Studentstory: Milla

”Lukion jälkeen minua kiinnostivat kauppatieteiden opinnot, mutta halusin opiskella jossain muualla kuin ihan perinteisessä kauppiksessa." Lue lisää!

Kiinnostaako IT-ala ja kauppatieteet? Lue Millan, 22, Studentstory tietojärjestelmätieteiden opiskelusta Jyväskylän Yliopistossa!

Julkaistu 4.5.2017

Milla

”Lukion jälkeen minua kiinnostivat kauppatieteiden opinnot, mutta halusin opiskella jossain muualla kuin ihan perinteisessä kauppiksessa. Törmäsin sattumalta välivuoden aikana Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteeseen. Kynnys käydä pääsykokeissa oli matala, sillä ennakkopääsykoemateriaalia ei ollut. Sain opiskelupaikan ja aloitin opintoni tammikuussa 2014 avoimin mielin. Yllätyksekseni totesin alan sopivan minulle täydellisesti! Opinnot koostuvat sekoituksesta tietojärjestelmätiedettä, kauppatieteitä, tietotekniikkaa ja lisäksi tilaa jää myös vapaavalintaisille sivuaineille! Suoritettava tutkinto on kappatieteiden maisteri (KTM), joten meitä koskevat myös kaikki Kylteri-verkoston edut. Jyväskylä on opiskelijan mekka. Täällä on huikeat liikuntamahdollisuudet ja aktiivinen opiskelijakulttuuri. Lisäksi kaikki tarvittava löytyy läheltä. Omaa viihtymistäni on lisännyt ainejärjestössäni Dumppi ry:ssä toimiminen ensin hallituksen sihteerinä ja sitten rahastonhoitajana. Yhtenä parhaista opiskelijakokemuksista oli myös opiskelijavaihto Tanskassa Kööpenhaminan yliopistossa. Tänä kesänä aloitan kesätyöt ensimmäisessä oman alani työpaikassa. Työnäkymät alalla ovat erittäin positiiviset. Suurena haasteena on saattaa kaikki tutkinnot loppuun, kun opiskelijat riistetään työelämän jo ennen valmistumista!”

» Tutustu tietotekniikan koulutuksiin

» Tutustu myös opiskelijoiden Studentstoryihin


Mainokset