✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Matti Keltanen

Julkaistu maaliskuussa 2011

Matti Keltanen

Nimi: Matti Keltanen

Ikä: 25

Oppilaitos: Turun ammattikorkeakoulu

Koulutusohjelma: Markkinointia urheilijoille

Miksi halusit opiskella Turun ammattikorkeakoulussa ja juuri kyseisessä koulutusohjelmassa?

Turun ammattikorkeakoulu on arvostettu opinahjo ja koulutusohjelmassani yhdistyvät juuri ne kaksi asiaa, joista olen haaveillut nuorempana: pystyn panostamaan täysillä salibandyyn ja samalla suorittamaan mielenkiintoisia opintoja markkinoinnin parissa. Olen aina tullut hyvin toimeen ihmisten kanssa sekä tykännyt järjestellä erilaisia tapahtumia. Markkinoinnin opinnot ovat ohjanneet minua automaattisesti oikeaan suuntaan työurani suhteen. Samalla salibandy on avannut ovia ulkomaille, missä lopulliset tavoitteeni sijaitsevat.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi? Mikä on ollut haastavinta?

Parasta ovat aivan selkeästi olleet markkinoinnin ja myynnin kurssit. Niistä olen ammentanut eniten tietotaitoa työelämään. Haastavinta on ollut kaikki analyyttiset aineet ja ajankäyttö tavoitteiden saavuttamiseen. Urheilun yhdistäminen opintoihin ei ole ollut täysin mutkatonta, mutta hyvällä ajankäytönsuunnittelulla siitäkin selviää.

Oletko jo suorittanut harjoittelun?

Ensimmäisen harjoitteluni suoritin viime kesänä Lähivakuutuksen Turun konttorilla. Tällä hetkellä suoritan toista harjoitteluani Sveitsissä. Aloitin markkinointiharjoittelun helmikuussa Odlolla (www.odlo.com/en) sponsorointi- ja tapahtumatiimissä. Työ on ollut erittäin haastavaa, mutta myös palkitsevaa. Organisaation työkieli on englanti, mutta osa asiakkaista puhuu vain saksaa. Onneksi vietän jo kolmatta vuotta saksankielisessä maassa, joten saksankielentaitoni ovat rautaisella tasolla.

Kontaktin Odlolle sain paikallisen salibandyjoukkueen kautta. Muutin Sveitsiin (Zugiin) lähinnä salibandyn takia ja samalla viettämään välivuotta opinnoista. Taustalla oli kuitenkin ideana yhdistää työharjoittelu tähän kauteen, mikä lopulta onnistuikin täydellisesti.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on opinnäytetyön suhteen?
Olen keskustellut opinnäytetyöstä sponsorointipuolen pomon kanssa, ja tällä hetkellä homma näyttää erinomaiselta. Ideaalitilannehan olisi tehdä opinnäytetyö suoraan yritykseen, jolloin siitä on oikeasti hyötyä molemmille osapuolille.

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Kyllä tradenomikoulutuksella voi päästä pitkälle. Perusopinnot antavat hyvät valmiudet lähes alalle kuin alalle. Loppujen lopuksi kaikki on itsestä kiinni. Opinnot voi suorittaa rimoja hipoen, jolloin työelämään pääsy voi olla hieman vaativampaa. Joka tapauksessa korostan yksilön motivaatiota ja verkostoitumiskykyä. Kuten aikaisemmin jo mainitsin, oma unelmani olisi jatkaa työelämää Sveitsissä, kunhan vain jäljellä olevat opinnot ovat hoidettu päätökseen Suomessa. Asun jo toista vuotta Sveitsissä (ensimmäinen vuosi oli 2006-2007) eikä ihastus maahan ole kadonnut mihinkään.

Minkälainen Turku on opiskelukaupunkina?

Turku kaupunkina on houkutellut minua jo teini-ikäisestä asti. Isoveljeni asui muutaman vuoden aurajoen rannalla, jolloin vierailin kaupungissa säännöllisin väliajoin. Tykästyin ympäristöön ja tunnelmaan saman tien.

Kaupunki on erittäin eläväinen ja tekemistä riittää opiskelijoille opiskelupaikasta riippumatta. Kannattaa heittäytyä kaikenlaisiin tapahtumiin täysillä mukaan, jolloin verkosto muotoutuu ja kasvaa ihan huomaamatta. Kyseisistä tapahtumista voi ilmaantua mitä mielenkiintoisempia tulevaisuuden kontakteja!

Ja mikäs olisikaan sen mukavampaa kuin nauttia samanhenkisten ihmisten seurasta muuallakin kuin luennoilla!

Mitä vinkkejä antaisit alasta kiinnostuneille ja uusille opiskelijoille?

Kannattaa ottaa selvää alasta ja opinnoista nykyisiltä opiskelijoilta. Heiltä pystyy ammentamaan eniten vinkkejä sekä alan tuomia mahdollisuuksia ja mutkia. Opinnot kannattaa vetää täysillä, koska silloin opiskeluvuosista saa kaiken irti. Vuosien jälkeen omaat hyvän tietotaidon, antoisan verkoston ja paljon hyviä ystäviä!

Viimeksi päivitetty: 27 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi