Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiologian pääsykoe

Sosiaalitieteet

Sosiologian pääsykoe

Sosiaalitieteitä voi opiskella Helsingin, Jyväskylän, Turun, Tampereen, Lapin ja Itä-Suomen yliopistoissa sekä Åbo Akademissa. Jokaiseen yliopistoon on omat valintaperusteet ja valintakokeet, joihin hakijan kannattaa tutustua hakuaikana. Hakijan kannattaa tutustua myös eri yliopistojen koulutusohjelmien sisältöihin, sillä esimerkiksi Lapin yliopistossa sosiologiaa voi opiskella politiikan ja sosiologian koulutusohjelmassa.

Hae sosiologian koulutuksia

Hakijat ja sisäänottoprosentti

Alla olevasta taulukosta voit katsoa esimerkkejä vuoden 2017 hakijamääristä ja sisäänottoprosenteista sosiologian koulutusohjelmiin.

Oppilaitos

Hakijat Kokeeseen
osallistuneet
Hyväksytyt Hyväksymisprosentti
(kokeisiin osallistuneista)

Helsingin yliopisto

1447 667 85 12,7 %

Jyväskylän yliopisto

483 - 27 -

Turun yliopisto

487 245 47 19,2 %

Lapin yliopisto

146 62 35 56,5%

Valintamenettely

Haku suoritetaan valtakunnallisen sähköisen yhteishaun kautta. Hakijat voivat pyrkiä koulutusohjelmiin joko ylioppilastutkinnon arvosanoista saatavien pisteiden ja pääsykoepisteiden yhteistuloksella tai pelkän pääsykokeen perusteella.

Pääsykoe

Pääsykokeiden sisältö vaihtelee yliopistoittain. Esimerkiksi Jyväskylän yliopistossa sosiologia kuuluu yhteiskuntatieteiden ja filosofian hakukohteeseen, jossa opiskelija hakee samalla sosiologiaan, filosofiaan, valtio-oppiin ja yhteiskuntapolitiikkaan ja voi valita hakiessaan näiden joukosta ensisijaisen ja toissijaisen pääaineen.

Katso tietoa muiden alojen pääsykokeista

Lähteet: yliopistojen www-sivut ja hakuoppaat, Yhteiskuntatieteiden yhteisvalinnat

Viimeksi päivitetty: 07 kesä 2018

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.