Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

8 vinkkiä omasta yrityksestä haaveilevalle opiskelijalle

Voiko opiskelun ja yrittäjyyden yhdistää? 8 vinkkiä nuorelle yrittäjälle

Nuori yrittäjä, tartu tuumasta toimeen!

Oletko kiinnostunut yrittäjän arjesta ja työstä, jossa voit pitää langat omissa käsissäsi ja olla pomo itse itsellesi? Toisin kuin usein ajatellaan, sinun ei tarvitse odottaa tutkintotodistusta – myös opiskeluaikana voi kokeilla omia siipiään bisnesmaailmassa. Opiskelijana arki on usein joustavaa, mikä helpottaa yrityksen ylläpitoon kuluvaa ajankäyttöä. Keräsimme yhteen kahdeksan vinkkiä, joilla päästä alkuun yrityksen perustamisessa.

Uskalla seurata unelmiasi

Ensimmäinen askel on tehdä päätös toteuttaa unelmat. Joustava aikataulu ja vapaa-aika ovat opiskeluajan vahvuuksia, ja ne helpottavat unelmien muuttamista todeksi.

Suunnittele, suunnittele, suunnittele

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Sanonta pitää todella paikkansa, sillä se auttaa hahmottamaan kokonaisuuksia ja seuraamaan töiden etenemistä. Muista myös, että sinun tulee töiden lisäksi opiskella. Hyvä suunnittelu auttaa työn ja opiskelun välillä tasapainoilussa, ja vähentää tästä aiheutuvaa stressiä.

Verkostoidu

Opiskelijana kannattaa ottaa hyöty irti erilaisista koulu- ja opiskelijaelämään liittyvistä kontakteista ja sosiaalisista tapahtumista. Nuorille yrittäjille on myös monia omia verkostoja ja yhdistyksiä, joihin voi liittyä. Voit myös etsiä itsellesi mentorin joka tukee, kommentoi ja antaa extrapotkua suunnitelmillesi!

Kerää työkokemusta

Kerää työkokemusta kiinnostavilta aloilta ja hyödynnä aikaisempia kokemuksiasi. Käytännön hommat tuovat näkemystä työelämään. Pääset myös testaamaan yritykseesi liittyviä teoreettisia ajatuksia käytännössä. Lisäksi CV:si täyttyy arvokkaalla kokemuksella jo ennen valmistumista!

Tee budjetti

Saatat joutua etenkin aluksi elämään aikaisempaa pienemmällä budjetilla. Varaudu etukäteen ja suunnittele tulevat menot. Kun olet arvioinut tulevat kustannukset, vältyt ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin eikä säästäminen tunnu niin vaikealta käytännössä.

Pidä kirjaa tuloistasi

Kun yrityksesi alkaa tuottaa rahaa, on tärkeää pitää kirjaa siitä, paljonko tienaat. Opintotuen myöntämiselle on asetettu tietty tuloraja, jonka ylittämistä Kela valvoo. Jos tienaat yli sallitun määrän, joudut maksamaan opintotukia takaisin.

Uskalla tehdä virheitä

Virheistä oppii! Opiskelijana et myöskään tipu täysin tyhjän päälle mikäli yrittäjyys ei onnistukaan – voit aina palata takaisin opintojen pariin ja yrittää myöhemmin uudestaan, jos siltä tuntuu.

Hyödynnä roolisi opiskelijana

Älä pelkää kertoa äänen olevasi opiskelija, päinvastoin! Usein opiskelijoita kuunnellaan, sillä heillä on tarjota ajankohtaista tietoa sekä uusia ja tuoreita näkökulmia. Se, että olet uskaltanut perustaa yrityksen kertoo hyvästä motivaatiosta ja rohkeudesta.

Viimeksi päivitetty: 09 loka 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.3.2021

Apurahat ja stipendit − rahallista tukea opintoihin

Opintojen rahoittaminen on monien opiskelijoiden mielessä. Koulumateriaaleihin sekä elämiseen kuluu rahaa ja työssäkäynti opintojen aikana ei ole aina mahdollista tai järkevää. Tutustu opiskelijoille haettavissa oleviin apurahoihin ja stipendeihin tämän artikkelin siivittämänä!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 18.11.2019

Onko opiskelijaelämä ja riittävä uni mahdoton kombo?

Opiskelijan, aivan kuin kaikkien, yöunta haittaavat esimerkiksi kiire, huolet, stressi ja elämäntilanteen äkilliset muutokset.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 26.9.2019

Opiskeluelämän jännittävät tilanteet

Opiskeluelämä on täynnä jännittäviä tilanteita, mutta milloin jännittäminen menee yli?

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi