Studentstory: Hanna

”Kun lukiossa ajankohtaiseksi tuli jatko-opintojen miettiminen, yhtenä opinnonohjaustuntien esittelynä oli hallintotieteet.Kiinnostuin siitä samantien, sillä pidin yhteiskuntatieteistä." Lue lisää!

Kiinnostaako yhteiskuntatieteet ja julkishallinto? Lue Hannan, 24, Studentstory hallintotieteiden opiskelusta Vaasan Yliopiostossa!

Julkaistu 20.4.2017

Hanna

”Kun lukiossa ajankohtaiseksi tuli jatko-opintojen miettiminen, yhtenä opinnonohjaustuntien esittelynä oli hallintotieteet. Kiinnostuin siitä samantien, sillä pidin yhteiskuntatieteistä. Päädyin hakemaan opiskelemaan alaa Vaasan Yliopistoon, sillä kaupungin sijainti miellytti juuri lukion Seinäjoella suorittanutta nuorta itseäni. Pääsinkin yliopistoon sisään ensi yrittämällä! Yliopistolla vuosikurssini oli ensimmäinen, joka opiskeli ensimmäisenä vuonna kaikkia hallintotieteen pääaineita yhtälailla ja haki pääaineisiin vasta toisena opintovuotena. Tämän ansiosta huomasin kiinnostuksenkohteisiini kuuluvan yhteiskuntatieteiden lisäksi lain, ja valitsinkin pääaineekseni julkisoikeuden. Vaasan opiskelumeiningit ovat yllättäneet minut positiivisesti sekä määrällään että laadullaan, tapahtumia on paljon ja moneen lähtöön! Olen myös toiminut liikuntavastaavana oman ainejärjestöni Hallinnoijat ry:n hallituksessa. Lisäksi yleinen ilmapiiri yliopistollamme on hyvä ja kannustava. Kirjoitin Graduni viime keväänä, joten olen jo melko lähellä valmistumista! Tulevaisuudessa tavoitteeni on työskennellä valtionhallinnossa.”

» Tutustu yhteiskuntatieteellisiin koulutuksiin

» Tutustu myös muiden opiskelijoiden Studentstoryihin


Mainokset