Sivuston käyttötapa: Mobiili

Studentumin kesälomavinkit

Kesälomavinkit

Studentumin kesälomavinkit

Kesälomaa on odotettu läpi pitkän talven ja loman ensimmäiset viikot kuluvatkin kuin siivillä. Pelkkä auringossa köllötteleminen ja kaupungilla pyöriminen saattaa kuitenkin alkaa kyllästyttää. Silloin voit ottaa avuksi Studentum.fi: kesälomavinkit!

Keräsimme yhteen kymmenen kesälomavinkkiä eli yhden jokaista lomaviikkoa kohden. Kaikki vinkit on mietitty kaikenikäisten lomalaisten toteutettavaksi pienelläkin budjetilla.

Lue vihdoin se kirja, jota et ole ennättänyt lukea. Koulussa luettavaa riittää muutenkin ja työpäivän jälkeen tunnit saattavat helposti vierähtää muuhun kuin pitkän elämänkerran lukemiseen. Kesällä on ihanaa lukea auringossa nurmikolla tai sadepäivänä sohvan nurkassa.

Mene piknikille. Aurinkoisena päivänä puistossa herkkujen nauttiminen on yksi kesän parhaista jutuista! Mukaan otetaan tietysti pihapelejä ja musiikkia.

Tee roadtrip. Roadtrip voi suuntautua vieraaseen kaupunginosaan, naapurikaupunkiin tai toiselle puolelle Suomea. Roadtripin voi toteuttaa myös bussilla tai vaikka mopolla, autoa ei välttämättä tarvitse.

Kesälomavinkit

Aloita uusi harrastus tai kokeile jotakin uutta. Mene suppailemaan, pelaamaan sulkapalloa, kiipeilemään, valokuvaamaan, melomaan tai ratsastamaan. Vaikka siitä ei tulisi uutta harrastusta, saat kivan kesämuiston.

Telttaile. Telttailu on hauskaa säällä kuin säällä pystytitpä teltan sitten omalle pihalle, järven rantaan luonnonsuojelualueelle tai parvekkeelle. Täytyy vain varautua yöpymiseen sään mukaisesti!

Lähde pyöräretkelle. Pyöräile vähän kauemmas jäätelökioskille tai lähde muutamaksi päiväksi tien päälle teltta ja trangia mukanasi. Kauniita suomalaisia kesämaisemia on parasta ihailla pyörän satulasta.

Kokeile jotakin uutta reseptiä. Kesäisiä reseptejä löytää netistä ja tietysti myös kokkauskirjoista. Käytä hyödyksesi sesonkia ja kesällä luonnosta saatavia raaka-aineita! Kutsu ystäväsi tai perheesi syömään kanssasi. 

Kesälomavinkit

Pidä leffamaraton tai katso elokuvaklassikko, jota et ole aiemmin muistanut tai jaksanut katsoa. Leffasarjoja löytyy monia ja leffaklassikkoja vähintään yhtä paljon. Kesälomalla voi hyvin käyttää yhden illan pelkkien leffojen katsomiseen, eikä lomalla tarvitse huolehtia nukkumaanmenoajasta.

Ole päivä ilman teknologiaa. Olemme kasvaneet kiinni älypuhelimiin ja Netflixiin. Kokeile viettää päivä ilman mitään teknologiaa. Olosi saattaakin olla yllättävän rentoutunut ja haluat ehkä ottaa teknologiavapaat päivät mukaan arkeesi. Tässäkin listassa on vinkkejä, jotka voi hyvin toteuttaa ilman puhelimen jatkuvaa läsnäoloa.

Mene soutelemaan ja kalastamaan. Kesäpäivä järvellä on kruunattu herkullisella kalasaaliilla, joka paistetaan hämärtyvässä illassa grillissä!

Haluatko jo etsiä opiskelupaikkaa ensi vuodelle? Etsi koulutuksia tästä!

Viimeksi päivitetty: 17 heinä 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 23.10.2019

Opiskelijan täytyy muistaa myös liikkua

Liikunta ja huolenpito omasta hyvinvoinnista on tärkeää vastapainoa työlle ja opiskelulle.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.4.2019

Opintojen rahoitus ulkomailla apurahoin ja stipendein

Opintojen rahoitus on varmasti yksi tärkeimmistä asioista, joka täytyy ottaa huomioon ulkomailla opiskelua suunniteltaessa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 3.5.2018

Pukeudu oikein työhaastatteluun

Työhaastattelu… Mitä laittaa päälle? Syvä huokaus ja vilkaisu vaatekaappiin. Älä murehdi liikaa! Keräsimme viisi vinkkiä, jotka auttavat pukeutumaan oikein työhaastatteluun.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi