Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kestävä tulevaisuus

Teknologiayrityksissä suunnitellaan ja tuotetaan kestäviä ratkaisuja, jotka helpottavat arkea ja säästävät ympäristöä. Ympäristöosaaminen on valttikorttimme, ja puhtaan teknologian tarve lisääntyy. Haluaisitko sinä lähteä teknologia-alalle tekemään parempaa tulevaisuutta?

Kestävä tulevaisuus

Kohti kestävämpää yhteiskuntaa

Teknologiayrityksissä suunnitellaan ja tuotetaan kestäviä ratkaisuja, jotka helpottavat arkea ja säästävät ympäristöä. Ympäristöosaaminen on valttikorttimme, ja puhtaan teknologian tarve lisääntyy.

Mitä voimme tehdä, jotta maapallon luonnonvarat riittävät tulevaisuudessakin? Millaisia ratkaisuja tarvitaan maailmanlaajuisiin ympäristökysymyksiin, kuten ilmastonmuutoksen torjuntaan?

Haluaisitko sinä lähteä teknologia-alalle tekemään parempaa tulevaisuutta ja etsimään vastausta ja ratkaisuja näihin kysymyksiin?

Tutustu alla eri osaajien urapolkuihin ja opi lisää siitä, millaisilla valinnoilla, innovaatioilla ja toimenpiteillä voidaan siirtyä kohti kestävämpiä ratkaisuja.

Mikä kiertotalous?

Teknologialla on keskeinen rooli ilmastotyössä. Ratkaisun avaimet ovat investoinneissa energiatehokkaisiin ja päästöttömiin teknologioihin ja digitaalisiin ratkaisuihin. Vähähiilisillä liikenteen, teollisuuden ja energiantuotannon teknologioilla päästöjä voidaan vähentää ja ilmastonmuutos pysäyttää.

Suomessa kiertotalouden ratkaisut ovat pitkällä ja kierrätysketjut toimivat hyvin. Tavaroita ja materiaaleja kierrättämällä säästetään rahaa, luonnonvaroja ja vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä.

Kiertotalous ei kuitenkaan ole pelkästään kierrättämistä. Kestävää resurssien käyttöä on se, kun koneet ja laitteet suunnitellaan niin, että niitä voidaan korjata ja kunnostaa osa kerrallaan.

Kiertotaloutta voidaan edistää parhaiten, kun otetaan huomioon koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.


Katso uravideoita ja inspiroidu!

SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOTEKNIIKKA: Energiatehokas ja vähäpäästöinen – puhtaampi tulevaisuus

Sähkötekniikan DI Mirkku Kaukinen ei innostunut “teknisistä vempaimista”, mutta ympäristöasiat ja luonto kiinnostivat. Nyt hän on tuottamassa ympäristöystävällistä energiaa Oilonin asiakkaille eri puolille maailmaa.

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutukset »

YHDYSKUNTA- JA YMPÄRISTÖTEKNIIKKA: Hyvät liikkumisen ratkaisut – lisää CO2-vapaata pyöräilyä

Tie- ja liikennetekniikan diplomi-insinööri Hamilkar Bergroth suunnittelee A-Insinööreillä valtateitä, katuja ja katutunneleita. Toimiva kaupunkiympäristö ja hyviä liikkumisen ratkaisuja ihmisille.

Yhdyskunta- ja ympäristötekniikan koulutukset »

PROSESSITEKNIIKKA: Tiimissä oppii ja onnistuu

Prosessitekniikan DI Petri Lehtonen on SSAB:llä mukana monessa eri kehitystiimissä etsimässä ratkaisuja, jotka auttavat tekemään entistä kestävämpiä tuotteita pienemmällä teräsmäärällä.

Prosessitekniikan koulutukset »


Mainokset