Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Studentstory: Ida

"Opiskelen matkailualan perustutkintoa Stadin ammattiopistossa ja valmistun matkailupalvelujen tuottajaksi. Halusin kokeilla erityyppistä opiskelua kuin lukiossa ja yliopistossa." Lue lisää!

Haluatko yhdistää monipuoliset työmahdollisuudet, kielitaidon ja nopean tien ammattiin? Lue Idan Studentstory!

Julkaistu 3.11.2017

Ida

"Opiskelen matkailualan perustutkintoa Stadin ammattiopistossa ja valmistun matkailupalvelujen tuottajaksi. Halusin kokeilla erityyppistä opiskelua kuin lukiossa ja yliopistossa ja valmistua ammattiin nopeasti. Matkailualassa kiinnostivat monipuoliset työmahdollisuudet ja -ympäristöt, kielitaidon hyödyntäminen ja asiakaspalvelu.

Opinnot on käytännönläheisiä: on työssäoppimisjaksoja ja lyhempikestoisia tapahtumia, joissa ollaan töissä. Lisäksi suoritetaan hygienia- ja anniskelupassit ja ensiapukurssi sekä käydään läpi matkailun eri osa-alueita: hotellialaa, opastamista, Suomen matkailua, ekologiaa, kestävää matkailua, ravitsemispuolen asioita, asiakaspalvelua ja varausjärjestelmiä. On myös teoriapainotteisempia kursseja ja mm. venäjää. Idea opinnoissa on keskittyä siihen, mitä työelämässä vaaditaan ja millaiset taidot auttaa siellä eteenpäin.

Työllistymismahdollisuudeton hirmu monipuoliset ja tässä vaiheessa näyttää, että töitä riittää. On paljon kiinni omista kiinnostuksenkohteista ja harrastuneisuudesta, millaista hommaa lähtee tekemään. Jo yhden hotellin sisältä löytyy tosi monenlaisia töitä, puhumattakaan koko matkailualasta: itsensä voi löytää vetämästä eräretkiä tai voi lähteä kehittämään ihan omaa ajatusta siitä, millanen olisi toimiva ja tuottava matkailualan palvelu.

Tuntuu, että tästä koulutuksesta on hyötyä, päätyy sitten mille alalle tahansa. Yllättävää on ollut se, miten monipuolisesti opinnot käsittelee asioita. Lisäksi näkyy selvästi, että opituille tiedoille ja taidoille on käyttöä: ammattikoulu on lähempänä työelämää kuin yliopisto-opinnot. Ammattiopinnot tuntuu enemmän kokonaisuudelta, yliopistolla kurssit olivat erillään toisistaan. Ammattiopinnoissa on enemmän opettajan ohjausta, mikä on hyvä: apua saa aina kun tarvitsee. Niinhän sitä oppii ja pääsee taas asioissa eteenpäin."

» Tutustu matkailualan ammatillisiin koulutuksiin

» Tutustu myös muiden opiskelijoiden Studentstoryihin


Mainokset