Sivuston käyttötapa: Mobiili
Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava tulevaisuuden ala

Terveysteknologialla pelastetaan ihmishenkiä

Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava tulevaisuuden ala, jonka merkitys lisääntyy suomalaisten ikääntyessä ja syntyvyyden laskiessa. Teknologiaratkaisut tarjoavat parempaa hoitoa potilaille, apua ammattilaisille, tuottavuutta terveydenhuollolle ja hyvinvointia Suomelle.

Terveysteknologian yritykset kehittävät:

  • diagnostiikka- ja laboratorioratkaisuja,
  • valmistavat mittauksen, monitoroinnin ja kuvantamisen ratkaisuja,
  • innovoivat eHealth ja telelääketiedettä,
  • kehittävät hoitoa ja kuntoutusta,
  • huolehtivat puhtaudesta, kalusteista ja logistiikasta,
  • tarjoavat asiantuntijapalveluita sekä
  • vauhdittavat innovaatioiden syntymistä.

Huipputeknologian tuotteita käytetään lähes kaikilla aloilla.

Globaalit megatrendit eli yhteiskunnan digitalisoituminen, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja resurssien niukkuus lisäävät hupputeknologian kysyntää.

Diplomi-insinööri Paula Jukarainen on Planmecalla kehittämässä hammaslääketieteen digitaalisia ratkaisuja, tehokkaampia, tarkempia, hygieenisempiä, mukavampia – käyttäjälle ja potilaalle.

Kone- ja tuotantotekniikan insinööri Juho Jaakkola vastaa Lojerilla terveysteknologiatuotteiden huollosta ja vientiasiakkaiden tukipalveluista. Työkavereina asiakastarpeita ratkomassa ovat myös fysioterapeutit ja terveydenhoitajat.

Diplomi-insinööri Elina Kuisma tiesi jo opiskellessaan: tuotekehitykseen elektroniikkateollisuuteen! Murata Electronicsilla hän suunnittelee antureita, jotka ovat markkinajohtajia sydämentahdistimissa ja autojen ajonvakausjärjestelmissä.

Viimeksi päivitetty: 30 syys 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 30.9.2019

Teknologiayritykset tarjoavat uramahdollisuuksia erilaisille osaajille

Teknologia-yritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista teknologian, tuotannon, tuotesuunnittelun, talouden, hallinnon, viestinnän, myynnin, markkinoinnin ja vaikka ympäristövastuullisuuden saralta.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 30.9.2019

Teknologia <3 Digi

Valmistava teknologiateollisuus elää digimurroksen aikaa. Digitalisaatio muuttaa perinpohjaisesti valmistusta, jakelua ja liiketoimintaa. Suomen talouden kasvumahdollisuudet riippuvat digitalisaatiosta ja kyvystä hyödyntää laajasti tekoälyä.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi