21 marras 2017

Studentstory: Elena

Matkailualan opinnot ovat monella haaveena. Lue, mitä Elena, 22, kertoo tutkinnostaan!

Julkaistu 18.1.2017

Elena

"Lukion jälkeen en vielä tiennyt minne hakea, joten pidin 1,5 vuotta taukoa opinnoista töitä tehden. Minua on kuitenkin pienestä pitäen kiinnostanut kielet, kulttuuri ja matkailu, joten päädyin hakemaan Helsinkiin Helmi Liiketalousopistoon (nyt Perho Liiketalousopisto) matkailualan opintoihin. Samalla hain myös Haaga-Heliaan assistentin ja kielten linjalle. Tulin yllätyksekseni valituksi molempiin.

Sain siirrettyä opiskelua Haaga-Heliassa kahdella vuodella (nykyään ei kai mahdollista), joten päätin suorittaa ensin matkailualan opinnot. Valmistuin matkailuvirkailijaksi. Koulussa perehdyimme asiakaspalveluun, matkailupalvelujen myyntiin ja neuvontaan, varausjärjestelmien käyttöön sekä matkailu- ja toimistopalveluihin. Suoritin viime syksynä myös tutkintoon kuuluvan työssäoppimisen. Saimme valita teemmekö sen Suomessa vai ulkomailla. Omana haaveenani on ollut asua Espanjassa, joten suortin harjoitteluni Barcelonassa DCM-toimistossa! Osa opiskelukavereistani siirtyi valmistumisen jälkeen suoraan työelämään ja osa aikoo jatkaa opintojaan korkeakoulussa, kuten minäkin."

» Tutustu matkailualan koulutuksiin

» Tutustu myös muiden opiskelijoiden Studentstoryihin

Viimeksi päivitetty: 21 marras 2017

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 21.11.2017

Studentstory: Susanna

"Kasvatustiede rajautuu lasten ja nuorten koulussa tapahtuvaan kehitykseen. Aikuiskasvatustieteilijä sen sijaan keskittyy läpi elämän jatkuvaan oppimiseen." Lue lisää!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 21.11.2017

Studentstory: Reeta

"Pidin lukiossa kemiasta, ja kemiantekniikan opiskelu kuulosti mielenkiintoiselta ja sopivan käytännönläheiseltä. Koulutusohjelmastani valmistutaan diplomi-insinööriksi." Lue lisää!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 21.11.2017

Studentstory: Ida

"Opiskelen matkailualan perustutkintoa Stadin ammattiopistossa ja valmistun matkailupalvelujen tuottajaksi. Halusin kokeilla erityyppistä opiskelua kuin lukiossa ja yliopistossa." Lue lisää!

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi