Selvitä ensi vuoden opiskelukuviosi jouluksi!


Joulu lähestyy vauhdilla, mutta ajatuksesi pyörivät ehkä vielä opiskelupaikan valinnassa? Studentum.fi:n uutiskirje sisältää tietoa eri koulutusvaihtoehdoista, joiden toivomme inspiroivan sinua ja auttavan päätöksenteossa.

Joulukuun osalta uutiskirjeemme sisältää tietoa muun muassa ajankohtaisista hakuajoista. Oletko epävarma mitä sinun ylipäätään kannattaisi opiskella? Tee suosittu ammatinvalintatestimme! Haluamme myös kiittää kaikki messuosastollamme kävijöitä mahtavista Studia -messuista - toivottavasti autoimme mahdollisimman monia opiskelupaikan valinnassa.

Iloista joulua toivottaen,

Studentumin työntekijät

.

Kansanopistoon kevätlukukaudeksi? Haku on käynnissä!


Kansanopistojen kevätkaudella eli tammi-helmikuun alussa alkavien opintojen haku on parhaillaan käynnissä. Voit hakeutua opiskelemaan muun muassa kieliä, kauneudenhoitoa, fysioterapiaa ja liikuntaa, kuvataidetta, käsitöitä, valokuvausta ja sarjakuva-alaa. Hakeminen tapahtuu joko vapaamuotoisella hakemuksella tai opistosta saatavalla hakulomakkeella. Tarkempia ohjeita kannattaa tiedustella suoraan opistolta tai hakea opiston kotisivuilta!

Etsi täältä kansanopistokoulutuksia!


Kiinnostaako sinua englanninkieliset AMK-tutkinnot?


Nuorten englanninkielinen AMK-tutkintoon johtavien koulutusohjelmien haku alkaa tammikuussa. Opintoihin haetaan vieraskielisen koulutuksen yhteishaussa. Syksyllä 2010 alkavan koulutuksen hakuaika on 11.1.- 12.2.2010 ja tapahtuu osoitteessa www.admissions.fi. Nettihaku sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 16.15. Hakija voi esittää enintään neljä hakutoivetta.

Tutustu englanninkielisiin AMK -koulutusohjelmiin!


Ammatilliseen koulutukseen syksyksi 2010!


Ammatillisen koulutuksen kevään yhteishaku järjestetään 1.- 19.3.2010. Kevään yhteishaussa haetaan syksyllä 2010 alkavaan koulutukseen. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa www.haenyt.fi. Suurimpaan osaan koulutuksista haetaan yhteishaussa. Yleensä haetaan johonkin perustutkintoon, mutta hakukohteena voi olla myös muu, esim. tietty koulutusohjelma tai opintoala.

Lue lisää ammatillisista koulutuksista!
.

.
Mikä sinusta tulee isona?

Ekonomi? Kampaaja? Insinööri? Hammaslääkäri? Muusikko? Lentäjä?

Vaivaako sinuakin valinnanvaikeus? Onko mielestäsi vaikea päättää mikä ammatti sinulle parhaiten sopisi? Moni pohtii ammatti- ja koulutusvalintoja erityisesti peruskoulun tai lukion ollessa loppusuoralla.

Tee ammatinvalintatestimme ja Studentum auttaa sinua löytämään juuri itsellesi sopivan ammatin ja koulutuksen. Testin tehtyäsi voit myös lukea lisää eri ammattialoista ja koulutusvaihtoehdoista. Onnea oman koulutuksesi löytämiseen!

.

.

Tutustu suosituimpaan opiskelijablogiimme!


Anna Anka valittiin joulukuussa blogipalkinnon, 100 €:n vapaavalintaisen lahjakortin, voittajaksi!

11.12.2009 valitsimme Anna Ankan x -blogin studentum.fi:n vuoden 2009 blogipalkinnon voittajaksi. Valinta perustui blogin sisältöön, kuviin ja bloggaajan aktiivisuuteen. Voittajalle ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Tutustu Annan blogiin!

Aloita sinäkin opiskelijablogi!


Tartu tilaisuuteen kirjottaa blogia opiskelijaelämästäsi opiskelit sitten Suomessa tai ulkomailla! Blogi studentum.fi:ssä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden jakaa kokemuksiasi ystäviesi, perheesi ja muiden opiskelijoiden kanssa. Bloggaamalla meillä tavoitat jo yli 40 000 opiskelijaa kuukaudessa!

Kirjoittamalla opinnoistasi inspiroit samalla muita jo opiskelevia tai koulutustaan vielä etsiviä.

» Aloita blogisi täällä!
» Lue muiden opiskelijoiden blogeja.

Tervetuloa studentum.fi:n uutiskirjeeseen!


Studentum.fi on tammikuussa 2009 lanseerattu lukion jälkeisten koulutusten tietopalvelu Internetissä. Sivuston avulla voit löytää itsellesi oikean opiskelupaikan helposti ja vaivattomasti. Palvelussa on tietoa tuhansista koulutuksista ja yli sadasta oppilaitoksesta. Tietoja päivitetään ja lisätään joka päivä.

Koulutuskategoriamme


Sivustoltamme löydät aina helposti ja nopeasti sopivan koulutuksen. Valittavanasi ovat seuraavat pääkategoriat:

» Arkkitehtuuri » Maanpuolustus
» Baarimestari » Maantiede
» Diplomi-insinööri » Markkinointi / Myynti
» Elintarvikeala » Matematiikka
» Eläimiin liittyvä koulutus » Matkailu & Palvelu
» Filosofia » Meikkaus/Ihonhoito/Kynnet
» Hieronta » Muotoilu/Käsityö
» Historia » Oikeustiede
» Hoitoala » Psykologia
» Hotelli / Ravintola » Sosiaali- ja terveysala
» Insinööri » Sosiologia
» Kampaaja / Stylisti » Studies in English
» Kasvatustiede / Opetus » Svenskspråkiga
» Kauppatiede / Liiketalous » Taide / Kulttuuri
» Kielet ja kirjallisuus » Tekniikka
» Kiinteistö- ja rakennusala » Tiedotus / Viestintä
» Kuljetusala » Tietotekniikka / IT
» Lentäjä / Lentoemäntä » Uskontotiede/Teologia
» Liikunta / Urheilu » Valmennuskurssit
» Luonnontieteet » Yhteiskuntatiede
» Lääketiede / Farmasia » Ympäristö
» Maa/metsä/puutarhaKuukauden koulutus


Nimi: Victoria Berger
Koulu: Svenska Handelshögskolan
Pääaine: Markkinointi
Ikä: 26
Kotipaikkakunta: Helsinki


Miten päädyit Hankeniin?
Svenska Handelshögskolan on yksi pohjoismaiden vanhimmista kauppakorkeakouluista, joka on tunnettu kansainvälisyydestään. Halusin monipuolisen tutkinnon, josta olisi hyötyä työelämässä. Hanken tuntui luonnolliselta valinnalta.

Miten valitsit pääaineesi?
Markkinointi tuntui minulle sopivalta pääaineelta, sillä minua kiinnosti miten kuluttaja-, palvelu- ja teollisuusaloilla hoidetaan suhteita ja kommunikoidaan eri tahojen kanssa. Lisäksi minua kiinnosti toimialojen ja markkinatilanteen muutoksien analysointi yritysten kommunikaation kannalta.

Millaiset valintakokeet olivat mielestäsi?
Luin Hankenin valintakokeisiin samalla tavoin kuin ylioppilaskokeisiin. Paneuduin tiettyihin alueisiin huolellisemmin unohtamatta kokonaisuutta. En osallistunut valmennuskursseille. Valintakoe tuntui helpolta sinä vuonna kun hain opiskelemaan.

Lue Victorian haastattelu kokonaisuudessaan!
Studentum.fi:n uutiskirje ilmestyy kerran kuussa


Uutiskirje ilmestyy kerran kuussa sisältäen ajankohtaista tietoa opiskelijoille erilaisista koulutusmahdollisuuksista. Näihin voit toki tutustua myös sivustollamme » www.studentum.fi.

Otamme myös mielellämme vastaan kysymyksiä ja ideoita:
» info@studentum.fi
.

Ystävällisin terveisin,

Eveliina Koivunen
Eveliina Koivunen
Tiedotuspäällikkö
Puh: 09 - 856 715 51

Jos et jatkossa halua saada studentum.fi:n uutiskirjettä, voit poistua postituslistalta klikkaamalla tämän uutiskirjeen vasemmassa alareunassa olevaa linkkiä.
.