Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattilaisen haastattelu: Sähköasentaja

Sähköasentaja

Nimi: Ville Tamssi

Koulutus: Sähköasentaja

Oppilaitos: Vaasan ammattiopisto

Lähdin opiskelemaan sähköasentajaksi Vaasan ammattiopistoon. Opiskelupaikan valinta ei tuottanut minulle vaikeuksia, koska sähköala on kiinnostanut jo pienestä pitäen.

Valmistuttuani sähköasentajaksi Vaasan ammattiopistosta minusta tuntui luontevalta jatkaa sähköalan opintoja ammattikorkeakoulussa ja parantaa omaa ammattitaitoa ja lisätä teknistä tietämystä alalta. Lisäksi kun Vaasan ammattikorkeakoulussa oli mahdollista lukea kyseistä alaa, jossa opetus metodit vastaavat merkittävästi alueen teollisuuden tarpeita, oli valintani selvä. 

Jatko-opinnoissa

Valitsin suunntaumisvaihtoehdoiksi sähkönjakelutekniikan, automaation ja markkinonnin, joista sähkönjakelu on ns. pääaine. Opiskelu Vaasan ammattikorkeakoulussa on ollut mielenkiintoista ja sopivan haastavaa, johon on sisältänyt sopivassa suhteessa teorian opiskelua ja sitä vastaavia käytännön harjoituksia, jotka ovat mukavaa vastapainoa luennoilla istumiselle. Opinnot ovat menneet täysin aikataulun/suunnitelman mukaisesti ja tällä hetkellä teen lopputyötäni Wärtsilä Finland Oy, Power Plants yksikköön.

Työssäoppimisessa Wärtsilässä ja työtä ulkomailla

Työssäoppimisen suoritin Wärtsilässä ja paikan saantiin auttoi oma aktiivisuus paikan haussa ja vuosien varrella työelämässä syntyneet "kontaktit" yrityksissä.

Viime kesänä työskentelin Power Plants yksikön alaisuudessa voimalaitostyömaalla Brasiliassa 4kk. Työnkuvaani kuului voimalaitoksen sähköasennusten valvonta ja laitoksen käyttöönottotehtävät.

Työskentely kansainvälisessä projektissa oli erittäin mielenkiintoista ja mieltä avartavaa. Työkaverit ja kollegat olivat eripuolilta maailmaa, joten yhteistyö ja kommukointi erilaisten-/vieraskielisten ihmisten kanssa oli yksi harjoittelun parhaimmista kokemuksista. Kansainvälisissä yrityksissä kielitaito on jo hyvin merkittävässä osassa työn onnistumisen kannalta, eritoten erilaisten kulttuurien ja niiden tuomien "ominaisuuksien" tunteminen on hyvin tärkeää yhteistyön mielekkäässä onnistumisessa.

Vinkkejä kyseisestä ammatista tai tehtävistä kiinnostuneille

Omaa opiskelupäätöstäni en ole koskaan katunut ja se on tuonut todella mielenkiintoisia ja vaihtelevia tilanteita niin opinnoissa kuin työelämässäkin.

Tärkeintä on kiinnostus omaa alaa kohtaan ja tietenkin positiivisella asenteella tarttuminen uusiin haasteisiin on ainakin omalla kohdallani tuonut parhaan lopputuloksen. On mielekästä jatkaa eteenpäin kun huomaa oman ammattitaidon kehittyvän ylöspäin.


Selaa sähköasentajan koulutuksia

Tutustu myös muiden ammattilaisten haastatteluihin

Viimeksi päivitetty: 13 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 20.4.2018

Työharjoittelussa: Viestintäharjoittelijana Veikkausliigassa

Annika Uusikari opiskeli kolmatta vuotta journalismia Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, kun harjoittelupaikka osui eteen onnekkaiden sattumusten summana.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 13.4.2018

Työharjoittelussa: Opinto-ohjaajaharjoittelijana Thaimaassa

Opinto-ohjaajaksi opiskellut Iida Karvinen lähti avoimin mielin työharjoitteluun suomalaiseen kouluun Thaimaan Pattayalle.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2018

Kiinteistöala

Kiinteistöalalla toimivat yritykset tuottavat monipuolisia kiinteistöpalveluja, joihin kuuluvat mm. kiinteistönhoito ja siivouspalvelut. Tutustu kiinteistöalan työhön, työllisyyteen ja siihen, mitä alalle haluavan kannattaa opiskella!

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Koulutus.fi