Sivuston käyttötapa: Mobiili

"Yrittäjänä saat olla itsesi pomo"

Julkaistu 3.1.2018 Koulutusliitteessä

TEKSTI: Emma Niemi

"Yrittäjänä saat olla itsesi pomo"

Pyysimme Seinäjoki Entrepreneurship Society:n (SeiES) hallitusta listaamaan ajatuksiaan yrittäjyydestä, nuorten yrittäjyydestä sekä Etelä-Pohjanmaasta yrittämisen paikkana.

MIKSI NUOREN KANNATTAA VALITA YRITTÄJYYS?

"Yrittäjänä saat olla itsesi pomo. Pääset luomaan ja tekemään juuri sitä omaa juttuasi. Mahdollisuudet yrittäjänä ovat rajattomat – edes taivas ei ole nykyään rajana, jos olet valmis tekemään töitä haluamasi uran eteen."

YRITTÄJYYDEN HYVÄT JA HUONOT PUOLET?

"Yrittäjyyden hyvänä puolena on vapaus; saat päättää mitä teet ja milloin. Yrittäjyys tarjoaa sinulle paljon kokemuksia ja verkostoja. Se, että olet itsesi pomo voi olla myös huono puoli; sinun tulee olla valmis ottamaan vastuuta, laittamaan itsesi likoon ja sietää epävarmuutta. Työpäivät saattavat venyä pitkiksi ja byrokratia ja lait tulee tietää riittävällä tarkkuudella. Joillekin yrittäjyys voi olla taloudellinen riski."

VINKKEJÄ YRITTÄJYYDESTÄ KIINNOSTUNEILLE NUORILLE?

"Ole rohkea ja utelias! Hankkiudu tilanteisiin ja paikkoihin, joissa kuulet lisää yrittäjyydestä ja pääset keskustelemaan muiden yrittäjien kanssa. Käytä kaikkia mahdollisia yrittäjyyttä tukevia organisaatioita, älä ainoastaan tutki niitä. Tee kunnollinen kartoitus ja taustatutkimus, onko yrityksellesi kysyntää Suomessa ja tiedä, mitä haluat tehdä. Muista tehdä taloussuunnitelma sekä “plan B” eli varasuunnitelma itsellesi."

MILLAISET OPINNOT SOPIVAT YRITTÄJYYDESTÄ KIINNOSTUNEILLE?

"Se riippuu täysin siitä, millainen liikeideasi on. Opinnot, jotka tukevat omaa osaamistasi ja erikoistumistasi yrittäjänä ovat sinulle hyödyksi. Mikä tahansa tutkinto voi tukea yrittäjyyttä, jos liikeideasi liittyy siihen. Silloin kannattaa opiskella kyseistä alaa niin paljon kuin vain voi. Liiketoimintaosaaminen sekä yrittäjyysopinnot ovat aina hyödyksi. Myös omaan alaan liittyvät vapaasti valittavat opinnot sekä aktiivitoiminta esimerkiksi yrittäjyysyhteisöissä koetaan opiskelijayrittäjyysyhteisöpiireissä eduksi. "

MITEN ETELÄ-POHJANMAA TUKEE YRITTÄJYYTTÄ?

"Etelä-Pohjanmaa on yrittäjyysmaakuntana tunnettu alue, jossa on kannustava, positiivinen sekä yhteisöllinen ilmapiiri yrittäjyyteen. Erityisesti nuoria kannustetaan kokeilemaan siipiään yrittäjyyden saralla. SeAMK itsessään on yrittäjyyteen kannustava ammattikorkeakoulu. SeAMK:sta löytyy myös opiskelijayrittäjyysyhteisö, Seinäjoki Entrepreneurship Society (SeiES), joka kannustaa yrittäjyyteen ja yrittäjämieliseen ajatteluun. Alueella on paljon verkostoitumismahdollisuuksia ja yrittäjyyttä tukevia organisaatioita."

MILLAISTA TUKEA SeiES TARJOAA OPISKELIJOILLE?

"SeiES tarjoaa mahdollisuuksia oppia yrittäjyydestä ja siinä tarvittavista taidoista. Yhteisö rohkaisee yrittäjyyteen sekä tuo tiedot, taidot ja kontaktit opiskelijoiden ulottuville. SeiESin tapahtumat saattavat yhteen Etelä-Pohjanmaan alueen korkeakouluopiskelijat, yritykset ja organisaatiot. Toiminta ei pelkästään tue yrittäjyyttä, vaan myös itsensä kehittämistä."

Tutustu Koulutusliitteeseen!

Viimeksi päivitetty: 05 syys 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 26.11.2019

5 kysymystä opiskelijan mielenterveydestä

Joka viides nuori kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä. Miten omaa mielenterveyttä ja jaksamista voisi ylläpitää? Mistä tietää, että  tulisi hakea ammattiapua, ja mistä sitä voi saada?  Kysyimme Mieli ry:n asiantuntijapsykologi Juho Mertaselta 5 kysymystä opintoihin ja mielenterveyteen liittyen. Lue Juhon vastaukset, ja opi lisää mielenterveydestä!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 1.10.2018

Työharjoittelukokemuksia

Millaista on olla työharjoittelussa? Mihin voi hakea työharjoitteluun? Kuinka pitkiä työharjoittelut ovat? Täältä löydät kokemuksia erilaisista työharjoitteluista eri aloilla.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.2.2018

Opiskelijakaupunki Turku

Turun kuudessa korkeakoulussa ahertaa noin 40 000 opiskelijaa. Asuminen on kohtuuhintaista ja kaupunki on käveltävän ja pyöräiltävän kokoinen. Keskustan jokivarsi sykkii elämää ja kaupungin edustalta aukeaa ainutlaatuinen saaristo. Lue lisää!

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi