Taideyliopiston toimipisteet. Kuopion alueen korkeakouluissa opiskelee yhteensä noin 20 000 opiskelijaa.

Vapaita työpaikkoja Kuopiosta löytyy selvityksemme mukaan kahdeksanneksi eniten, mutta työharjoittelupaikkojen määrässä Kuopio ei mahtunut kymmenen parhaan joukkoon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kaupugissa olisi työ- ja harjoittelumahdollisuuksia.

Opiskelija-asuminen Kuopiossa

Kuopiosta löytyy 2000 opiskelija-asuntoa (Kuopas), joissa asuu reilut 3000 opiskelijaa. Opiskelija-asuntojen vuokra on lähes kaikissa yksiöissä 400 euroa tai enemmän. Soluasuntojen vuokra on 230–420 euroa kuukaudessa. Opiskelija-asuntojen sijainneissa on otettu huomioon opiskelijoiden toiveet sekä hyvät liikenneyhteydet. 

Opiskelijaelämä Kuopiossa

Kuopio on tunnettu kauniista luonnosta ja monipuolisista liikuntamahdollisuuksista. Puijon alue tarjoaa ulkoliikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden. Tahkolle on Kuopiosta matkaa noin 50 km, ja Tahkolta löytyy laskettelurinteiden lisäksi myös mm. golfkenttä ja erinomaiset pyöräilymaastot.

Kuopion alueella on hyvät liikenneyhteydet. Kaupunkiin pääsee niin bussilla, junalla kuin lentäen. Kuopion sisällä pääsee helposti liikkumaan pyörällä tai kävellen. Kaupungin Vilkku-bussit kuljettavat opiskelijoita alennettuun hintaan. Kuopiosta löytyy myös yhteiskäyttöpyöriä, joita voi vuokrata kulkupeleiksi.

Kuopiossa järjestetään monipuolisesti eri opiskelijatapahtumia aina ensimmäisen vuoden opiskelijoille tarkoitetuista fuksiaisista upeisiin vuosijuhliin ja hauskoihin sitseihin. Kauppakadun Improbatur valloittaa Kuopion keskustan vuosittain, ja Tahkolla järjestettävä Tahkofest kerää haalariväen Tahkon rinteisiin.


Korkeakoulut Kuopiossa:

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Itä-Suomen yliopisto

Savonia-ammattikorkeakoulu

Taideyliopisto

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Viimeksi päivitetty: 25 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Oulu – Suomen 5. paras opiskelukaupunki!

Oulu on Suomen viidenneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Pori – Suomen 10. paras opiskelukaupunki!

Pori on Suomen 10. paras opiskelukaupunki! Selvityksessemme mukaan Porista löytyy kuudenneksi parhaat korkeakoulut Suomessa. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Vantaa – Suomen 8. paras opiskelukaupunki!

Vantaa on Suomen kahdeksanneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää