Luonnonystävä

Luonnonystävä

Sinusta tuli:

Liisa Luonnonystävä tai Lassi Luonnonystävä

Luonto on Liisa ja Lassi Luonnonystävän sydäntä lähellä, ja he liikkuvatkin täten mielellään luonnossa ja ulkoilmassa. Liisa ja Lassi pitävät myös eläimistä ja tekevät mielellään töitä eläinten parissa. Kuulostaako tutulta? Mikäli vastasit kyllä, ja olet siis samaa mieltä Studentumin testin kanssa, sopii sinulle ammatillinen koulutus luonnonvara- ja ympäristöalalla.

Alan ammatillisia perustutkintoja:

  • Hevostalouden perustutkinto
  • Kalatalouden perustutkinto
  • Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto
  • Maatalousalan perustutkinto
  • Metsäalan perustutkinto
  • Puutarhatalouden perustutkinto

Hae luonnonystävälle sopivia koulutuksia


Eläimiin liittyvä koulutus

Oletko kiinnostunut työskentelystä eläinten kanssa tai haluat vastata eläinten hoidosta esimerkiksi maatilalla? Haluaisitko työskennellä eläintarhassa tai eläinhoitolassa tai olet kenties kiinnostunut eläinlääkärin ammatista? Työskentely eläinten parissa on sekä palkitsevaa että raskasta. Työssä eläinten hyvinvointi on etusijalla eivätkä työajat välttämättä aina noudata tavallista päivärytmiä.

Hae eläimiin liittyviä koulutuksia

Ympäristö / Luonto

Ympäristö- ja luontoala ja siihen liittyvä ympäristökoulutus ovat nyt erittäin ajankohtaisia. Oppiaineiden välillä on selkeitä eroja, mutta kaikkia yhdistää ympäristöongelmien luonnontieteelliseen perustaan tutustuminen.

Vaikka ympäristökysymykset käsitellään yhteiskunnassa useilla erikoistumisaloilla, tarvitaan myös ympäristöasiantuntijoita, joilla on laaja näkemys ympäristöongelmien syistä, seurauksista ja ennaltaehkäisystä.

Hae ympäristö/luontoalan koulutuksia

Maatalous / metsätalous / puutarha

Oletko kiinnostunut maataloudesta, metsäalasta tai esimerkiksi puutarhataloudesta? Luonnonvara-ala voi siinä tapauksessa olla sinua varten!

Luonnonvara-ala on muuttunut paljon viime aikoina niin EU:n kuin ympäristön muutosten myötä. Maatalouden rooli on tärkeä Euroopan unionin jäsenvaltioissa. Maatalous on paitsi ruoan raaka-aineen tuottaja, myös maaseutumaiseman ylläpitäjä ja maaseudun elävöittäjä. Maa, metsä ja puutarhakoulutuksista voit valmistua moniin eri ammatteihin. Voit lukea lisää klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Hae maatalous/metsätalous/puutarhakoulutuksia


Lukiokoulutus

Vai kiinnostaako sinua lukio-opiskelu? Voit totta kai suorittaa kolmivuotisen lukion ja hakea tämän jälkeen esimerkiksi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon opiskelemaan sinua kiinnostavaa alaa. Mikäli et ole vielä ihan varma tulevaisuudensuunnitelmistasi, saat lisäksi lisää mietintäaikaa hakemalla lukioon. Muistathan myös että suorittamalla kaksoistutkinnon voit suorittaa sekä lukion että ammatillisen perustutkinnon samanaikaisesti!

Hae lukiokoulutuksia


Mainokset