Tekninen

Tekninen

Sinusta tuli: Tuula Tekninen tai Timo Tekninen

Tuula ja Timo Tekninen ovat kiinnostuneita tekniikasta. He pitävät usein myös matematiikan, kemian ja fysiikan opiskelusta. Lisäksi esimerkiksi tietotekniikka kiinnostaa usein Tuulaa ja Timoa. Tekniikan alalla löytyy lukuisia eri Tuula ja Timo Tekniselle sopivia ammatillisia perustutkintoja.

Alan ammatillisia perustutkintoja:

  • Autoalan perustutkinto
  • Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
  • Prosessiteollisuuden perustutkinto
  • Rakennusalan perustutkinto
  • Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto
  • Talotekniikan perustutkinto
  • Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Hae teknisille sopivia koulutuksia


Tekniikka

Tekniikan alalla koulutetaan työvoimaa teollisuuden, tietotekniikan, kuljetusalan sekä elinympäristön suunnittelun ja rakentamisen tarpeisiin. Teknisistä tieteistä valmistuu asiantuntijoita kaikille tekniikan aloille ja ympäristön suunnitteluun. Vaikka opinnot suunnataan tietylle tekniikan alalle, antavat tutkinnot mahdollisuuden työskennellä laaja-alaisesti erilaisissa tehtävissä.

Ammattikouluilla on lukuisia eri suuntautumisvaihtoehtoja tekniikan ja liikenteen alalla ammatillisen perustutkinnon muodossa. Ammatillinen perustutkinto on kolmevuotinen kokonaisuus tarjoten tehokkaan ja nopean väylän käytännönläheiseen työhön.

Hae tekniikan alan koulutuksia

Tietotekniikka / IT / Ohjelmointi

Tietotekniikka, IT ja ohjelmointi ovat dynaamisia aloja joissa ammattilaisten tarve on suuri. Alan ammatteihin kuuluu mm. järjestelmäasiantuntija, tekninen suunnittelija, ohjelmoija, sisällöntuottaja ja kouluttaja. Sinulle joka haluat kouluttautua tietotekniikan alalla, löytyykin lukuisia eri vaihtoehtoja joista valita.

Perustutkinnon suorittaneet datanomit rakentavat ja pitävät kunnossa tietojärjestelmiä, toimivat tietotekniikan kouluttajina, myyvät ja markkinoivat alan tuotteita sekä laativat verkkosivuja. Tutkinto antaa valmiudet myös ohjelmoinnin perustaitoihin. Muihin alan ammatillisiin tutkintoihin kuuluu mm. tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto.

Hae tietotekniikka / IT / ohjelmointi -koulutuksia

Rakennusala

Haluatko opiskella kiinteistö- ja rakennusalalla? Alan ammatit vaativat fyysistä kestävyyttä, joustavuutta sekä kekseliäisyyttä. Rakennusalan ammattilaiset vastaavat sekä uudis- että korjausrakentamisen projekteista. Rakennettu ympäristö vaatii kunnossapitoa ja yhteiskunnan muutokset edellyttävät jatkuvasti uusia rakennuksia. Talonrakentaminen on näkyvin ja tunnetuin osa rakennusalaa. Talonrakentamisen lisäksi alan ammattilaisten tehtäviä ovat maanrakennustyöt, tie- ja vesirakennustyöt sekä muut yhdyskuntatekniset työt. LVI-, sähkö- ja maalausalojen toiminta.

Hae rakennusalan koulutuksia

Kuljetusala

Haluatko opiskella kuljetusalan ammattiin? Voit valita useiden mielenkiintoisten vaihtoehtojen välillä. Kuljetuksen eli logistiikan alalla työskentely vaatii fyysistä kuntoa, asiakaspalveluhenkisyyttä sekä ongelmien nopeaa ratkaisua. Kuljetusalalla voit työskennellä esimerkiksi tieliikenteessä, merillä tai ilmailualalla.

Hae kuljetusalan koulutuksia


Lukiokoulutus

Vai kiinnostaako sinua lukio-opiskelu? Voit totta kai suorittaa kolmivuotisen lukion ja hakea tämän jälkeen esimerkiksi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon opiskelemaan sinua kiinnostavaa alaa. Mikäli et ole vielä ihan varma tulevaisuudensuunnitelmistasi, saat lisäksi lisää mietintäaikaa hakemalla lukioon. Muistathan myös että suorittamalla kaksoistutkinnon voit suorittaa sekä lukion että ammatillisen perustutkinnon samanaikaisesti!

Hae lukiokoulutuksia

Viimeksi päivitetty: 26 kesä 2018

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi