Sivuston käyttötapa: Mobiili

Toimistoassistenttina opetusalan järjestössä

Toimistoassistenttina koulutusmaailman järjestössä

Toimistoassistenttina opetusalan järjestössä

Tania Tuomisalo oli työharjoittelussa lasten ja nuorten hyvinvointia tukevassa Kehittämiskeskus Opinkirjossa. Työharjoittelu opetti paljon järjestötoiminnasta, mutta samalla Tuomisalo oppi luottamaan omaan osaamiseen työelämässä.

“Opiskelin Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa (nykyinen XAMK) tradenomiksi. Halusin tehdä pitkän työharjoittelun Helsingissä, joten etsin mielenkiintoisia paikkoja pääkaupunkiseudulta. Hain Kehittämiskeskus Opinkirjoon, koska järjestötyö kiinnosti minua.

Kehittämiskeskus Opinkirjo on lasten ja nuorten hyvinvointia ja oppimista tukeva järjestö. Olin Opinkirjolla toimistoassistenttina harjoittelussa syyskuusta 2013 helmikuuhun 2014.

Opinkirjo toimii opetuksen alalla tehden töitä lasten ja nuorten hyväksi. Järjestön kohderyhmänä on opettajat. Harjoittelu lähellä koulumaailmaa oli kiinnostavaa, sillä aiemmin olin haaveillut myös opettajan ammatista.

Monipuolisiin työtehtäviin kuului Hymyveistos- ja materiaalitilausten ja muiden tilausten käsittely (järjestö tuottaa mm. maksuttomia materiaaleja opettajille), sähköposteihin ja puheluihin vastaaminen, nettisivujen päivitys, postitus sekä kokousjärjestelyt (kokoustarjoilut, vieraiden vastaanottaminen, kokousmateriaaleista huolehtiminen). Lisäksi vastasin viestintäkoordinaattorin kanssa Educa-messujen osastomme järjestelyistä aina messuosaston suunnittelusta käytännön toteutukseen.

Mielenkiintoisin tehtävä oli Ihan tavallisia asioita -videokampanja, jonka suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Opinkirjo järjesti videokampanjan, johon koululaiset saivat kuvata videoita ihan tavallisesta arjesta. Olin mukana kampanjan esiraadissa sekä mukana varsinaisen raadin sihteerinä. Videokampanjan palkinnot jakoi tasavallan presidentti. Avustin myös palkintojenjaon käytännön järjestelyissä.

Menin harjoitteluun avoimin mielin, mutta opin mitä kaikkea järjestöt voivat tehdä! Opin paljon järjestön toiminnasta, kokous- ja messujärjestelyistä.

Esimerkiksi messujärjestelyihin osallistuminen opetti siitä paljon. En olisi voinut arvatakaan mitä kaikkea täytyy hoitaa, että messuosasto on houkutteleva ja kaikki on kunnossa. Työ oli monin osin sellaista mitä olin kuvitellut, mutta pääsin tekemään myös monipuolisesti asioita, joita en olisi uskonut tekeväni.

Opin harjoittelussa itsestäni työntekijänä monia asioita, ja opin luottamaan todella omaan osaamiseen. Myös työtehtävien priorisointi ja itsenäinen työskentely kehittyivät työharjoittelun aikana. Harjoittelussa parasta oli monipuoliset työtehtävät, uuden oppiminen ja vastuun saaminen.

Toimistoassistentin työ oli monella tapaa hyvin mielenkiintoista. Viihdyin ensin harjoittelussa ja sen jälkeen töissä Opinkirjossa kahden vuoden ajan. Sittemmin tie työelämässä on vienyt muualle.”

Tutustu tradenomin koulutuksiin

Viimeksi päivitetty: 29 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 8.6.2018

Ammattilaisen haastattelu: Ostaja

 Petra Blåberg opiskeli tuotantotaloutta Turun ammattikorkeakoulussa ja työskentelee ostajana projektinhallintaan keskittyvässä yrityksessä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.6.2018

Ammattilaisen haastattelu: Kuntosaliyrittäjä

Joonas Koskinen opiskeli liikunnanohjauksen peruskurssin Eerikkilän Urheiluopistossa ja työskentelee tällä hetkellä kuntosaliyrittäjänä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 9.2.2018

Minä valitsin kansanopiston!

Kansanopisto-opiskelu ei ole se ilmiselvä ykkösvaihtoehto tulevaisuuden opiskelusuunnitelmia punoessa. Kansanopistoa ei ehkä nähdä sopivana opiskelupaikkana tai siitä ei tiedetä tarpeeksi. Mielikuvan ei kuitenkaan tarvitse vastata todellisuutta. 

Lue lisää
Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Koulutus.fi