✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Enni Rasmus

Julkaistu marraskuussa 2019 Enni Rasmus

Nimi: Enni Rasmus

Ikä: 23

Valmennuskurssi: Psykologia

Miten kiinnostuit psykologiasta?

Ihmisen aivot ovat olleet ”mielen elimenä” suuri ihmetyksen aiheeni lapsesta asti. Kun vihdoin lukiossa pääsin opiskelemaan neuropsykologiaa, niin kohtalo oli sinetöity. Uumoilin jo silloin, että olisi kiinnostavaa tehdä töitä aikuisten neuropsykologisen kuntoutuksen parissa ja sinne opinnot tuntuvat koko ajan yhä vahvemmin vievän.

Monennellako kerralla pääsit sisään?

Kolmannella kerralla. Lukiosta 2015 valmistuttuani kävin katsomassa pääsykokeen siihen lukematta. Vuonna 2016 menin Valmennuskeskuksen kursseille ja oppiminen eteni huimaa vauhtia, kunnes voimani loppuivat kesken kevättä ja opiskelupaikka jäi saamatta. Vuonna 2017 päätin mennä Valmennuskeskuksen kurssille uudelleen, ja yrittää rennommalla mutta päättäväisemmällä asenteella. Tällä kerralla koulun portit avautuivat Helsinkiin.

Teitkö jotakin eri tavalla sisäänpääsykeväänäsi verrattuna aikaisempiin pyrkimiskeväisiin?

Pidin enemmän vapaata lukemisesta. Näin kavereita ja jatkoin keväällä kuntosaliharrastustani säännöllisesti. Lisäksi opiskelussa oli mukana ihan uudenlaista päättäväisyyttä – pelko epäonnistumisesta lamaannutti ja vaikutti suorituskykyyni edellisinä vuosina, vaan ei enää. Otin asenteen, että minulla on ihan yhtäläiset mahdollisuudet päästä kuin kenellä tahansa muullakin.

Miten suuri merkitys on tilastotieteen osaamisella ajatellen pääsykoetta?

Itselläni oli lyhyt matikka taustalla. Tilastotieteen osaamisella on suuri merkitys pääsykokeen kannalta ja entistä suurempi silloin, kun psykologian opinnot koittavat. Psykologian alan tieteellisyys perustuu täysin tilastotieteeseen. Jos ei ymmärrä tilastoa, ei ymmärrä koko tiedettä.

Miksi päädyit Valmennuskeskuksen valmennuskurssille?

Tiesin tarvitsevani rutiinia opiskeluun, jotta kaikki asiat olisivat hallinnassa h-hetkeä varten. Valmennuskurssin luennot tarjosivatkin parhaimman mahdollisen rakenteen pääsykoekeväälle.

Mitkä olivat valmennuskurssin suurimmat hyödyt kohdallasi?

Artikkeli- ja tilastokursseilla oppi erottamaan isoista tietomassoista juuri sen olennaisen asian, millä mentiinkin lopulta sisälle kouluun.

Miten valmistauduit itsenäisesti kurssiopetuksen lisäksi?

Tein kaikki valmennuskeskuksen harjoitustehtävät. Lisäksi tein pääsykoemateriaaleista flashcardeja ja testasin taitojani niiden avulla. Pidin myös kertauspäiviä kurssikavereiden kanssa, jolloin kävimme läpi yhdessä jokaista askarruttavat asiat.

Mikä oli haastavinta psykologian valintakokeessa?

Ehdottomasti pään kylmänä pitäminen. Koetilanteet ovat jännittäneet aina ja pääsykokeessa on usein mukana sellainen voimakas epäonnistumisen pelko. Kuitenkin treenasin koetilanteessa olemista useasti Valmennuskeskuksen harjoituspääsykokeissa ja menihän se oikea tilannekin lopulta nappiin.

Viimeksi päivitetty: 26 marras 2019

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi