Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattilaisen haastattelu: Sähköasentaja

Sähköasentaja

Nimi: Ville Tamssi

Koulutus: Sähköasentaja

Oppilaitos: Vaasan ammattiopisto

Lähdin opiskelemaan sähköasentajaksi Vaasan ammattiopistoon. Opiskelupaikan valinta ei tuottanut minulle vaikeuksia, koska sähköala on kiinnostanut jo pienestä pitäen.

Valmistuttuani sähköasentajaksi Vaasan ammattiopistosta minusta tuntui luontevalta jatkaa sähköalan opintoja ammattikorkeakoulussa ja parantaa omaa ammattitaitoa ja lisätä teknistä tietämystä alalta. Lisäksi kun Vaasan ammattikorkeakoulussa oli mahdollista lukea kyseistä alaa, jossa opetus metodit vastaavat merkittävästi alueen teollisuuden tarpeita, oli valintani selvä. 

Jatko-opinnoissa

Valitsin suunntaumisvaihtoehdoiksi sähkönjakelutekniikan, automaation ja markkinonnin, joista sähkönjakelu on ns. pääaine. Opiskelu Vaasan ammattikorkeakoulussa on ollut mielenkiintoista ja sopivan haastavaa, johon on sisältänyt sopivassa suhteessa teorian opiskelua ja sitä vastaavia käytännön harjoituksia, jotka ovat mukavaa vastapainoa luennoilla istumiselle. Opinnot ovat menneet täysin aikataulun/suunnitelman mukaisesti ja tällä hetkellä teen lopputyötäni Wärtsilä Finland Oy, Power Plants yksikköön.

Työssäoppimisessa Wärtsilässä ja työtä ulkomailla

Työssäoppimisen suoritin Wärtsilässä ja paikan saantiin auttoi oma aktiivisuus paikan haussa ja vuosien varrella työelämässä syntyneet "kontaktit" yrityksissä.

Viime kesänä työskentelin Power Plants yksikön alaisuudessa voimalaitostyömaalla Brasiliassa 4kk. Työnkuvaani kuului voimalaitoksen sähköasennusten valvonta ja laitoksen käyttöönottotehtävät.

Työskentely kansainvälisessä projektissa oli erittäin mielenkiintoista ja mieltä avartavaa. Työkaverit ja kollegat olivat eripuolilta maailmaa, joten yhteistyö ja kommukointi erilaisten-/vieraskielisten ihmisten kanssa oli yksi harjoittelun parhaimmista kokemuksista. Kansainvälisissä yrityksissä kielitaito on jo hyvin merkittävässä osassa työn onnistumisen kannalta, eritoten erilaisten kulttuurien ja niiden tuomien "ominaisuuksien" tunteminen on hyvin tärkeää yhteistyön mielekkäässä onnistumisessa.

Vinkkejä kyseisestä ammatista tai tehtävistä kiinnostuneille

Omaa opiskelupäätöstäni en ole koskaan katunut ja se on tuonut todella mielenkiintoisia ja vaihtelevia tilanteita niin opinnoissa kuin työelämässäkin.

Tärkeintä on kiinnostus omaa alaa kohtaan ja tietenkin positiivisella asenteella tarttuminen uusiin haasteisiin on ainakin omalla kohdallani tuonut parhaan lopputuloksen. On mielekästä jatkaa eteenpäin kun huomaa oman ammattitaidon kehittyvän ylöspäin.


Selaa sähköasentajan koulutuksia

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin

Viimeksi päivitetty: 13 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 29.6.2018

Toimistoassistenttina opetusalan järjestössä

Tania Tuomisalo oli työharjoittelussa lasten ja nuorten hyvinvointia tukevassa järjestössä. Harjoittelussa oppi käytännön taitojen lisäksi paljon myös itsestä työntekijänä. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 25.6.2018

Työharjoittelussa: Poliisin työharjoittelu konkretisoi luokkahuoneen opit

Poliisi Jonne Mäkelän pitkä ja monipuolinen työharjoittelu näytti, mitä poliisin työ todellisuudessa on. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 29.3.2018

10 vinkkiä hyvän ensivaikutelman luomiseen

Ensimmäinen työhaastattelu tai haastattelu unelmiesi työpaikkaan saattaa olla todella jännittävä tilanne. Sinulla on mahdollisuus antaa hyvä ensivaikutelma vain kerran.

Teemat: Työelämä , Vinkit
Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.