Rakennustekniikan opiskelija Riikka Rautavaara

Julkaistu joulukuussa 2012

Nimi: Riikka RautavaaraTTY:n rakennustekniikan opiskelija Riikka Rautavaara

Ikä: 22 vuotta

Oppilaitos: Tampereen teknillinen yliopisto

Opiskeluala: Rakennustekniikka

Miksi halusit opiskella Tampereen teknillisessä yliopistossa ja juuri kyseisellä opiskelualalla?

Tekniikan ala kiinnosti minua jo lukiossa, joten teknilliseen yliopistoon hakeminen oli luonteva valinta. Tampere valikoitui kaupungiksi täällä tarjottavan rakennustekniikan ansiosta. Rakennustekniikka on käytännönläheistä tekniikkaa, jossa voi helposti nähdä ja ymmärtää työnsä tulokset.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi? Mikä on ollut haastavinta?

Parasta opinnoissa on yritysmaailmasta tulevat vierailevat luennoitsijat, jotka usein kertovat esimerkkejä arkipäivän työnteosta ja antavat näin laajempaa kuvaa alasta. Haastavaksi opiskelun tekevät ajoittain työläät kurssit, mutta onneksi niistäkin selvitään.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on diplomityösi suhteen?

Diplomityö on toistaiseksi taka-alalla ajatuksissa, sillä en ole vielä valmistunut edes tekniikan kandidaatiksi. Rakennustekniikan alalta on kuitenkin hyvä tehdä diplomityö, sillä useat yritykset maksavat palkkaa sen teosta ja samalla diplomityön tekeminen on portti yritykseen valmistumisen jälkeen.

Millaisia mahdollisuuksia koulutuksesi tarjoaa työelämässä ja millaisia suunnitelmia sinulla itselläsi on?

Rakennustekniikan koulutuksella voi työskennellä lukuisissa eri tehtävissä esimerkiksi suunnittelu- ja rakennustoimistoissa. Tampereella pääsuuntaukset jakautuvat talo- ja yhdyskuntarakentamiseen, joista itse valitsin talopuolen, tarkemmin sanottuna rakennustuotannon.  Valmistuttuani voisin työskennellä erilaisissa projektitehtävissä.

Miten kansainvälisyys näkyy Tampereen teknillisen yliopiston arjessa?

Kansainvälisyys näkyy TTY:llä lukuisten ulkomaalaisten opiskelijoiden muodossa. Yliopistolla toimii myös monia kansainvälisiä kerhoja. Ulkomaille vaihtoon lähtö on myös suosittua opiskelijoiden keskuudessa.

Minkälainen Tampere on opiskelukaupunkina?

Tampere on mukava opiskelukaupunki, jossa monet palvelut on tehty opiskelijoille helpoiksi ja edullisiksi. Hervannassa asumisessa on erityisenä etuna, että lähes kaikki arkipäivän palvelut ovat kävelymatkan päässä ja yliopistollekaan ei ole matkaa kuin pari korttelia.

Mitä vinkkejä antaisit alasta kiinnostuneille ja uusille opiskelijoille?

Kaikkien rakennusalasta kiinnostuneiden kannattaa hakeutua opiskelemaan TTY:lle, mutta myös kesätöihin työmaille. Siellä todella näkee mitä rakentamien on. Uusille opiskelijoille suosittelen lämpimästi Rakentajakillan toimintaa, sillä se kokoaa yhteen kaikki saman koulutusohjelman opiskelijat ja järjestää yhteistä ajanvietettä opintojen oheen.


Mainokset