Ari Pekkarinen - materiaalitekniikan opiskelija

Julkaistu elokuussa 2011

 

Nimi: Ari Pekkarinen

Ikä: 26 vuotta

Oppilaitos: Mikkelin ammattikorkeakoulu

Koulutusohjelma: Materiaalitekniikka

Materiaalitekniikan opinnoista

– Aloitin opiskelut Mikkelin ammattikorkeakoulun
materiaalitekniikan koulutusohjelmassa elokuussa 2010.
Valitsin Mikkelin ammattikorkeakoulun materiaalitekniikan koulutusohjelman, koska ala on mielenkiintoinen ja sopiva
itselleni. Mielessä oli kouluun hakiessani muitakin aloja, mutta materiaalitekniikka vei kuitenkin voiton monipuolisuutensa takia.

– Opintojen sisältö on mielestäni ollut erittäin kattavaa. Opintosuunnitelmassa on sopivasti yleisiä opintoja sekä ammattiaineita. Jotkut kurssit ovat melko tiiviiksi pakattuja, ja asiaa tulee paljon lyhyessä ajassa. Lukea ja harjoitella saa siis jonkin verran.

Koulutuksen parhaat ja haastavimmat puolet

– Opinnot ovat kokonaisuudessaan olleet kiinnostavia, ja yksittäistä parasta hetkeä on vaikea eritellä. Yleisesti ottaen parasta on ollut uusien asioiden oppiminen ja se, että on huomannut olevansa oikealla alalla, joka on mahdollisuuksia täynnä. Tietenkin myös uudet kaverit ja hyvä ympäristö opiskeluun ovat tehneet opiskelusta mukavaa.

– Mitään ylitsepääsemätöntä haastetta ei ollut, mutta jotkut aineet toki vaativat enemmän harjoittelua ennen kuin ne on sisäistänyt. Sain hyväksiluettua osan työharjoittelusta opintojani edeltävän työkokemukseni ansiosta. Työskentelin ennen materiaalitekniikan opintojani lasikuitulujitteita valmistavassa firmassa tuotannossa koneenhoitajana, sekä  nosturin- ja kaivinkoneenkuljettajana muutaman vuoden.

Opiskelijaelämää kaikilla mausteilla     

– Mikkelistä löytää ihan perus opiskelijameininkiä kaikilla mausteilla. Vapaa-ajan viettoon on monia mahdollisuuksia. Esimerkiksi koululla on uusi keilahalli, jossa on hohtokeilausta viikoittain. Uimarantoja on ympäri kaupunkia ja baarejakin on melkein joka lähtöön.

Tulevaisuuden suunnitelmat

– Valmistuttuani ammattikorkeakoulusta tavoitteenani on työskennellä jossain alan yrityksessä. Uskon, että saan koulutuksesta hyvän pohjan työelämään, koska se antaa laajat mahdollisuudet eri työtehtäviin.

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi