)
Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulut Suomessa

Mitä ammattikorkeakouluja ja yliopistoja Suomessa on? Entä kuinka monta ammattikorkeakoulua tai yliopistoa Suomesta löytyy?

Tältä sivulta löydät kaikki Suomessa sijaitsevat ammattikorkeakoulut sekä yliopistot. Lisätietoja korkeakoulujen eri toimipaikoista sekä niissä järjestettävistä koulutuksista löydät oppilaitosten omista profiileista.

Suomessa on yhteensä 38 korkeakoulua. Näistä 24 on ammattikorkeakouluja ja 14 yliopistoja.

Ammattikorkeakoulut ja yliopistot Suomessa ovat sijoittuneet ympäri maata. Pohjoisin yliopisto löytyy Lapista Rovaniemeltä. Etelä-Suomessa yliopistoja löytyy suurilta paikkakunnilta kuten Helsingistä, Espoosta, Turusta ja Vantaalta. Ammattikorkeakoulujen toimipisteitä löytyy niin Lapista kuin eteläisimmästä Suomesta. Myös Ahvenanmaalla toimii yksi ammattikorkeakoulu.

Viimeksi päivitetty: 03 syys 2021

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.6.2020

Valintaperusteet ja valintakokeet keväällä 2020

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen valintaperusteet ja valintakokeet keväällä 2020 järjestetään suurelta osin etänä vallitsevan poikkeustilan takia. Lue lisää!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 12.8.2021

Mikä yhteishaku on ja milloin voin hakea?

Yhteishakuja on vuoden aikana neljä; keväällä kolme ja syksyllä yksi. Yhteishaussa voit hakea toisen asteen oppilaitoksiin tai korkeakouluihin. Katso hakuajat!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.6.2019

Ensikertalaiskiintiö hämmentää hakijoita

Koska olen ensikertalainen ja koska en? Ammatillisissa oppilaitoksissa tai lukioissa ensikertalaiskiintiötä ei ole, vaan kiintiö koskee vain korkeakouluja eli ammattikorkeakouluja ja yliopistoja.

Lue lisää