Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattilaisen haastattelu: Sähköasentaja

Sähköasentaja

Nimi: Ville Tamssi

Koulutus: Sähköasentaja

Oppilaitos: Vaasan ammattiopisto

Lähdin opiskelemaan sähköasentajaksi Vaasan ammattiopistoon. Opiskelupaikan valinta ei tuottanut minulle vaikeuksia, koska sähköala on kiinnostanut jo pienestä pitäen.

Valmistuttuani sähköasentajaksi Vaasan ammattiopistosta minusta tuntui luontevalta jatkaa sähköalan opintoja ammattikorkeakoulussa ja parantaa omaa ammattitaitoa ja lisätä teknistä tietämystä alalta. Lisäksi kun Vaasan ammattikorkeakoulussa oli mahdollista lukea kyseistä alaa, jossa opetus metodit vastaavat merkittävästi alueen teollisuuden tarpeita, oli valintani selvä. 

Jatko-opinnoissa

Valitsin suunntaumisvaihtoehdoiksi sähkönjakelutekniikan, automaation ja markkinonnin, joista sähkönjakelu on ns. pääaine. Opiskelu Vaasan ammattikorkeakoulussa on ollut mielenkiintoista ja sopivan haastavaa, johon on sisältänyt sopivassa suhteessa teorian opiskelua ja sitä vastaavia käytännön harjoituksia, jotka ovat mukavaa vastapainoa luennoilla istumiselle. Opinnot ovat menneet täysin aikataulun/suunnitelman mukaisesti ja tällä hetkellä teen lopputyötäni Wärtsilä Finland Oy, Power Plants yksikköön.

Työssäoppimisessa Wärtsilässä ja työtä ulkomailla

Työssäoppimisen suoritin Wärtsilässä ja paikan saantiin auttoi oma aktiivisuus paikan haussa ja vuosien varrella työelämässä syntyneet "kontaktit" yrityksissä.

Viime kesänä työskentelin Power Plants yksikön alaisuudessa voimalaitostyömaalla Brasiliassa 4kk. Työnkuvaani kuului voimalaitoksen sähköasennusten valvonta ja laitoksen käyttöönottotehtävät.

Työskentely kansainvälisessä projektissa oli erittäin mielenkiintoista ja mieltä avartavaa. Työkaverit ja kollegat olivat eripuolilta maailmaa, joten yhteistyö ja kommukointi erilaisten-/vieraskielisten ihmisten kanssa oli yksi harjoittelun parhaimmista kokemuksista. Kansainvälisissä yrityksissä kielitaito on jo hyvin merkittävässä osassa työn onnistumisen kannalta, eritoten erilaisten kulttuurien ja niiden tuomien "ominaisuuksien" tunteminen on hyvin tärkeää yhteistyön mielekkäässä onnistumisessa.

Vinkkejä kyseisestä ammatista tai tehtävistä kiinnostuneille

Omaa opiskelupäätöstäni en ole koskaan katunut ja se on tuonut todella mielenkiintoisia ja vaihtelevia tilanteita niin opinnoissa kuin työelämässäkin.

Tärkeintä on kiinnostus omaa alaa kohtaan ja tietenkin positiivisella asenteella tarttuminen uusiin haasteisiin on ainakin omalla kohdallani tuonut parhaan lopputuloksen. On mielekästä jatkaa eteenpäin kun huomaa oman ammattitaidon kehittyvän ylöspäin.


Selaa sähköasentajan koulutuksia

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin

Viimeksi päivitetty: 13 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 8.6.2018

Ammattilaisen haastattelu: Parturi-kampaaja

Petra Rosenberg innostui hiuksista jo aivan pienenä. Tulevaisuuden ammatinvalinta oli siis helppoa, kun vain seurasi unelmiaan.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 5.8.2019

Kehitä näitä neljää osa-aluetta menestyäksesi

Kaikilla meistä on tapoja, jotka eivät aina ole eduksemme. 

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.2.2019

Viisi tarinaa turvallisuusalalta

Turvallisuus on osa arkeamme. Tuhannet ihmiset työskentelevät maamme ja muiden ihmisten turvallisuuden puolesta. Turvallisuusala ja maanpuolustus tarjoavatkin vastuullisia, haastavia ja monipuolisia työtehtäviä ja -paikkoja.

Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Koulutus.fi