✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

21 marras 2017

Studentstory: Henrikki

Kiinnostaako lentäjän ammatti? Lue Henrikin studenstory!

Julkaistu 5.10.2016

Henrik

Henrikki, 25, elää unelmaansa ja opiskelee lentäjäksi Porin Ilmailuopistossa. "Asuin koko nuoruuteni Kauhavalla, jossa lentokoneet kuuluivat jokapäiväiseen maisemaan. Kävin vähän väliä katselemassa koneita ja siitä se lähti; minäkin halusin lentäjäksi!

Suoritin varusmiespalvelukseni Tikkakoskella, josta kaikki hävittäjälentäjät aloittavat tiensä. Pettymys oli iso, kun pisteeni eivät riittäneet jatkokoulutukseen Maanpuolustuskorkeakoulussa. En kuitenkaan masentunut, vaan laitoin paperit Suomen Ilmailuopistoon heti haun auettua. Alkoi puolen vuoden haastava nelivaiheinen testirupeama (mm. psykologisia testejä, haastatteluja ja terveystarkastuksia), jonka lopuksi tuli tieto, että pääsin sisään!

Nyt olen opiskellut vajaat kaksi vuotta, ja edessä on vielä puolivuotinen tiukkaa koulutusta. Opiskelu on intensiivistä; teoria ja käytäntö, eli lentäminen, vuorottelevat. Haastavinta on valtava tiedon määrä, joka pitää sisäistää pienessä ajassa. Aineita koulussa ovat muun muassa meteorologia, ihmisen psykologia, aerodynamiikka ja ilmailulaki. Tavoitteenani on päästä Suomeen töihin, mutta jos mahdollisuus tulee lähteä ulkomaille, niin mikäs siinä! Kannattaa hakea, jos haaveilet lentämisestä. Jos ei koita, ei voita!"

» Tutustu lentäjäkoulutuksiin

» Tutustu myös muiden opiskelijoiden Studentstoryihin

Viimeksi päivitetty: 21 marras 2017

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 21.11.2017

Studentstory: Katariina

”Kävin lukion luonnontieteellisellä linjalla, ja päädyin ensin Helsingin yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa. Vuoden päästä innokkaana piirtäjänä ja entisenä taidekoululaisena aloin kaivata jotain luovempaa." Lue lisää!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 21.11.2017

Studentstory: Elena

"Lukion jälkeen en vielä tiennyt minne hakea, joten pidin 1,5 vuotta taukoa opinnoista töitä tehden. Minua on kuitenkin pienestä pitäen kiinnostanut kielet, kulttuuri ja matkailu." Lue lisää!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 21.11.2017

Studentstory: Ida

"Opiskelen matkailualan perustutkintoa Stadin ammattiopistossa ja valmistun matkailupalvelujen tuottajaksi. Halusin kokeilla erityyppistä opiskelua kuin lukiossa ja yliopistossa." Lue lisää!

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi