Sivuston käyttötapa: Mobiili

Studentumin vinkit syksyyn!

Syysvinkit

Studentumin syysvinkit

Halusimme sitä tai emme - syksy on virallisesti täällä. Illat pimenevät, lehdet putoavat puista, kesä on enää muisto vain ja kaikki muutkin syksykliseet alkavat (taas) pitää paikkaansa. Mutta syksy ei ole lainkaan hullumpi juttu, ainakaan jos ottaa inspiraatiota Studentum.fi:n syysvinkeistä!

Keräsimme yhteen kuusi hyvää syysvinkkiä, joilla syksystä tulee hieman valoisampi ja hauskempi. Nämä vinkit haastavat sinut kokeilemaan uutta ja hankkiutumaan eroon vanhasta!

Syksy on uusien alkujen aikaa. Aloita uusi tapa, josta tulet iloiseksi ja joka tekee sinulle hyvää. Tapa voi olla esimerkiksi päiväkirjaan kirjoittaminen tai uusi harrastus. Voit kokeilla, kuinka älypuhelimen ja muun elektroniikan jättäminen sivuun tunti ennen nukkumaanmenoaikaa vaikuttaa yöuniin. Aloita rappusten käveleminen älkä aina tilaa hissiä. Aloita vaikka neulominen, se on hyväksi myös mielelle. Yritä tehdä uudesta tavastasi pysyvä tapa, joka säilyy eikä häviä yhtä nopeasti kuin kesän rusketus haihtuu iholta!

Syysvinkit

Vietä rehellinen koti-ilta tai vaikka kokonainen viikonloppu. Rehelliseen koti-iltaan tarvitset teetä tai kaakaota, kynttilöitä, viltin, herkkuja, hyvän elokuvan tai suosikkisarjasi tuotantokauden sekä sateisen syyssään. Elokuvan tai tv-sarjan voi korvata myös hyvällä kirjalla.

Tee omenapiirakka. Tämä ei tarvi sen enempää perusteluja. Omenapiirakka on vain kertakaikkiaan niin maukasta, etenkin vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ulkoilu kirpsakalla kelillä on virkistävää kuuman kesän jälkeen. Puut ovat kauniin värisiä ja taivaalla saattaa nähdä lintuauran suuntaavan nokkansa etelää kohti. Oikea pukeutuminen on syysulkoilun A ja O, joten keliin sopivat vaatteet niskaan ja vamos!

Jos suuntaat metsään ulkoilemaan, muista ottaa pieni kori tai vaikka muovipussi matkaan. Mättäällä saattaa nököttää muutama herkullinen kantarelli tai suppilovahvero. Sienisaalista voi tehdä maukkaan sienimuhennoksen, -kastikkeen tai -piiraan!

Syysvinkit

Siivoa kaapit turhista tavaroista ja vaatteista. Vaatekaapin siivoamisen ohjenuorana voi olla esimerkiksi: heitä pois ne vaatteet, joita et edes muista omistavasi tai et ole käyttänyt sitten toissa kesän.

Vaatteet voi viedä kierrätykseen tai hyväntekeväisyyteen. Jos haluat tienata vaikkapa uusia syysvaatteita varten, voit myydä vanhat vaatteesi kirppiksellä tai netissä.

Kun lehdet ovat pudonneet puista, tarjoudu isovanhemmillesi haravointiavuksi tai haravoi omaa kotipihaa. Autat, mutta haravointi on samalla erinomaista hyötyliikuntaa. Samalla voit muistella lapsuutta ja hyppiä lehtikasoihin tai miksei vaikka syyssateen aikaansaamiin kuralammikoihin!

Syksyllä tärkeää on pitää mieli virkeänä ja keksiä mukavaa tekemistä pimenevistä illoista ja sadesäästä huolimatta!

Syksyllä voi myös opiskella – etsi koulutuksia!

Viimeksi päivitetty: 20 syys 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 27.2.2019

HR-vastaavan parhaat vinkit työhaastatteluun

Olet löytänyt täydellisen työharjoittelupaikan, unelmiesi työpaikan tai ehkä osa-aikatyön, joka sopisi hyvin opintojesi ohessa suoritettavaksi. Miten voit valmistautua työhaastatteluun?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.4.2019

10 syytä opiskella ulkomailla

Ulkomailla opiskelu on iso askel kenelle tahansa. Miksi niin monet jättävät turvallisen kotimaansa ja lähtevät ulkomaille opiskelemaan? Listasimme kymmenen syytä, miksi ulkomailla opiskelu kannattaa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 30.4.2018

Mitä sinun tulisi tietää, kun muutat omillesi?

Kun muutat pois kotoa, kohtaat aivan uusia arjen askareita, jotka joku muu on aiemmin hoitanut puolestasi. Mitä tulisi ottaa huomioon?

Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Koulutus.fi