Sivuston käyttötapa: Mobiili
Teknologia-alalta löytyy työtä myös kaupallisen alan osaajille

Teknologiayritykset tarjoavat uramahdollisuuksia erilaisille osaajille

”Teknologia on insinöörien ala.” Sitäkin, ja paljon muuta. Teknologia-yritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista teknologian, tuotannon, tuotesuunnittelun, talouden, hallinnon, viestinnän, myynnin, markkinoinnin ja vaikka ympäristövastuullisuuden saralta.

Teknologiateollisuus työllistää Suomessa suoraan lähes 300 000 henkilöä ja on Suomen tärkein vientiala. Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen vientituloja, joita ilman emme voi ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain lähes 30 000 osaajaa. Heistä noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto.

Tulevaisuutesi voi löytyä esimerkiksi:

Elektroniikka- ja sähköteollisuudesta:

ABB, Ensto, Murata Electronics, Nokia, Planmeca, Polar Electro, Suunto, Vacon, Vaisala…

Metallien jalostuksesta:

Boliden, Componenta, Kuusakoski, Luvata, Outokumpu, Outotec, Ovako, Sacotec, SSAB…

Kone- ja metallituoteteollisuudesta:

Abloy, Cargotec, Finn-Power, Fiskars, Glaston, Kone, Konecranes, Metso, Meyer Turku, Normet, Oras, Patria, Pemamek, Ponsse, Stala, Valmet, Valtra, Wärtsilä…

Tietotekniikka-alalta:

Basware, Bilot, CGI, Comptel, Digia, Efecte, Enfo, F-Secure, Fujitsu Finland, Gofore, IBM, Innofactor, Knowit, Microsoft, Nixu, Tieto…

Suunnittelu- ja konsultointialalta

A-Insinöörit, Citec, Elomatic, Etteplan, FCG, Granlund, Neste Jacobs, Pöyry, Ramboll, Rejlers, SITO, SWECO, WSP...

Huipputeknologian tuotteita käytetään lähes kaikilla aloilla.

Globaalit megatrendit eli yhteiskunnan digitalisoituminen, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja resurssien niukkuus lisäävät hupputeknologian kysyntää.

KTM Sonja Airikkaa kiehtoo kansainvälisyys, eri kulttuurit ja englannin kieli. Nyt hän onkin Kempillä tiimissä, joka vastaa globaalista markkinointiviestinnästä.

DI ja KTM Anu-Riikka vastaa ABB:lla globaalina tuotepäällikkönä kytkintuotteista, jotka varmistavat turvallisen sähkönjakelun myös kriittisissä sovelluksissa. Uudet teknologiat ja niiden hyödyntäminen omien tuoteperheiden kehittämiseksi kiinnostavat.

Tuotantotalouden insinööri-opiskelija Viivi Hokkanen viihtyy erinomaisesti Metropolia AMK:ssa ja traineena ABB:llä. Takana kaksi vuotta opintoja ja asentajaharjoittelu vaihtuu työnjohtoharjoitteluksi.

Tradenomi Pauliina Tiainen on Metsolla globaalissa viestintätiimissä some-vastaava. Hänen työnsä näkyy kuvina ja videoina Metson kaikissa some-kanavissa ja nettisivuilla.

Viimeksi päivitetty: 30 syys 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 30.9.2019

Teknologia <3 Digi

Valmistava teknologiateollisuus elää digimurroksen aikaa. Digitalisaatio muuttaa perinpohjaisesti valmistusta, jakelua ja liiketoimintaa. Suomen talouden kasvumahdollisuudet riippuvat digitalisaatiosta ja kyvystä hyödyntää laajasti tekoälyä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 30.9.2019

Terveysteknologialla pelastetaan ihmishenkiä

Teknologiaratkaisut tarjoavat parempaa hoitoa potilaille, apua ammattilaisille, tuottavuutta terveydenhuollolle ja hyvinvointia Suomelle. Terveysteknologian yritykset kehittävät: Huipputeknologian tuotteita käytetään lähes kaikilla aloilla.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi