Sivuston käyttötapa: Mobiili
Oulun kaupungin katunäkymä

TOP 10 Opiskelukaupungit: Oulu on Suomen 5. paras opiskelukaupunki!

Oulu on Suomen viidenneksi paras opiskelukaupunki! Selvityksessämme Oulu löytyy viidenneltä sijalta jatko-opiskelumahdollisuuksien ja neljänneltä sijalta työharjoittelumahdollisuuksien määrässä.

Oulu sijaitsee meren rannalla Pohjois-Pohjanmaalla. Väkiluvultaan Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Kaupungissa toimii kolme eri korkeakoulua. Oulu tarjoaa opiskelijoille monipuolisen valikoiman eri opiskelualoja sekä edullisen opiskelijaelämän, vapaa-ajan monia mahdollisuuksia unohtamatta. Selvityksemme mukaan Oulusta löytyvät Suomen seitsemänneksi arvostetuimmat korkeakoulut.

Faktoja Oulusta:

👥 Väkiluku: 209 648 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🗝️ Opiskelija-asuntojen määrä: 4000 (PSOAS)

🚴 Oulussa on yli 900 km pyöräteitä.

   Löydä opiskelupaikka Oulusta!  

 

Aloita tästä

Oulussa on monipuolisesti mahdollisuuksia

Selvityksemme mukaan Oulu tarjoaa viidenneksi eniten YAMK- ja maisteritutkintoja. Oulun korkeakoulutarjonnasta vastaavat Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu, jolla on oma toimipisteensä Oulussa. Opiskelumahdollisuuksia löytyy siis jatko-opinnoista haaveileville runsaasti.

Oulu kipusi selvityksessämme neljännelle sijalle työharjoittelupaikkojen määrässä. Oulussa on mahdollista saada kontakteja kiinnostaviin yrityksiin jo opiskelun aikana työharjoittelun ja erilaisten yhteistyökuvioiden kautta.

Oulu tunnetaan teknologiakaupunkina, ja kaupungissa on viimeisten vuosikymmenten aikana panostettu laajasti tietoteollisuuteen. Se on tuonut kaupunkiin ja Oulun lähiseudulle tuhansia uusia työpaikkoja. Selvityksessämme Oulu löytyy työpaikkojen määrässä sijalta kuusi.

Oulu on valtakunnallisen osaamisen keskus mm. telekommunikaation, elektroniikan, ohjelmistoteollisuuden, lääketieteen tekniikan sekä biotekniikan aloilla. Oulun korkeakoulut tekevät läheistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Opiskelija-asuminen Oulussa

Oulusta löytyy noin 4000 opiskelija-asuntoa (PSOAS). Tyypillinen yksiön vuokra on noin 350 euroa kuukaudessa. Soluasunnoissa vuokra vaihtelee 160–350 euron välillä. Suurin osa PSOAS:in opiskelija-asunnoista sijaitsee Oulussa Linnanmaan ja Kontinkankaan kaupunginosissa.

Oulussa opiskelija-asuntoja välittää myös Otokylä ry. Opiskelija-asunnon voi saada myös yksityisiltä tarjoajilta, mutta vuokrataso on silloin jonkin verran korkeampi. Selvityksemme mukaan Oulu sijoittui seitsemänneksi opiskelija-asuntojen ja vuokra-asuntojen määrässä.

Opiskelijaelämä Oulussa

Oulu tarjoaa opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia niin opiskeluun kuin vapaa-ajan viettoonkin. Kaupungissa toimivat opiskelijajärjestöt neuvovat opiskelijoita opiskelijaelämään liittyvissä kysymyksissä. Opiskelijajärjestöjen määrässä Oulu löytyy selvityksessämme jaetulta neljänneltä sijalta.

Opintojen alussa järjestetään opiskelijatapahtumia, joiden avulla myös muualta muuttaneet oppivat tuntemaan Oulun paremmin. Opiskelijatapahtumia järjestetään toki muutenkin ahkerasti pitkin vuotta. Oulun korkeakouluista löytyy myös harrastusjärjestöjä muun muassa urheilun, kulttuurin, musiikin, pelien, opintosuuntien, politiikan ja yrittäjyyden aloilta.

Oulussa on pyöräteitä yli 900 kilometriä. Töihin ja opiskelemaan on helppo kulkea pyörällä huippukunnossa olevia pyöräilyreittejä pitkin. Kaupungissa kulkee myös kattava linja-autoverkosto, jolla pääsee kätevästi esimerkiksi lentokentälle Oulunsaloon tai rautatieasemalle. Selvityksessämme Oulu löytyy jaetulta kuudennelta sijalta liikenneyhteyksien määrässä.

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulujen yhteisiä liikuntapalveluita pääsee käyttämään, kun ostaa Sporttipassin. Opiskelijan sporttipassin ostamalla pääsee ryhmäliikuntatunneille, liikuntakursseille sekä kuntosali- ja palloiluvuoroille. Lisäksi passilla saa alennuksia yhteistyökumppanien palveluista. Lisäksi Oulun kaupunki tarjoaa alennusta opiskelijoille omissa liikuntapaikoissaan.

Oulu on valittu Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi. Oulussa on monipuolinen kulttuurivalikoima niin kesällä kuin talvellakin. Opiskelijat saavat alennusta Oulun museoista ja taidenäyttelyistä. 


Korkeakoulut Oulussa:

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun yliopisto

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: TilastokeskusOulun kaupunki, PSOAS

Viimeksi päivitetty: 24 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 9.6.2021

Etäopiskelun vuosi

Suomen joutuessa pandemian pyörteisiin maaliskuussa 2020, tuli monille opiskelijoille etäopiskelun malli hyvin tutuksi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Tampere – Suomen 3. paras opiskelukaupunki!

Tampere on Suomen kolmanneksi paras opiskelukaupunki! 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Vantaa – Suomen 8. paras opiskelukaupunki!

Vantaa on Suomen kahdeksanneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää