Jani Keränen

Julkaistu toukokuussa 2011Jani Keränen

Nimi: Jani Keränen

Ikä: 22

Oppilaitos: Patria Pilot Training

Koulutusohjelma: Integroitu liikennelentäjän koulutusohjelma


Mitä teit ennen kuin hait Patriaan?
Lukion jälkeen suoritin varusmiespalveluksen Kajaanissa, minkä jälkeen hakeuduin Savonia-ammattikorkeakouluun rakennustekniikan koulutusohjelmaan opiskelemaan rakennusinsinööriksi. Opiskelin rakennustekniikkaa kaksi vuotta, kunnes toisen lukuvuoden tammikuussa ajattelin laittaa hakemuksen unelmieni ammattiin, lentäjäksi.


Miksi ja miten valitsit koulutuksen?
Olen ollut aina kiinnostunut ilmailusta, joten päätin laittaa paperit vetämään, ettei jäisi sitten tulevaisuudessa harmittamaan hakematta jättäminen.

Minkälainen hakuprosessi oli?

Hakuprosessin ensimmäisessä vaiheessa täytyi lähettää koululle todistukset ja pieni kirjoitelma itsestään. Nämä lähetin tammikuussa. Kouluun on jatkuva haku, mikä tarkoittaa sitä, että hakemukset voi lähettää milloin itse haluaa.

Hakemusten arvioinnin jälkeen minut kutsuttiin kaksiosaisten soveltuvuuskokeiden ensimmäiseen vaiheeseen, jossa testauksen aiheena olivat matematiikka, fysiikka, englanti ja joitakin muita testejä liittyen soveltuvuuteen. Päivän päätteeksi täytyi vielä vastata muutamiin psykologin testeihin. Ensimmäisen päivän jälkeen sain tulokset ja minua pyydettiin tulemaan soveltuvuuskokeiden toiseen vaiheeseen jo muutaman päivän kuluttua.

Toinen vaihe alkoi koulun johtajan haastattelulla, jonka jälkeen vuorossa oli simulaattorilento. Se oli mielenkiintoinen kokemus minulle, jolla aikaisempaa lentokokemusta ei ollut. Päivän päätteeksi oli vielä joitakin soveltuvuustestejä, joiden jälkeen päivä päättyi psykologin haastatteluun. Sen jälkeen minulle annettiin palautetta testeistä ja samalla toivotettiin tervetulleeksi opiskelemaan. Jäljellä oli enää asiaan kuuluva ilmailulääkärin tarkistus.

Miltä opinnot vaikuttavat näin muutaman viikon jälkeen ja minkälaisia odotuksia sinulla on koulutuksen suhteen?

Ensimmäinen viikko oli hieman muita viikkoja löysempi. Tämä johtui siitä, että opettajat olivat Italiassa hakemassa meille uutta lentokalustoa. Nyt opettajien palattua tahti on kiristynyt. Uutta opittavaa asiaa on paljon, mutta kaiken ehtii kyllä sisäistämään jos viitsii hieman avata kirjoja kotona koulupäivän jälkeen. Oppimista helpottaa myös se, että oma mielenkiintoni ilmailua kohtaan on kova. Odotan koulutukselta sitä, että opetus on tasokasta ja että minusta tulee hyvä lentäjä.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuuden suunnitelmissani on työllistyä ilmailualalle joko Suomessa tai ulkomailla ja ehkäpä jonain päivänä voisin toimia liikennelentokoneen kapteenina.

Lentäjä


Mainokset