Veikko Tervonen

Julkaistu helmikuussa 2011

Nimi: Veikko Tervonen

Ammatti: Opinto-ohjaaja

Savon ammatti- ja aikuisopistolla on uusi hakusivusto nimeltä OmaValinta. Kertoisitko OmaValinta -sivuston toiminnoista ja käyttömahdollisuuksista?
Sivut auttavat perehtymään eri koulutusohjelmiimme ja lukiokoulutukseen. Savon ammatti- ja aikuisopisto ja Varkauden lukio kouluttavat moniosaajia nykyaikaiseen työelämään ja jatko-opintoihin. OmaValinta-sivulla on ajankohtaisista tapahtumista myös linkit mm. Taitaja2011 – kilpailuihin, jotka järjestetään Kuopiossa 3.-5.5.2011. OmaValinta-sivut ovat helppokäyttöiset ja sivuilla on tuotu esille ammatinvalinnan tärkeimmät asiat.

Mitä OmaValinta –sivustolta voi löytää?
Sivustolta löytyvät lyhyet esittelyt koulutusohjelmista ja lukiokoulutuksesta sekä linkit opetussuunnitelmiin. Opetussuunnitelmissa on tarkemmin kerrottu tutkintojen tavoitteet ja sisällöt. Koulutusohjelmien esittelyissä on vinkkejä eri ammattien työpaikoista. Myös opinto-ohjaajien yhteystiedot löytyvät sivuilta. Hakuoppaan tilaaminen suoraan kotiin on helppoa www.sakky.fi/omavalinta -sivujen kautta.


Mitä neuvoja sinulla olisi nuorille, joilla ei vielä näin hakuajan kynnykselläkään ole tulevat opiskelusuunnitelmat selvillä?

Tutustukaa OmaValinta-sivujen koulutusohjelmiin. Jos kaikki tuntuu olevan hukassa, kannattaa tutustua ammattistarttiin. Ammattistartin vuosi on mielenkiintoinen ja vuoden aikana pääsee tekemään asioita mitä  normaaleissa tutkinnoissa ei ole mahdollista tehdä. Startin aikana opiskelija pääsee opiskelemaan lähes kaikilla haluamillaan aloilla


Onko sinulla muita vinkkejä tuleville opiskelijoille?
Tutustukaa tuleviin työpaikkoihin ja ammatteihin yrityksien nettisivuilla vierailemalla. Googlen avulla voi hakea ammatteihin liittyvää tietoa. Kannattaa muistaa, että oppilaitosten sivuilla on varmasti oikea tieto.

Tutustukaa OmaValintasivujen koulutusohjelmiin. Jos kaikki tuntuu olevan hukassa, kannattaa tutustua ammattistarttiin. Ammattistartin vuosi on mielenkiintoinen ja vuoden aikana pääsee tekemään asioita mitä  normaaleissa tutkinnoissa ei ole mahdollista tehdä. Startin aikana opiskelija pääsee opiskelemaan lähes kaikilla haluamillaan aloilla.

Viimeksi päivitetty: 03 heinä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi