Oikeustiedettä Tallinnassa englanniksi

Julkaistu maaliskuussa 2013

Nimi: Philip A. Livchitz

Ikä: 25

Oppilaitos: Tallinn University of Technology

Koulutusohjelma: Oikeustiede

Miksi valitsit juuri Tallinnan teknillisen korkeakoulun?

Silloin kun aloitin, 2008 keväällä, kaikki englanninkieliset linjat olivat International University Audentesin alla. Kaikki edellämainitut tiedekunnat integroitiin TTU:hun vasta 2009 syksyllä. Kansainvälisyys ja englannin kielellä opiskelu olivat ne syyt, joiden vuoksi hain tänne.

Oliko Virossa opiskelu sinulle itsestäänselvyys vai miksi päätit lähteä juuri Tallinnaan opiskelemaan?

Ei ollut, mutta kuten edellisestä vastauksesta voi ymmärtää niin syitä ei hirveästi tarvinnut etsiä. En ikinä hakenut Suomessa oikikseen ihan sen vuoksi, ettei Suomen lainhaarat ole ikinä kiinnostaneet. Kansainvälinen oikeus ja EU-oikeus sitäkin enemmän.

Milloin kiinnostuit alasta?

Alasta ei ollut vaikea olla kiinnostumatta, kiitos sille että isäni sekä isoisäni ovat juristeja.

Mikä on ollut antoisinta koulutuksessasi?

Koulutuksen antoisin puoli on selkeästi ollut juurikin se englanniksi opiskelu, sekä itsensä valmentaminen kansainvälisempaan työympäristöön. Luennot ovat olleet hyvin vuorovaikutteisia, joissa opiskelijoita innostetaan osallistumaan luennon kulkuun, väittelemaan asioista seka käyttämään oppimaansa materiaalia analyyttisesti.

Entä mikä on ollut haastavinta?

Haastavinta on ollut selkeästi itse aloittaminen, jolloin tuli järjettömästi uutta sanastoa. Mutta kovalla työskentelyllä ja innolla on selvinnyt siitäkin. Töitä ehdottomasti pitää tehdä, tai jää jälkeen muista.

Millainen on tavallinen koulupäiväsi?

Olen viimeisen vuoden opiskelija, eikä näin ollen ole ollut hirveästi koulua kuluneen puolen vuoden aikana. Siitä huolimatta, syyslukukausi on ollut selkeästi rankin. Itselläni oli yhdeksän kurssia, jotka olivat yhteensa 48 opintopistettä. Lähdin kymmeneksi kouluun, ja saatoin parhaimmillani istua luennoilla 19:30 asti.

Onko koulutus vastannut odotuksiasi?

On. Olen saanut uskomattoman määrän uutta tietoa, englannin kielen taitoni on entistä parempi, enkä arastele vaikeidenkaan asioiden puimista englanniksi. Kansainvälisyydestä on myös ollut hyötyä, sillä se motivoi entistä enemmän hoitamaan asiansa hyvin ja osoittamaan olevansa valmis tulevaan.

Millaisia mahdollisuuksia koulutus tarjoaa työelämässä, ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Olin itse 2009 kesällä Ulkoasiainministerion EU- ja Kansainvälisten sopimusten yksikössä, josta on edelleen upeat muistot. Mikäli kansainvälinen ja EU-oikeus kiinnostavat, Ulkoministeriö on ehdottomasti se paikka, johon kannattaa hakea kesätyöhön. Olin myös 2010 kesällä kuukauden verran Asianajotoimisto Bützowissa oikkarina, mikä oli myös erittäin miellyttavä kokemus.

Itse jatkan ensi syksylle Queen Mary University of Londoniin Public International Law maisterinohjelman parissa.

Millaisia vinkkejä sinulla on muille alasta kiinnostuneille? Onko sinulla jotain vinkkejä muille Virossa opiskelusta kiinnostuneille suomalaisille?

Ala ja itse opiskelu ovat ennen kaikkea vaikeita. Töitä pitää tehdä paljon, jos haluaa valmistua hyvin meriitein sekä taata itselleen hyvän jatko-opiskelupaikan. Pitää olla valmis tekemään töitä, jopa silloin kun tuntuu siltä, että ei jaksaisi. Jos aloittaa ensimmäisen vuoden hyvin, sitä rytmiä on helppo ylläpitää valmistumiseen saakka.


Mainokset