Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

TOP 10 Opiskelukaupungit: Pori
11 huhti 2023

TOP 10 Opiskelukaupungit: Pori on Suomen 9. paras opiskelukaupunki!

Pori on Suomen yhdeksänneksi paras opiskelukaupunki! Kaupunki onnistui parantamaan viimevuotista sijoitustaan ja kipusi sijan korkeammalle TOP 10 Opiskelukaupunkia -listauksessa.

Pori tunnetaan Satakunnan ylpeytenä, ainakin jos porilaisten mielipidettä kysytään. Viehättävä kaupunki tunnetaan myös Yyterin hiekkarannasta, Pori Jazzista ja jääkiekkojoukkue Ässistä.  

Porissa sijaitsee myös useampi korkeakoulu ja kaupungissa elää noin 7000 korkeakouluopiskelijaa. Opiskelijat saavat nauttia meren läheisyydestä ja kaupungin yhteisöllisestä tunnelmasta.

Selvityksemme avoimissa vastauksissa Poria kehuttiin maanläheisyydestä ja turvallisuudesta. 

Faktoja Porista:

👥 Väkiluku: 83 242 (2022)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🎷 Pori Jazz -festivaalit järjestetään Porissa joka kesä.

   Löydä opiskelupaikka Porista!  

 

Aloita tästä

Porissa opiskelu on monipuolista ja laadukasta

Porissa voit opiskella ammattikorkeakoulussa monipuolisesti insinööriksi, sosiaali- ja terveydenhoitoalalle tai vaikkapa restonomiksi. Porissa yliopisto-opiskelijana voit puolestaan suorittaa esimerkiksi diplomi-insinöörin, kauppatieteiden maisterin tai filosofian maisterin tutkinnon. Porin yliopistokeskus tarjoaakin useamman yliopiston opintolinjoja saman katon alla. Porin yliopistokeskuksessa opetusta järjestävät Turun yliopisto sekä Tampereen yliopisto.

Pori vetää opiskelijoita tehokkaasti puoleensa, mikä näkyy muun muassa selvityksemme vetovoima-parametrin tuloksissa. Kaupungissa tarjolla oleville korkeakoulupaikoille on tyrkyllä runsaasi ensisijaisia hakijoita.

Porissa opiskelumahdollisuuksia on useita kymmeniä, joten hakijoilla on paljon valinnanvaraa. 

Porissa liikut edullisesti julkisilla

Porilla on pienen kaupungin etuna lyhyet välimatkat kaikkialle ja matka taittuu helposti kävellen tai pyörällä. Selvityksemme mukaan Pori pärjää hyvin myös Edullinen julkinen liikenne -mittarilla, joka on varmasti tiukkaa opiskelubudjettia laativalle helpottava tieto.

Pori houkuttelee Jazz-kansaa ja Yyteri auringonpalvojia

Pori Jazz -festivaalit järjestetään heinäkuussa joka vuosi. Jazztapahtuma houkuttelee kaupunkiin kansainvälisiä tähtiä sekä paljon festivaalivieraita. Jokaisen porilaisen on käytävä Jazzeilla vähintään kerran elämässään!

Porista löytyy myös upeaa luontoa. Yyterin hiekkarannoilla voi nauttia rantaelämästä, kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja tai lähteä fatbike-reiteille ihailemaan merellistä luontoa. 

 

“Sopivan pieni, mutta kuitenkin monipuoliset mahdollisuudet opiskelijan elämiseen. Edulliset vuokrat.” 

“Turvallinen kaupunki opiskelijalle.” 

“Se täyttää kaikki tärkeimmät kriteerit opiskelukaupunkia valittaessa.” 

“Hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet.” 

 

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Porissa:

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Porin yliopistokeskus (Turun yliopisto & Tampereen yliopisto)

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Viimeksi päivitetty: 11 huhti 2023

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Terveydenhuolto- ja sosiaaliala

Sosiaali- ja terveysalalla tehdään ihmisläheistä työtä, jonka tarkoituksena on vaikuttaa yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointiin. Tutustu alan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 11.11.2022

Studentum Roadshow

Studentum Roadshow on koko Suomen kattava koulutuskiertue, jonka aikana vierailemme lukioissa, ammattikouluissa, varuskunnissa sekä koulutusmessuilla ympäri maan. Toivottavasti tapaamme matkalla!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 30.10.2018

Opiskelijaelämän parhaat puolet

Olet varmasti kuullut tarinoita siitä, miten mahtavaa opiskelijaelämä on. Listasimme kuusi enemmän tai vähemmän pätevää syytä aloittaa korkeakouluopinnot!

Lue lisää