Tekninen

Tekninen

Tekninen

Sinä olet teknisesti lahjakas ja kiinnostunut tekniikan uusimmista villityksistä. Olet oma-aloitteinen, luova ja yhteistyökykyinen, jonka lisäksi kykenet nopeaan päätöksentekoon ja omaat kriittisen ajattelukyvyn.

Tekninen viihtyy esimerkiksi koneinsinöörinä, rakennusinsinöörinä tai IT-konsulttina. Kuulostaako tutulta? Siinä tapauksessa teknillinen ala saattaa sopia sinulle.

Hae Tekniselle sopivia koulutuksia

Alta löydät Tekniselle sopivia ammatteja ja koulutuksia!


Tekniikka

Tekniikan alalla koulutetaan työvoimaa teollisuuden, tietotekniikan, kuljetusalan sekä elinympäristön suunnittelun ja rakentamisen tarpeisiin. Teknisistä tieteistä valmistuu asiantuntijoita kaikille tekniikan aloille ja ympäristön suunnitteluun. Vaikka opinnot suunnataan tietylle tekniikan alalle, antavat tutkinnot mahdollisuuden työskennellä laaja-alaisesti erilaisissa tehtävissä.

Hae tekniikkakoulutuksia

Diplomi-insinööri

Diplomi-insinöörin koulutus on teknis-tieteellisen alan ylempi korkeakoulututkinto ja antaa mahdollisuuden moniin eri työtehtäviin. Koulutuksen sisältöön voi myös itse vaikuttaa valitsemalla oman kiinnostuksen mukaisia opintoja ja harjoittelupaikkoja.

Hae diplomi-insinöörikoulutuksia

Rakennusala ja kiinteistöala

Rakennusalalla on tarjolla monipuolisesti eri koulutusvaihtoehtoja. Rakennusalalta valmistuu osaajia esimerkiksi talonrakentamiseen, korjausrakentamiseen ja erilaisiin yhdyskuntateknisiin töihin. Rakennusalalla työskentelevältä vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa, joustavuutta, kekseliäisyyttä ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Myös kiinteistöalan työt, kuten isännöitsijän työt, tarjoavat kiinnostavia työtehtäviä tekniikan parissa viihtyvälle.

Hae rakennusalan koulutuksia

Hae kiinteistöalan koulutuksia

Tietotekniikka / IT / Ohjelmointi

Tietotekniikka, IT ja ohjelmointi ovat dynaamisia aloja, joissa ammattilaisten tarve on suuri. Alan ammatteja ovat mm. järjestelmäasiantuntija, tekninen suunnittelija, ohjelmoija, sisällöntuottaja ja kouluttaja. Jos siis olet kiinnostunut kouluttautumaan tietotekniikan alalle, sinulla on runsaasti vaihtoehtoja.

Hae tietotekniikka-, IT- ja ohjelmointikoulutuksia

Elektroniikka

Elektroniikkaa sisältävät laitteet, kuten audiolaitteet, kodin turvajärjestelmät, matkapuhelimet tai sykemittarit kuuluvat päivittäiseen elämäämme. Alan uusiutumiseksi ja uusien ideoiden saamiseksi markkinoille tarvitaan yhä enemmän ammattitaitoisia osaajia sekä nyt että tulevaisuudessa.

Hae elektroniikkakoulutuksia

Kuljetus / Liikenne

Haluatko opiskella kuljetusalan ammattiin? Voit valita useiden mielenkiintoisten vaihtoehtojen välillä. Kuljetuksen eli logistiikan alalla työskentely vaatii fyysistä kuntoa, asiakaspalveluhenkisyyttä sekä nopeaa ongelmanratkaisukykyä. Kuljetusalalla voit työskennellä esimerkiksi tieliikenteessä, merillä tai ilmailualalla.

Hae kuljetusalan koulutuksia


MUUT VASTAAJATYYPIT

Jakautuivatko tuloksesi useamman eri vastaajatyypin välille? Kiinnostaako sinua useampi eri ala? Tutustu myös muihin vastaajatyyppeihin:

Viimeksi päivitetty: 22 marras 2022

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi