Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Teknologia-alalta löytyy työtä myös kaupallisen alan osaajille

Teknologiayritykset tarjoavat uramahdollisuuksia erilaisille osaajille

Teknologia ei ole vain insinöörien ala

”Teknologia on insinöörien ala.” Sitäkin, ja paljon muuta.

Teknologia-yritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista teknologian, tuotannon, tuotesuunnittelun, talouden, hallinnon, viestinnän, myynnin, markkinoinnin ja vaikka ympäristövastuullisuuden saralta.

Teknologiateollisuus työllistää Suomessa suoraan lähes 300 000 henkilöä ja on Suomen tärkein vientiala. Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen vientituloja, joita ilman emme voi ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain lähes 30 000 osaajaa. Heistä noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto.

Huipputeknologian tuotteita käytetään lähes kaikilla aloilla.

Globaalit megatrendit eli yhteiskunnan digitalisoituminen, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja resurssien niukkuus lisäävät huipputeknologian kysyntää.

Missä voi työskennellä?

Elektroniikka- ja sähköteollisuudessa:

ABB, Ensto, Murata Electronics, Nokia, Planmeca, Polar Electro, Suunto, Vacon, Vaisala…

Metallien jalostuksessa:

Boliden, Componenta, Kuusakoski, Luvata, Outokumpu, Outotec, ​Ovako, Sacotec, SSAB…

Kone- ja metallituoteteollisuudessa:

Abloy, Cargotec, Finn-Power, Fiskars, Glaston, Kone, Konecranes, Metso, Meyer Turku, Normet, Oras, Patria, Pemamek, Ponsse, Stala, Valmet, Valtra, Wärtsilä…

Tietotekniikka-alalla:

Basware, Bilot, CGI, Comptel, Digia, Efecte, Enfo, F-Secure, Fujitsu Finland, Gofore, IBM, Innofactor, Knowit, Microsoft, Nixu, Tieto…

Suunnittelu- ja konsultointialalla

A-Insinöörit, Citec, Elomatic, Etteplan, FCG, Granlund, Neste Jacobs, Pöyry, Ramboll, Rejlers, SITO, SWECO, WSP..


Katso uravideoita ja inspiroidu!

KAUPPATIEDE & DIGITAALINEN MARKKINOINTI: Asiakaskokemusten ytimessä

KTM Sonja Airikkaa kiehtoo kansainvälisyys, eri kulttuurit ja englannin kieli. Nyt hän onkin Kempillä tiimissä, joka vastaa globaalista markkinointiviestinnästä.

Kauppatieteen ja markkinoinnin koulutukset »

TEKNIIKKA & KAUPPATIEDE: Tekninen ja kaupallinen tutkinto – monipuolista osaamista

DI ja KTM Anu-Riikka vastaa ABB:lla globaalina tuotepäällikkönä kytkintuotteista, jotka varmistavat turvallisen sähkönjakelun myös kriittisissä sovelluksissa. Uudet teknologiat ja niiden hyödyntäminen omien tuoteperheiden kehittämiseksi kiinnostavat.

Tekniikan ja kauppatieteen koulutukset »

TUOTANTOTALOUS: Insinööriopintojen "kokeilu" kannatti

Tuotantotalouden insinööri-opiskelija Viivi Hokkanen viihtyy erinomaisesti Metropolia AMK:ssa ja traineena ABB:llä. Takana kaksi vuotta opintoja ja asentajaharjoittelu vaihtuu työnjohtoharjoitteluksi.

Tuotantotalouden koulutukset »

VIESTINTÄ & MARKKINOINTI: Työtä teollisuudessa

Tradenomi Pauliina Tiainen on Metsolla globaalissa viestintätiimissä some-vastaava. Hänen työnsä näkyy kuvina ja videoina Metson kaikissa some-kanavissa ja nettisivuilla.

Viestinnän ja markkinoinnin koulutukset »

KONE- JA METALLIALA: Huolellisuudella pääsee pitkälle

Kalle Inki on koneistajana Sandvikin Lahden tehtaalla. Kallen ammattitaito ja osaaminen näkyy kun suunnittelijan piirrustukset ohjelmoidaan koneille, jotka valmistavat tuotteet.

Kone- ja metallialan koulutukset »

KAIVOSTEOLLISUUS: Jokainen päivä on erilainen

DI Annukka Kokkonen on tutkimusinsinööri Sandvikin testikaivoksella – ensimmäisenä näkemässä ja kokemassa uudet laitteet. Eri osaamisalueiden asiantuntijoista koostuva tutkimustiimi kehittää uusia teknologioita tulevaisuuden kaivoslaitteisiin.

Diplomi-insinöörin koulutukset »

Viimeksi päivitetty: 28 huhti 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 28.4.2020

Terveysteknologialla pelastetaan ihmishenkiä

Teknologiaratkaisut tarjoavat parempaa hoitoa potilaille, apua ammattilaisille, tuottavuutta terveydenhuollolle ja hyvinvointia Suomelle.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 28.4.2020

Teknologia <3 Digi

Valmistava teknologiateollisuus elää digimurroksen aikaa. Digitalisaatio muuttaa perinpohjaisesti valmistusta, jakelua ja liiketoimintaa. Suomen talouden kasvumahdollisuudet riippuvat digitalisaatiosta ja kyvystä hyödyntää laajasti tekoälyä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.5.2020

Haluatko muuttaa maailmaa?

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain kymmeniä tuhansia uusia osaajia. Heistä noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto. Eniten yritykset palkkaavat tekniikan ja digitalisaation osaajia.

Lue lisää