Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

TOP 10 Opiskelukaupungit 2023: Rauma
11 huhti 2023

TOP 10 Opiskelukaupungit: Rauma on Suomen 7. paras opiskelukaupunki!

Rauma on seitsemänneksi paras opiskelijakaupunki! 

Rauma nousee ensimmäistä kertaa Suomen parhaimpien opiskelukaupunkien joukkoon. Kaupunki sijoittuu TOP 10 -listalla seitsemänneksi. 

Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki tunnetaan erityisen hyvin murteestaan ja kauniista vanhasta kaupungistaan. Raumalla sijaitsee peräti kaksi maailmanperintökohdetta. Merellinen kaupunki toimii myös opiskelu- ja kotikaupunkina noin kahdelle ja puolelle tuhannelle korkeakouluopiskelijalle. 

Lyhyiden välimatkojen vuoksi liikkuminen Raumalla on helppoa joko jalkaisin tai pyöräillen. Kaupunki haluaa panostaa opiskelijoidensa viihtyvyyteen ja Raumalta löytyykin paljon elämyksiä opiskelijoille edullisin hinnoin. 

Faktoja Raumasta:

👥 Väkiluku: 38 750 (2022)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 2

🗝️ Raumalla on kaksi Unescon maailmanperintökohdetta (Vanha Rauma & Sammallahdenmäki)

   Löydä opiskelupaikka Raumalta!  

 

Aloita tästä

Raumalla eniten hakijoita aloituspaikkoihin nähden 

Rauma vetää täyspotin yhdellä parametrillä, ja se on kaupungin vetovoima. Kaupunkiin näyttää olevan eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkojen määrään. Raumalla toimiva opettajakoulutus on ollut perinteisesti haluttu koulutuslinja, mutta myös kaupungissa toimiva ammattikorkeakoulu vetää opiskelijoita puoleensa. 

Rauman opiskelijaelämä elää vahvana

Rauma sijoittui selvityksessä toiseksi Opiskelijaelämä- parametrillä. Kaupungissa toimii seitsemän eri ainejärjestöä, joka on hyvä määrä kahden ja puolen tuhannen opiskelijan yhteisössä.

Raumalla toimii ainejärjestöjä Turun yliopiston opettajakoulutuksesta ja Satakunnan AMK:n opiskelijayhdistyksestä. Ainejärjestöt- ja opiskelijayhdistykset vastaavat hauskasta opiskelijaelämästä, mutta toimivat myös opiskelijoiden edunvalvojina.  

Raumalla on edullista asua ja siirtyä paikasta toiseen 

Tapahtumasta toiseen liikkuminen on Raumalla edullista, ja kaupunki sijoittuukin Edullinen julkinen liikenne -parametrillä toiselle sijalle. Toisaalta lyhyiden etäisyyksien vuoksi kaupungissa ei julkisen liikenteen lippu tule edes välttämättä tarpeeseen. 

Selvityksemme mukaan Rauma on myös yksi opiskelijaystävällisimmistä kaupungeista, mitä tulee asumisen edullisuuteen. Toisaalta kilpailu asunnoista voi olla kovaa, joten oman kodin löytäminen vaatii hakijoilta aktiivisuutta.

“Rauman opiskelijoiden mahtava yhteisöllisyys sekä kaupungin tarjoamat opiskelijaystävälliset palvelut ja infrastruktuuri.” 

“Rauhallinen ja kaunis kaupunki. Kiinnostavat opintomahdollisuudet.” 

“Sijainti ja opiskelijoiden yhteisöllisyys.” 

“Täällä saa hyvän koulutuksen tulevaisuutta varten.” 

  

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Raumalla:

Turun yliopisto

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Rauma.fi, Tilastokeskus

Viimeksi päivitetty: 11 huhti 2023

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Teknologia-ala

Teknologia-ala muodostuu toisiinsa kytkeytyvistä teknisistä ja tietoteknisistä toimialoista. Tutustu teknologia-alan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 23.5.2019

Työvoimakoulutus – väylä takaisin työelämään

Työpaikoilla ilmenee toisinaan työvoimavajausta, kun työmarkkinoiden kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Tällöin jokin toimiala, tehtävä tai organisaatio ei löydä tarpeeksi päteviä työntekijöitä. Kohtaanto-ongelman paikkaamiseksi tulee työmarkkinoiden osaamista kohdentaa uudelleen.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.6.2020

Arvoituksellinen avoin yliopisto

Avoin yliopisto on kaikille avointa joustavaa opiskeluja, jonka voi aloittaa, kun itselle sopii.

Lue lisää