Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

TOP 10 Opiskelukaupungit: Turku
11 huhti 2023

TOP 10 Opiskelukaupungit: Turku on Suomen toiseksi paras opiskelukaupunki! 🥈

Onnea Turku – kaupunki nousee viime vuoden selvityksestä kaksi pykälää ylöspäin hopeasijalle. Turku on selvityksemme tasavahva suorittaja, joka vei kärkisijan yhdellä selvityksen kymmenestä parametristä.

Historiallinen Turku tunnetaan sen läpi virtaavasta Aurajoesta, kaiken keskellä kohoavasta Tuomiokirkosta ja upeasta Turun linnasta. Talvisin Turku julistaa Suomeen juhlallisesti joulurauhan, ja kesällä kadut täyttävät turistit sekä festarikansa. 

Eri väriset opiskelijahaalarit ovat myös tuttu näky Turun katukuvassa, sillä kaupungissa on kymmeniä tuhansia korkeakouluopiskelijoita. Kaupungissa on peräti kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua.  

Faktoja Turusta:

👥 Väkiluku: 195 301 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 6

🏛️ Turun Akatemia perustettiin vuonna 1640.

   Löydä opiskelupaikka Turusta!  

 

Aloita tästä

Turussa on runsaasti koulutusvaihtoehtoja

Turun korkeakouluista löytyy yhteensä yli 170 koulutusvaihtoehtoa, joten vaihtoehtoja todellakin riittää. Jos kaupunki miellyttää asuinpaikkana, niin se tarjoaa hyvät mahdollisuudet suorittaa myös maisteri- ja YAMK-tutkinnon. Turussa on selvityksemme mukaan kolmanneksi eniten maisteri- ja YAMK-tutkintoja.

Turun opiskelijaelämä omaa luokkaansa

Selvityksemme mukaan Turussa on paras opiskelijaelämä lukuisine ainejärjestöineen. Kaupungissa toimii peräti 104 eri ainejärjestöä tai opiskelijayhdistystä, jotka järjestävät toimintaa ja tapahtumia ympäri vuoden. Turun ehkä suurin ja tunnetuin opiskelijatapahtuma on Pikku Laskiainen, jolloin opiskelijoita saapuu Turkuun muualtakin Suomesta. 

Ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset ovat myös opiskelijan apuna, jos mielessä pyrkii opiskeluun tai elämään sen ympärillä liittyviä kysymyksiä. Ainejärjestöt ja opiskelijayhdistykset toimivat opiskelijoiden edunvalvojina sekä viestinviejinä opiskelijoiden ja yliopiston henkilöstön välillä. Ainejärjestöjen toiminta ei ole vain juhlien järjestämistä, vaan ne järjestävät monenlaista toimintaa laidasta laitaan. 

Hyppää Fölin kyytiin – Turun kausikortti yksi edullisimmista

Turussa kaupungin joukkoliikenne tunnetaan Fölinä ja myös sen suhteellisen edullisista hinnoista. Matkustaminen on myös opiskelijalle suhteellisen edullista, sillä kausikortin hinta on alle 40 euroa. 

Turussa on käytössä myös Föllärit eli kaupunkipyörät, joita löytyykin kaupungista 700 kappaletta. Lyhyiden välimatkojen vuoksi Turun pitkiä katuja pääsee etenemään helposti myös kävellen. 

Historiallinen kaupunki on täynnä elämyksiä kulttuurin ja liikunnan ystäville 

Turku menestyi hienosti myös Kaupunkielämä ja vapaa-aika -parametrillä mitattuna. Turun tunnetuimmat kohteet lienevät Turun linna ja Tuomiokirkko, mutta kaupunki tarjoaa runsaasti muitakin kulttuurielämyksiä museoiden, teattereiden ja keikkojen muodossa. 

Liikunnasta nauttiville on niin ikään paljon mahdollisuuksia. Piti sitten sisä- tai ulkoliikunnasta niin vaihtoehtoja kaupungissa riittää. Tunnetuimmasta ulkoilualueesta Ruissalosta löytyy eniten luontopolkuja, mutta kaupungista löytyy monia muitakin paikkoja luonnon rauhaan vetäytymistä varten.

Turusta löytyy paljon kulttuuri- ja liikuntaelämyksiä opiskelijahintaan. Edullisen liikkumisen mahdollistaa myös korkeakoulujen yhteinen CampusSport.  

 

“Opiskelijan helppo liikkua paikasta toiseen, paljon korkeakouluja, kivat kampusalueet, paljon opiskelijoita & tapahtumia.” 

“Turussa kaikki on lähellä. Kansainvälinen ilmapiiri. Kaunis kaupunki, joki ja luonto lähellä. Paras opiskelijaelämä Suomessa!” 

“Turku on kulttuurikaupunki. Muut kaupungit eivät pääse edes lähellekkään.” 

“Kaunis kaupunki, jossa kuitenkin on myös luonto lähellä. Kävellen pääsee helposti kaikkialle. Ei liian teollistunut tai liikaa ihmisiä. Myös virkistävä opiskelijaelämä.” 

 

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Turussa:

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu

Turun yliopisto

Yrkeshögskolan Novia

Åbo Akademi

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

 

Lähteet: Turku.fi, TYS, Tilastokeskus

Viimeksi päivitetty: 11 huhti 2023

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Rakennusala

Rakennusalalla valmistetaan uusia rakennuksia sekä tehdään eri-ikäisten rakennusten korjausrakentamista. Tutustu rakennusalan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 28.1.2019

Luo pohja uralle Tallinnan yliopistossa

Monet suomalaisnuoret haaveilevat kansainvälisestä urasta, ja ajatus opinnoista ulkomailla houkuttelee. Tallinnan yliopisto on tunnettu kansainvälisyydestään. Yliopisto toivottaa joka vuosi tervetulleeksi 750 opiskelijaa eri puolilta maailmaa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 9.10.2020

Valmennuskurssit

Valmennuskurssit tarjoavat tehokkaan tavan valmistautua pääsykokeisiin ja kerrata aiemmin opittua.

Lue lisää