Kevät 2021: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen valintaperusteet ja valintakokeet

Olemme koonneet tänne tietoa korkeakoulujen kevään 2021 opiskelijavalinnoista ja valintakoejärjestelyistä.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen valintaperusteet ja valintakokeet

Tämä sivu päivittyy kevään 2021 aikana sitä mukaa, kun uusia tietoja julkaistaan.

Koronavirus ja sen leviämisen estämiseksi tehdyt toimenpiteet vaikuttavat myös kevään 2021 opiskelijavalintoihin ja valintakoejärjestelyihin. Olemme koonneet tänne tietoa tämän kevään valintakokeisiin liittyvistä järjestelyistä.


Yliopistojen pääsykokeet 2021

Suurin osa yliopistojen kokeista järjestetään 24.5.–11.6.2021. Yliopistojen kevään ja kesän valintakokeet toteutetaan fyysisinä tilaisuuksina kampuksilla ja muissa valvotuissa tiloissa. Järjestelyissä otetaan huomioon vallitseva pandemiatilanne ja sen edellyttämät turvajärjestelyt.

Yliopistot suosittelevat, että ennen valintakokeeseen tulemista hakijat välttävät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita sekä valintakokeiden aikana. 

HUOM! Mikäli hakija on määrätty terveysviranomaisten päätöksellä viralliseen karanteeniin tai eristykseen, hän ei voi osallistua valintakokeeseen. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeisiin. Tartuntatautilain 1227/2016 nojalla karanteenin tai eristyksen rikkomisesta voi tulla seurauksia. Omaehtoisessa tai virallisessa karanteenissa tai eristyksissä oleville ei järjestetä uutta koetilaisuutta myöhemmin keväällä 2021.

Valintakokeet tulee toteuttaa kaikille hakijoille yhdenmukaisin järjestelyin hakijoiden yhdenvertaisen kohtelun vuoksi. Näin ollen valintakokeita ei ole mahdollista järjestää erikseen karanteenissa oleville tai eristykseen määrätyille.

Jos viranomaiset antavat kevään aikana koronatilanteeseen liittyviä määräyksiä, jotka vaikuttavat valintakokeiden järjestämiseen, hakijoille tiedotetaan siitä erikseen.

Lue lisää valintaperusteista ja valintakokeista täältä.


Ammattikorkeakoulujen pääsykokeet 2021

Kevään toisen yhteishaun opiskelijavalinnat toteutetaan todistusvalinnalla sekä AMK-valintakokeella.

AMK-valintakoe pidetään 31.5.–9.6.2021 yksivaiheisena lähikokeena ammattikorkeakoulujen osoittamissa tiloissa. Koepäiviä on poikkeuksellisesti kahdeksan.

Yksivaiheisen lähikokeen järjestämisellä ammattikorkeakoulut haluavat poistaa vilpin mahdollisuuksia ja taata hakijoiden yhdenvertaisen kohtelun.

Lue lisää valintaperusteista ja valintakokeista täältä.

Lähteet: Opintopolku, UNIFI, ARENE


Mainokset