Tiesitkö, että voit aloittaa opinnot myös tammikuussa?


Syyskuu on opiskelijalle tapahtumarikasta aikaa!Ylioppilaskokelaat aloittivat maanantaina syyskuun loppuun asti kestävän urakkansa. Kokeiden tuloksia odotellaan marraskuulle, jolloin ylioppilastutkintolautakunta julkistaa tulokset heti niiden valmistuttua, viimeistään 23. marraskuuta. Nyt onkin hyvä aika alkaa pikku hiljaa miettimään omaa opiskelutilannetta ja mahdollisuutta aloittaa opinnot ensi syksyn sijaan tammikuussa 2010!


Ole mukana syksyn yhteishauissa!


Alle olemme keränneet tietoa eri koulutusalojen hakumenettelyistä ja hakuajoista.

Hakeminen ammatilliseen perustutkintoon
Suurimpaan osaan perustutkinnoista haetaan yhteishaussa. Yleensä haetaan johonkin perustutkintoon, mutta hakukohteena voi olla myös esimerkiksi tietty koulutusohjelma tai opintoala. Ammatillisen syksyn yhteishakuaika on 30.9.–9.10.2009. Haku tapahtuu osoitteessa https://www.haenyt.fi/.

Hakeminen kansanopistoihin
Kansanopistojen yleissivistäviin ja vapaan sivistystyön koulutuksiin haetaan suoraan opistolle osoitetulla hakemuksella. Lisätietoja hakuajoista ja hakemiseen liittyvistä asioista sekä hakulomakkeita saa suoraan oppilaitoksista. Huomaa, että monissa kansanopistoissa on linjoja, joille on vuoden ympäri jatkuva haku!

Hakeminen ammattikorkeakouluihin
Ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaku sijoittuu aikavälille 14.9.–25.9.2009. Voit hakea ammattikorkeakouluihin sähköisesti osoitteessa www.amkhaku.fi.

Apply to Bachelor degrees conducted in English via www.admissions.fi. Application dates for spring 2010 is 1 – 11 September 2009.

Hakeminen yliopistoihin ja korkeakouluihin
Yliopistojen syksyn 2009 yhteishaku järjestetään 14.9.–16.10.2009. Syksyn yhteishaun koulutustiedot tulevat näkyviin www.yliopistohaku.fi:n Koulutushakuun 7.9.2009. Yliopistohaku.fi:ssä voit etsiä yliopistokoulutusta ja täyttää hakulomakkeen yliopistoihin. Valintoihin liittyvissä kysymyksissä kannattaa sinun ottaa yhteyttä hakemaasi yliopistoon.


Onko oma koulutuspaikkavalintasi vielä epäselvä? Tutustu koulutushakupalveluumme ja löydä oma unelmakoulutuksesi!