Sivuston käyttötapa: Mobiili
Metroasema Espoossa

TOP 10 Opiskelukaupungit: Espoo on Suomen 2. paras opiskelukaupunki!

Espoo on Suomen toiseksi parhain opiskelukaupunki! Espoo on kärkikahinoissa muun muassa opiskelija-asuntojen, maisteri- ja YAMK-tutkintojen sekä työharjoittelupaikkojen määrässä. 

Espoo sijaitsee Helsingin kupeessa Uudellamaalla. Espoosta löytyy monien modernien kaupunkikeskusten lisäksi myös Nuuksion kansallispuisto sekä monia muita erinomaisia ulkoilumahdollisuuksia. Löytyypä Espoosta metrokin ja HSL-alueen kattavat bussi- ja lähijunayhteydet.

Espoosta löytyy kolmen eri korkeakoulun toimipisteet. Espoo on väkiluvultaan Suomen toiseksi suurin kunta. Selvityksemme mukaan Espoosta löytyvät Suomen kolmanneksi arvostetuimmat korkeakoulut.

Faktoja Espoosta:

👥 Väkiluku: 292 796 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🗝️ Opiskelija-asunnon keskihinta: 13,22 € / m2 (HOAS)

🐿️ Espoon nimikkoeläin on liito-orava.

   Löydä opiskelupaikka Espoosta!  

 

Aloita tästä

Tulevaisuuteen vahva pohja Espoosta

Espoosta löytyy selvityksemme mukaan toiseksi eniten työharjoittelupaikkoja. Espoossa on muun muassa Tieto-Evryn, Koneen, Fortumin, Nesteen, Valmetin ja Rovion pääkonttorit. Espoossa toimivat korkeakoulut tekevät läheistä yhteistyötä yritysten kanssa, joten jo opintojen aikana saattaa saada jalkaa kansainvälisten yritysten oven väliin. 

YAMK- ja maisteritutkintoja Espoosta löytyy toiseksi eniten, joten oman osaamisen jatkojalostaminen onnistuu erinomaisesti Espoossa. Esimerkiksi Aalto-yliopisto tarjoaa laajan kattauksen toinen toistaan kiinnostavampia maisteritutkintoja.

Opiskelija-asuminen Espoossa

Selvityksemme mukaan Espoossa on kolmanneksi eniten opiskelija- ja vuokra-asuntoja Suomessa. Opiskelija-asuntoja Espoosta löytyy yhteensä noin 4000 (HOAS & AYY). Asuntoja löytyy yksittäisestä soluhuoneesta aina yksiöihin ja suuriin perheasuntoihin saakka.

Espooseen on valmistunut viime vuosina uusia opiskelija-asuntoja, joiden hinnat ovat vanhempia asuintaloja korkeampia. Vuokra-asunnon voi hankkia myös yksityisiltä markkinoilta. Vuokrien hinnat vaihtelevat kaupunginosasta riippuen.

Opiskelijaelämä Espoossa

Otaniemen teekkarit tunnetaan kaikkialla Suomessa eivätkä muutkaan opiskelijatempaukset jää kaupungissa huomaamatta. Ylioppilaskunnat järjestävät juhlia valtavista bileistä glamorööseihin vuosijuhliin ja rentoihin haalaribileisiin.

Rauhallisempiakin opiskelijatapahtumia kaupungista toki löytyy. Esimerkiksi speksit eli opiskelijavoimin tehtävät vuorovaikutteiset musiikkinäytelmät ovat monien vuoden kohokohta. Lyhyt matka Helsinkiin helpottaa osallistumista myös muihin pääkaupunkiseudun opiskelijarientoihin.

Espoossa on hyvät kulkuyhteydet. Pääkaupunkiseudulla toimiva HSL tarjoaa opiskelijoille liput alennettuun hintaan. Muutamia vuosia sitten valmistunut metro vie nopeasti Helsingin keskustaan, mutta Espoosta löytyy kattava bussilinjasto ja osa lähijunista kulkee myös Espoon kautta.


Korkeakoulut Espoossa:

Aalto-yliopisto

Laurea-ammattikorkeakoulu

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Espoo.fiAYY, HOAS, Tilastokeskus

Viimeksi päivitetty: 24 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Oulu – Suomen 5. paras opiskelukaupunki!

Oulu on Suomen viidenneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.3.2019

Ja sä olit mikä-nomi…?

Ammattiopistoista ja ammattikorkeakouluista valmistuu valtava määrä “nomeja” joka vuosi. On restonomia, tradenomia, merkonomia ja datanomia. Mutta mitä nämä nomit oikein tekevät?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.4.2019

Kansanopisto ja kansalaisopisto – mitä eroja niissä on?

Kansanopistot sekä kansalaisopistot kuuluvat molemmat vapaan sivistystyön lainsäädännön piiriin, mutta miten ne eroavat toisistaan?

Lue lisää