Sivuston käyttötapa: Mobiili
Saksofonin soittaja

TOP 10 Opiskelukaupungit: Pori on Suomen 10. paras opiskelukaupunki!

Pori on Suomen 10. paras opiskelukaupunki! Selvityksemme mukaan Porista löytyy kuudenneksi parhaat korkeakoulut Suomessa. Opiskelijajärjestöjen määrässä Pori kipusi jaetulle neljännelle sijalle ja julkisen liikenteen linjoja kaupungista löytyy kymmenenneksi eniten. Muissa parametreissa Pori oli kärkikymmenikön tuntumassa.

Pori sijaitsee Selkämeren rannikolla Länsi-Suomessa. Pori on väkiluvultaan Suomen 10. suurin kaupunki. Pori on tunnettu Yyterin upeista hiekkarannoista, Pori Jazz -musiikkifestareista ja jääkiekon SM-liigajoukkueesta Porin Ässistä. Pori on myös kelpo opiskelukaupunki!

Faktoja Porista:

👥 Väkiluku: 83 809 (2020)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🗝️ Opiskelija-asunnon keskihinta: 13,66 € / m2 (Porin YH-asunnot)

🎷 Pori Jazz -festivaalit järjestetään Porissa joka kesä.

   Löydä opiskelupaikka Porista!  

 

Aloita tästä

Opiskelua meren rannalla Porissa

Selvityksemme mukaan Porissa on Suomen kuudenneksi parhaat korkeakoulut. Koska oppilaitosten ja opiskelun taso arvostettiin korkealle tekemässämme tutkimuksessa, hyvä sijoitus tässä parametrissa takasi Porille sijoituksen kymmenen parhaan opiskelukaupungin joukkoon.

Porissa opiskelee noin 7000 korkeakouluopiskelijaa. AMK-koulutusta Porissa järjestävät Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu, joilta molemmilta löytyy toimipisteet Porista. SAMK tarjoaa yli 30 erilaista koulutusohjelmaa. Diakissa voit opiskella sosiaali- ja terveysalan tutkintoja.

Porin yliopistokeskuksessa opetusta järjestävät Turun yliopisto sekä Tampereen yliopisto. Porin yliopistokeskuksessa voit valmistua maisteriksi tai diplomi-insinööriksi useista eri koulutusohjelmista.

Opiskelija-asuminen Porissa

Opiskelija-asuntoja Porissa tarjoaa Porin YH-asunnot. Opiskelija-asuntoja Porin YH-asunnoilta löytyy 485 kappaletta. Tarjonnasta löytyy niin soluasuntoja kuin yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Alhaisimmillaan keskihinta opiskelija-asunnolle on 11,44 euroa neliömetriltä ja kalleimmillaan 14,59 euroa neliömetriltä. Porin YH-asuntojen opiskelija-asuntoja löytyy seitsemästä eri osoitteesta Porista.

Opiskelijaelämä Porissa

Pori on näppärän kokoinen kaupunki, jossa opiskelija liikkuu kätevästi paikasta toiseen pyörällä. Muun muassa Porin Linjat ja Satakunnan Liikenne tarjoavat bussikyytejä opiskelijoille alennettuun hintaan.

Selvityksemme mukaan Pori löytyy jaetulta neljänneltä sijalta opiskelijajärjestöjen määrässä. Opiskelijatapahtumia riittää ympäri vuoden. Yrjönkadun Appro järjestetään Porissa aina syksyisin. Loikkatapahtumassa pääset kokeilemaan uusia urheilulajeja. Porissa opiskelijat saavat alennusta myös esimerkiksi jääkiekko-otteluista, joten opiskelijahaalarit niskassa voi kokea myös penkkiurheiluelämyksiä.

Pori Jazz -festivaalit järjestetään heinäkuussa joka vuosi. Jazztapahtuma houkuttelee kaupunkiin kansainvälisiä tähtiä sekä paljon festivaalivieraita. Jokaisen porilaisen on käytävä Jazzeilla vähintään kerran elämässään!

Porista löytyy myös upeaa luontoa. Yyterin hiekkarannoilla voi nauttia rantaelämästä, kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja tai lähteä fatbike-reiteille ihailemaan merellistä luontoa. 


Korkeakoulut Porissa:

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Porin yliopistokeskus (Turun yliopisto & Tampereen yliopisto)

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Viimeksi päivitetty: 24 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Vantaa – Suomen 8. paras opiskelukaupunki!

Vantaa on Suomen kahdeksanneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 25.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Kuopio – Suomen 7. paras opiskelukaupunki!

Kuopio on Suomen seitsemänneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 17.6.2020

Avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi

Hae avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi korkeakouluun!

Lue lisää