Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Nuorille uusi nopeutettu ammattitutkinto

Nuorille uusi nopeutettu ammattitutkintoKOULUTUSUUTINEN 03.07.2013

Nuorille uusi nopeutettu ammattitutkinto

Nuorten aikuisten osaamisohjelmaan kuuluvalla nopeutetulla ammattitutkinnolla pyritään kannustamaan vain peruskoulun suorittaneita 20–29-vuotiaita nuoria opiskelemaan lisää.


Tammikuussa voimaan astunut nuorisotakuu lupaa työ- ja/tai koulutuspaikan kaikille alle 25-vuotiaille ja vastavalmistuneille alle 30-vuotiaille. Osana nuorisotakuuta on käynnistetty uusi nuorten aikuisten osaamisohjelma, joka on tarkoitettu niille 20–29-vuotiaille nuorille, joilta puuttuu peruskoulun jälkeinen tutkinto.

Määräaikainen ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon tai niiden osien suorittamiseen nopeasti ja joustavasti näyttötutkintona. Näyttötutkintoihin valmistavaa koulutusta järjestetään oppilaitoksissa ja oppisopimuskoulutuksena. Ohjelmassa lisätään myös nuorten aikuisten opintoihin hakeutumista ja opintojen suorittamista edesauttavaa neuvontaa ja ohjausta.

Nuorten aikuisten osaamisohjelman avulla pyritään kannustamaan pelkän peruskoulun varaan jääneitä 20–29-vuotiaita nuoria opintoihin ja työelämään. Ohjelman tavoitteena on järjestää ammattitutkintoon tähtäävää tai siihen valmistavaa koulutusta 36 000 aloittajalle vuosina 2013–2016. Koulutuksen toteuttamista varten myönnettävää määrärahaa hakivat lähes kaikki aikuisopistot.

Osa oppilaitoksista on ehtinyt käynnistää uusia kursseja ja opintoneuvontaa jo tänä keväänä, mutta pääosin uudet koulutukset ovat alkamassa tulevana syksynä. Hakuaika koulutuksiin on parhaillaan meneillään. Uusia nuorten aikuisten osaamisohjelmaan kuuluvia koulutuksia ovat tänä keväänä alkaneet järjestää muun muassa Amiedu ja Omnian aikuisopisto.

Lähteet: Helsingin Sanomat 30.06.2013, Opetus- ja kulttuuriministeriö (02.07.2013)Lue lisää koulutusuutisia Tutustu aikuiskoulutusta tarjoavien oppilaitosten koulutustarjontaan

Huom! Voit tiedustella mahdollisia nuorten aikuisten osaamisohjelmaan kuuluvia koulutuspaikkoja suoraan oppilaitokselta, jonka koulutusvaihtoehdoista olet kiinnostunut. Yhteydenottopyyntölomakkeen löydät jokaisen oppilaitos- ja koulutusesittelymme yhteydestä.

Lue lisää koulutusuutisia Palaa lukemaan lisää koulutusuutisia

Viimeksi päivitetty: 26 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi