✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Palvelualalainen

Palveluala

Sinusta tuli: Piia Palveluala tai Pentti Palveluala

Piia Palveluala ja Pentti Palveluala pitävät matkustamisesta ja ovat uteliaita näkemään maailmaa. Myös ruoanlaitto ja esimerkiksi ravintolan keittiössä toimiminen ovat Piia ja Pentti Palvelualan mieleen. Tunnistatko itsesi kuvauksesta? Mikäli vastasit kyllä, ja olet siis samaa mieltä Studentumin testin kanssa, sopii sinulle ammatillinen koulutus esimerkiksi matkailualalla tai hotelli- ja ravintola-alalla.

Alan ammatillisia perustutkintoja:

  • Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
  • Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto
  • Matkailualan perustutkinto
  • Elintarvikealan perustutkinto

Hae palvelualalaiselle sopivia koulutuksia


Matkailu

Matkailun alalla työskentely on sekä jännittävää että sosiaalista ja sopii sinulle, joka haluat hauskan ja vaihtelevan työn. Matkailu onkin monen matkustelua rakastavan unelma-ala.

Matkailun ja palvelun alalla on tarjottavana monipuolisia työtehtäviä. Matkailualalla työskennellessä pääsee tekemisiin sekä kotimaisten että ulkomaalaisten matkailijoiden kanssa, joten hyvä asiakaspalvelutaito ja kulttuurien tuntemus ovat tarpeen. Matkailualalla toimivien yhteisenä tavoitteena on unohtumattomien elämysten tarjoaminen.

Hae matkailualan koulutuksia

Hotelli & Ravintola

Hotelli- ja ravintola-alalla löytyy lukuisia eri ammattivaihtoehtoja, kuten tarjoilija, kokki, ravintolapäällikkö, hovimestari tai hotellipäällikkö. Työskentely esimerkiksi ravintolassa on hauskaa, mutta myös samalla intensiivistä ja fyysisesti vaativaa. Alan työntekijöiltä edellytetäänkin korkeaa stressinsietokykyä, sosiaalisuutta ja palvelualttiutta.

Hotelli- ja ravintola-alalla on useita suuntautumisvaihtoehtoja. Työpäivät ovat vaihtelevia ja työtehtävät moninaisia. Esimerkiksi työajat vaihtelevat paljon valitsemasi ammatin mukaan. Ammatinvalinnasta riippumatta hyvä stressinsietokyky, sosiaalisuus ja palvelualttius ovat alan valttikortteja.

Hae hotelli- ja ravintola-alan koulutuksia

Kodinhoito / Puhdistusala

Puhdistus ja siivous ovat työpaikkojen tärkeimpiä toimintoja. Puhdas ja siisti työympäristö vaikuttaa työviihtyvyyteen, estää työsairauksia ja -allergioita sekä parantaa työilmapiiriä. Oikein toteutettu siivous ja puhdistus ovat näin ollen erityisen tärkeitä.

Kodinhoito ja puhdistus ovat aloina niin kutsutusti näkymättömiä eli niiden tärkeys huomataan vasta niiden puuttuessa. Oikein toteutetut siivoustoimenpiteet ovat tärkeitä myös muilla työpaikoilla hygienian ja työviihtyvyyden ylläpitämiseksi. Siisteys ja hygienia ovat joillakin työpaikoilla, kuten sairaaloissa ja elintarviketeollisuudessa, elintärkeitä. Ilman oikeanlaista puhdistusta sairaala tai makkaratehdas voi olla jopa hengenvaarallinen työympäristö.

Hae kodinhoito/puhdistusalan koulutuksia

Elintarvikeala

Elintarvikeala on Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala metalli-, metsä- ja kemianteollisuuden jälkeen. Elintarviketeollisuudessa tarvitaankin valmiuksia monenlaisiin työtehtäviin. Tutkinto-opiskelun lisäksi alalla voi pätevöityä myös näyttötutkinnon ja siihen valmistavan aikuiskoulutuksen avulla.

Elintarvikealaan katsotaan kuuluvan leipomoala, liha-ala, meijeriala sekä yleinen elintarvikeala.

Hae elintarvikealan koulutuksia


Lukiokoulutus

Vai kiinnostaako sinua lukio-opiskelu? Voit totta kai suorittaa kolmivuotisen lukion ja hakea tämän jälkeen esimerkiksi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon opiskelemaan sinua kiinnostavaa alaa. Mikäli et ole vielä ihan varma tulevaisuudensuunnitelmistasi, saat lisäksi lisää mietintäaikaa hakemalla lukioon. Muistathan myös että suorittamalla kaksoistutkinnon voit suorittaa sekä lukion että ammatillisen perustutkinnon samanaikaisesti!

Hae lukiokoulutuksia

Viimeksi päivitetty: 26 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi