Sivuston käyttötapa: Mobiili
Moottoritie Vantaalla

TOP 10 Opiskelukaupungit: Vantaa on Suomen 8. paras opiskelukaupunki!

Vantaa on Suomen kahdeksanneksi paras opiskelukaupunki! Selvityksemme mukaan Vantaa löytyy vapaiden työpaikkojen määrässä sijalta seitsemän, ja työharjoittelupaikkoja Vantaalla on viidenneksi eniten Suomessa.

Vantaa sijaitsee Uudellamaalla hyvien kulkuyhteyksien varrella metropolialueella. Vantaa on väkiluvultaan Suomen neljänneksi suurin kaupunki, joka kasvaa jatkuvasti.

Vantaasta tulee ensimmäisenä mieleen Helsinki-Vantaan lentoasema, mutta Vantaa on paljon muutakin. Pääkaupunkiseudun vilske ja monet mahdollisuudet niin vapaa-aikaan kuin työelämään ovat Vantaan ehdottomia plussia.

Faktoja Vantaasta:

👥 Väkiluku: 239 216 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 2

🗝️ Opiskelija-asunnon keskihinta: 11,93 € / m2 (HOAS)

🛩️ Vantaalla puhutaan yli 120 äidinkieltä.

   Löydä opiskelupaikka Helsingistä!  

 

Aloita tästä

Vantaalta löytyy työ- ja harjoittelupaikkoja

Vantaalta löytyy Laurea-ammattikorkeakoulun sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun toimipisteet. Laurean Tikkurilan kampuksella voit opiskella estenomiksi, rikosseuraamusalan sosionomiksi, sosionomiksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai tradenomiksi. Kampukselta löytyy myös monia YAMK-tutkintoja.

Metropolian Myyrmäen kampuksella opetus keskittyy kestävään bisnekseen ja kehitykseen. Myös Metropolia tarjoaa useita YAMK-tutkintoja Myyrmäen kampuksellaan. YAMK- ja maisteritutkintojen määrässä Vantaa ei yltänyt kymmenen parhaan joukkoon.

Selvityksemme mukaan Vantaalla on seitsemänneksi eniten vapaita työpaikkoja Suomessa, joten työpaikkatarjonnasta löytyy sopiva vaihtoehto niin opintojen ohelle kuin vastavalmistuneellekin. Työharjoittelupaikkojen määrässä Vantaa nousi selvityksessä sijalle viisi. Koulujen tekemä yhteistyö alueen yritysten kanssa auttaa luomaan tärkeitä yhteyksiä jo opintojen aikana.

Opiskelija-asuminen Vantaalla

Opiskelija- ja vuokra-asuntojen määrässä Vantaa sijoittui viidenneksi. Opiskelija-asuntoja Vantaalla on 1396 kappaletta (HOAS). Hoasin asuntoja löytyy pienistä yksiöistä aina suuriin perheasuntoihin saakka.

Tikkurilaan on rakenteilla uusia opiskelija-asuntoja, mutta remontoituja Hoasin opiskelijakämppiä löytyy myös mm. Vantaan Jokiniemestä. Vuokrataso vaihtelee asunnon koon, kunnon ja sijainnin mukaan.

Opiskelijaelämä Vantaalla

Vantaalla on monia omaleimaisia kaupunkikeskuksia, joista on hyvät kulkuyhteydet moneen suuntaan. Osa HSL:n 287 bussilinjoista sekä useat lähijunat kulkevat Vantaan kautta, ja opiskelijat saavat lipuista alennusta. Tikkurilan asemalta junaan hypätessä pääset matkustamaan kaikkialle Suomeen. 

Lyhyt välimatka Helsinkiin mahdollistaa opiskelijarientoihin osallistumisen myös muualla pääkaupunkiseudulla. Laurean ja Metropolian opiskelijajärjestöt pitävät huolen siitä, ettei tapahtumatarjonta pääse kyllästyttämään opintojen aikana.

Lentokentän lisäksi Vantaalta löytyy hienoja ulkoilumaastoja kuten Kuusijärven ulkoilualue ja Sipoonkorven kansallispuisto. Tikkurilan aluetta on kunnostettu lähivuosina, ja Vantaan- sekä Keravanjoen vartta pitkin pääsee heittämään pitkänkin fillarilenkin.

Ostosmahdollisuuksia kaipaaville Vantaalta löytyy Jumbon kauppakeskus, Tammiston monet outletit sekä viihdekeskus Flamingo, joka on elämyspaikka vertaistaan vailla. Ei sovi unohtaa Heurekaa, joka tarjoaa kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa myös opiskelijoille.


Korkeakoulut Vantaalla:

Laurea-ammattikorkeakoulu

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Vantaa.fiLaurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Vantaan Sanomat, Tilastokeskus, HOAS

Viimeksi päivitetty: 24 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Pori – Suomen 10. paras opiskelukaupunki!

Pori on Suomen 10. paras opiskelukaupunki! Selvityksessemme mukaan Porista löytyy kuudenneksi parhaat korkeakoulut Suomessa. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Tampere – Suomen 3. paras opiskelukaupunki!

Tampere on Suomen kolmanneksi paras opiskelukaupunki! 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 9.6.2021

Etäopiskelun vuosi

Suomen joutuessa pandemian pyörteisiin maaliskuussa 2020, tuli monille opiskelijoille etäopiskelun malli hyvin tutuksi.

Lue lisää