Sivuston käyttötapa: Mobiili
Tuomiokirkko Turussa

TOP 10 Opiskelukaupungit: Turku on Suomen 4. paras opiskelukaupunki!

Turku on Suomen neljänneksi paras opiskelukaupunki! Turku löytyy neljänneltä sijalta muun muassa YAMK- ja maisteritutkintojen sekä vapaiden työpaikkojen määrässä. Opiskelijajärjestöjä Turussa on toiseksi eniten Suomessa.

Turku sijaitsee Lounais-Suomessa Aurajoen rannalla. Turku on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista, ja keskustasta löytyy Tuomiokirkon lisäksi myös muita historiallisesti merkittäviä rakennuksia kuten Turun linna.

Nykypäivänä Turku on Suomen kuudenneksi suurin kunta. Turussa toimii kuusi eri korkeakoulua – neljä ammattikorkeakoulua ja kaksi yliopistoa. Koulutusvaihtoehtoja Turusta löytyy 170 ja opiskelijoita Turussa on yhteensä 40 000. 

Faktoja Turusta:

👥 Väkiluku: 195 301 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 6

🗝️ Opiskelija-asunnon keskihinta: 12,78 € / m2 (TYS)

🏛️ Turun Akatemia perustettiin vuonna 1640.

   Löydä opiskelupaikka Turusta!  

 

Aloita tästä

Turku on perinteinen opiskelukaupunki

Turku on Suomen vanhin opiskelukaupunki, sillä Turun katedraalikoulun perustamisvuotena pidetään vuotta 1276. Turun Akatemia perustettiin vuonna 1640, ja se on Suomen vanhin yliopisto. Turun Akatemia siirrettiin Helsinkiin vuoden 1827 Turun suuren palon jälkeen. Turussa toimii nykyään kuusi eri korkeakoulua, joista vanhimmat ovat Åbo Akademi ja Turun yliopisto.

Selvityksemme mukaan Turussa on neljänneksi eniten YAMK- ja maisteritutkintoja sekä työpaikkoja. Työharjoittelupaikkojen määrässä Turku löytyy sijalta seitsemän, mutta se ei tarkoita, etteikö kaupungista löytyisi paljon kiinnostavia harjoittelupaikkoja ja muita mahdollisuuksia opiskelijoille.

Turkulaisilta kysyttäessä Turku olisi Suomen paras opiskelukaupunki, sillä viimeisimmän Opiskelukaupunki Turun teettämän opiskelijakyselyn mukaan jopa 98 prosenttia kaupungin korkeakouluopiskelijoista suosittelisi Turkua opiskelukaupunkina. Opiskelijat siis todella viihtyvät Turussa!

Opiskelija-asuminen Turussa

Selvityksemme mukaan Turusta löytyy kolmanneksi eniten opiskelija-asuntoja Suomessa. Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä (TYS) opiskelija-asuntoja on 4900, joissa on noin 7000 asuntopaikkaa.

Opiskelija-asuntoja löytyy kolmen hengen soluasunnoista aina suuriin saunallisiin perheasuntoihin saakka. Edullisin neliövuokra on 9,22 € / m2 ja kallein 16,74 € / m2.

Turussa opiskelija-asuntoa voi hakea jo ennen kuin opiskelupaikka varmistuu. Eniten TYS:n asuntoja on Turun ylioppilaskylässä, joka sijaitsee lähellä Turun yliopistoa.

Opiskelijalle sopivia asuntoja voi etsiä myös yksityisten tahojen kautta, mutta vuokrat saattavat olla huomattavasti korkeampia.

Opiskelijaelämä Turussa

Joka viides turkulainen on korkeakouluopiskelija, ja Turussa opiskelijoita on huimat 40 000. Turussa on vilkas opiskelijaelämä, josta pitävät huolen kuusi eri ylioppilas- ja opiskelijakuntaa. Opiskelijatapahtumia riittää perinteisistä opiskelijabileistä aina urheiluun ja erilaisiin työelämän taitoja kehittäviin tapahtumiin.

Turussa on helppo liikkua jalan tai pyörällä, sillä välimatkat keskusta-alueella eivät ole kovin pitkiä. Kaupunkipyörällä tai vuokrattavalla sähköpotkulaudalla taitat matkan kampukselta kotiin näppärästi. Kaupungin bussilinjat kyyditsevät opiskelijoita edullisesti. Eikä sovi unohtaa vesibusseja, joilla liikut kätevästi Aurajoella paikasta A paikkaan B!

Turun korkeakoulujen yhteinen CampusSport tarjoaa turkulaisille korkeakouluopiskelijoille liikuntapalveluja lukuvuosimaksulla. CampusSportin jäsenet saavat alennuksia myös muista liikuntapaikoista, joita Turusta löytyy paljon. Opiskelija saa muutenkin alennusta Turun useista eri liikunta- ja urheiluhalleista sekä -seuroista. Turussa on myös hyvät ulkoilumaastot.


Korkeakoulut Turussa:

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu

Turun yliopisto

Yrkeshögskolan Novia

Åbo Akademi

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Turku.fi, TYS, Tilastokeskus

Viimeksi päivitetty: 24 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 1.4.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Helsinki – Suomen paras opiskelukaupunki!

Onnea Helsinki – Suomen paras opiskelukaupunki! Helsinki on ensimmäisellä sijalla lähes jokaisessa tutkimassamme parametrissä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 17.6.2020

Avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi

Hae avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi korkeakouluun!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 29.4.2022

Mikä on Suomen paras opiskelukaupunki?

Selvitimme Suomen parhaat opiskelukaupungit puolestasi. Katso TOP 10 -lista!

Lue lisää