Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattilaisen haastattelu: Baarimikko

Nimi: Heikki LehtimäkiBaarimestari

Ikä: 21

Koulutus: LVI-asentaja, Baarimikko

Oppilaitos: European Bartender School


Miten valitsit alasi ja EBS:n?

Olin jo nuorena kiinnostunut ravintola-alasta ja sitä kautta baarimestarin ammatista. Valitsin EBS:n, koska en tiennyt mistä aloittaisin ja yritin kysellä blokkarin hommia mutta en saanut niitä, joten päätin, että nyt täytyy tehdä asialle jotain. Sitten eräänä päivänä kuulin radiossa koulutuksesta ja päätin ilmoittautua kurssille. Kurssille ilmoittautuminen oli yksi elämäni parhaita päätöksiä.

Kerro koulutuksestasi ja pääsyvaatimuksista.

Koulutus oli välillä raskasta mutta hauskaa, ja ennen kaikkea opetti nöyryyttä ja arvostusta ammattia kohtaan. Nautin joka sekunnista minkä koulussa vietin. Opettelimme siellä mm. drinkkien tekoa, alkoholijuomien historiaa, baarityöskentelyä ja flairtendingiä (pullojen heittelyä yms.), joka on ehkä hauskinta mitä tiedän. Koulu oli siis todella monipuolista ja kiinnostavaa, enkä ole muuten koulun jälkeen kossubatteriin baarissa koskenut.

Pääsyvaatimuksia kouluun ei ollut, tarvitsi vain maksaa kurssimaksu.

Miten sait ensimmäisen työpaikkasi?

Kävelin erään kotipaikkani lähibaarin tiskille ja kysyin vain rohkeasti, että olisiko heillä tarvetta baarimikolle. Siitä se sitten lähti ja nyt olen jo päässyt aika pitkälle, kiitos siis heille.

Missä työskentelet tällä hetkellä?

Työskentelen ympäri Helsinkiä eri baareissa ja yökerhoissa.

Minkälainen on tavallinen työpäiväsi?

Heräilen siinä aamukymmeneltä ja alan miettimään, että missä baarissa sitä tänään ollaan. Vähän urheilen ja sitten menen töihin - jos sitä työksi voi edes kutsua, koska se on vain yksinkertaisesti todella hauskaa.

Mikä on parasta työssäsi?

Monipuolisuus. Koskaan tiedä kuka tiskille tulee ja mitä asiakas tilaa. Sosiaalisuus. Olen sellainen persoona, joka tykkää olla ihmisten kanssa ja jutella heidän kanssaan mistä milloinkin. Aikani kuluu töissä useimmiten kuin siivillä, koska viihdyn lähes poikkeuksetta työssäni niin hyvin, että ei tarvitse ajatella kotiin pääsemistä.  Se, että voi mahdollisesti tehdä jonkun asiakkaan päivästä paremman pelkästään hymyilemällä ja tekemällä hänelle hyvän drinkin.  


Mikä on haastavinta?

Ehkä harvinaisempien drinkkien muistaminen ja muun sosiaalisen elämän sovittaminen omaan arkeen voi aluksi tuntua vaikealta.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Nyt ainakin teen toistaiseksi töitä Helsingissä, mutta olisihan se hienoa lähteä maailmalle töihin. Haaveilen freelancer-urasta ja oman toiminimen perustamisesta.  Pidän myös flairtendingistä erittäin paljon, ja odotan että joskus pääsisin kilpailemaan ympäri maailmaa. Ehkä tulevaisuudessa harkitsen oman baarin perustamista.

Minkälaisia vinkkejä antaisit baarimestarin ammatista kiinnostuneille?

Jos olet valmis kovaan mutta hauskaan työhön, niin mitä vielä mietit?  Hymy on jo puoli voittoa palvelualalla.

Eurooppalainen Baarimestarikoulu

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin

Viimeksi päivitetty: 08 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 23.5.2019

Työvoimakoulutus – väylä takaisin työelämään

Työpaikoilla ilmenee toisinaan työvoimavajausta, kun työmarkkinoiden kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Tällöin jokin toimiala, tehtävä tai organisaatio ei löydä tarpeeksi päteviä työntekijöitä. Kohtaanto-ongelman paikkaamiseksi tulee työmarkkinoiden osaamista kohdentaa uudelleen.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Matkailu- ja ravitsemisala

Matkailu- ja ravitsemisalalla toimivien yritysten tuottamat palvelut liittyvät läheisesti toisiinsa. Tutustu matkailu- ja ravitsemisalan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Kiinteistöala

Kiinteistöalalla toimivat yritykset tuottavat monipuolisia kiinteistöpalveluja, joihin kuuluvat mm. kiinteistönhoito ja siivouspalvelut. Tutustu kiinteistöalan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi