Studentstory: Ninni

BUON GIORNO! Oletko kiinnostunut kulttuurista ja opiskelusta ulkomailla? Lue Ninnin Studentstory kielten ja viestinnän opiskelusta Italiassa!

Julkaistu 29.9.2017

Ninni

”Lähdin yliopistoon Italiaan, koska halusin opiskella kieliä ja kulttuuria, ja olin kiinnostunut ulkomailla asumisesta. Italia kulttuuri- ja taidemaana tuntui kiehtovalta opiskeluympäristöltä. Italiaan haettiin ensin pelkkään kandidaatin tutkintoon, jonka jälkeen oli erillinen haku maisteriohjelmiin. Hain vieraiden kielten tiedekuntaan, jossa opiskeluohjelmani nimi oli Euroopan kielet ja kulttuurit. Opiskelin pääkielinä englantia ja saksaa, ja valitsin suuntaumiseksi kansainväliset yritykset ja organisaatiot sekä niiden välisen viestinnän. Koko opiskeluaikani luin myös italiaa. Kandidaatin tutkintoon oli pääsykoe, jossa testattiin saksan ja englannin taitoja. Maisteriohjelmaan opiskelijat valittiin haastattelun kautta. Opiskelin kandidaatiksi Modenassa ja maisterintutkinnon tein Torinossa.

Kielitaidon ei tarvitse olla täydellinen ennen kuin lähtee ulkomaille. Jos on kielestä edes jonkinlaiset perusteet, sen oppii kohdemaassa nopeasti. Italiassa ei ollut kauheasti suoraan opiskelijoille suunnattua ohjelmaa, mutta silti paljon tekemistä. Kulttuuri- ja taide-elämä on Italiassa erityisen vilkasta, ja suosittelenkin Italiaa opiskelumaana erityisesti kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille. Opiskelu ulkomailla on antanut minulle todella paljon. On tosi opettavaista asua vieraassa kulttuurissa. Sopeutumiskykyä ja avarakatseisuutta tarvittiin Italiassa mm. opetustapojen kanssa. Italiassa on paljon suullisia kokeita, ja opiskelijoilta odotetaan vuorovaikutustaitoja ja kykyä olla sanavalmis joka tilanteessa. Mahtavaa oli, kun oppi italiaa niin hyvin, ihan uusi maailma avautui uuden kielen myötä. Ulkomailla opiskelu ylipäätään oli ihan mahtava kokemus!”

» Tutustu ulkomailla järjestettäviin koulutuksiin

» Tutustu myös muiden opiskelijoiden Studentstoryihin

Viimeksi päivitetty: 21 marras 2017

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi