Sivuston käyttötapa: Mobiili
Opiskelijoita Tähtitorninmäellä laskiaisena

TOP 10 Opiskelukaupungit: Helsinki on Suomen paras opiskelukaupunki!

Onnea Helsinki – Suomen paras opiskelukaupunki! Helsinki on ensimmäisellä sijalla jokaisella tutkimallamme parametrillä katsottuna.

Helsinki on Suomen upea pääkaupunki, joka sijaitsee merenrannalla ja tarjoaa Suomen mittakaavassa suurkaupungin sykettä! Kaupungista löytyy myös laadukas joukkoliikenne (metro, lähijunat, bussi- ja raitiovaunulinjat) sekä tietenkin kymmenen korkeakoulua!

Helsingissä on eniten opiskelupaikkoja, työharjoittelupaikkoja ja vilkas opiskelijaelämä. Asuminen on Helsingissä kuitenkin verrattain kallista, vaikka opiskelija-asuntoja löytyykin paljon. Selvityksen mukaan Helsingistä löytyvät Suomen arvostetuimmat korkeakoulut.

Faktoja Helsingistä:

👥 Väkiluku:  658 864 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 10

🗝️ Opiskelija-asunnon keskihinta: 14,45 € / m2 (HOAS)

🚲 Helsingissä järjestettiin olympialaiset vuonna 1952.

   Löydä opiskelupaikka Helsingistä!  

 

Aloita tästä

Eniten mahdollisuuksia opintojen jälkeen

Selvityksemme mukaan Helsingissä on eniten vapaita työpaikkoja. Tämä takaa suurella varmuudella työllistymisen opintojen aikana tai sen jälkeen. Suomen suurimman kaupungin mahdollisuudet antavat pohjan monenlaisille urahaaveille, joita voi lähteä toteuttamaan jo opintojen aikana esimerkiksi työharjoittelun kautta. Työharjoittelupaikkoja korkeakouluopiskelijoille Helsingistä löytyy selvityksemme mukaan eniten. 

Helsingissä toimii 10 eri korkeakoulua. Näin myös jatko-opintomahdollisuudet YAMK- tai maisteriopintoihin ovat hyvät. Koulutuksiin voi hakea toki myös muualta Suomesta.

Opiskelija-asuminen Helsingissä

Helsingissä toimii useita opiskelija-asuntoja tarjoavia tahoja. Tunnetuin niistä on varmaankin HOAS, jolla on Helsingin alueella yhteensä 6449 opiskelija-asuntoa. Asuntoja löytyy pienistä yksiöistä, soluasuntoihin ja suuriin perheasuntoihin asti. Keskimääräinen neliöhinta Helsingin opiskelija-asunnoissa on 14,45 € / m2 (HOAS).

Vuokra-asunnon voi hankkia myös yksityisiltä markkinoilta. Vuokra-asuntoja on Helsingissä tarjolla paljon, mutta vuokrataso on melko korkealla. Suositulla alueella yksiöstä saattaa joutua pulittamaan jopa 1000 euroa kuussa, joten opiskelija-asunto on usein huomattavasti edullisempi vaihtoehto.

Opiskelijaelämä Helsingissä

Suomen pääkaupunki tarjoaa monipuolisia elämyksiä opiskelijoille. Selvityksemme mukaan Helsingissä on eniten opiskelijajärjestöjä. Yksi tunnetuin opiskelijatapahtuma Helsingissä lienee vappu, jonka juhlinta huipentuu Kaivopuistoon. Myös Helsinginkadun Appro on tunnettu opiskelijatapahtuma, jonne saavutaan myös muualta Suomesta.

Helsingissä on selvityksemme mukaan Suomen parhaat julkisen liikenteen yhteydet. Metro- ja raitiovaunulinjat kuljettavat opiskelijat helposti eri kampuksille. Pääkaupunkiseudulla liikennöivältä HSL:ltä bussilinjoja löytyy huikeat 287 kappaletta. Opiskelijat matkustavat HSL:n linjoilla alennettuun hintaan.

Opiskelijat harrastavat liikuntaa Helsingissä edullisesti. Yliopisto-opiskelijoille tarkoitettu UniSport tarjoaa opiskelijoiden käyttöön viisi kuntosalia, lähes 40 erilaista ryhmäliikuntatuntia sekä pallopeliryhmiä. AMK-opiskelijoille on tarjolla liikuntapassi Zone, jolla pääsee käyttämään Zonen tarjoamia liikuntapalveluja. Liikuntapassiin sisältyvät mm. ryhmäliikuntatunnit, kuntosalit, palloiluvuorot ja online-tunnit.


Korkeakoulut Helsingissä:

 

Aalto-yliopisto

Diakonia-ammattikorkeakoulu

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu

Helsingin yliopisto

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Maanpuolustuskorkeakoulu

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Svenska handelshögskolan

Taideyliopisto

Yrkeshögskolan Arcada

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit

Viimeksi päivitetty: 01 huhti 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 29.4.2022

Mikä on Suomen paras opiskelukaupunki?

Selvitimme Suomen parhaat opiskelukaupungit puolestasi. Katso TOP 10 -lista!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Tampere – Suomen 3. paras opiskelukaupunki!

Tampere on Suomen kolmanneksi paras opiskelukaupunki! 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Joensuu – Suomen 9. paras opiskelukaupunki!

Joensuu on Suomen yhdeksänneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää