Sivuston käyttötapa: Mobiili
Kestävä tulevaisuus

Kestävä tulevaisuus

Kohti kestävämpää yhteiskuntaa

Teknologiayrityksissä suunnitellaan ja tuotetaan kestäviä ratkaisuja, jotka helpottavat arkea ja säästävät ympäristöä. Ympäristöosaaminen on valttikorttimme, ja puhtaan teknologian tarve lisääntyy.

Mitä voimme tehdä, jotta maapallon luonnonvarat riittävät tulevaisuudessakin? Millaisia ratkaisuja tarvitaan maailmanlaajuisiin ympäristökysymyksiin, kuten ilmastonmuutoksen torjuntaan?

Haluaisitko sinä lähteä teknologia-alalle tekemään parempaa tulevaisuutta ja etsimään vastausta ja ratkaisuja näihin kysymyksiin?

Tutustu alla eri osaajien urapolkuihin ja opi lisää siitä, millaisilla valinnoilla, innovaatioilla ja toimenpiteillä voidaan siirtyä kohti kestävämpiä ratkaisuja.

Mikä kiertotalous?

Teknologialla on keskeinen rooli ilmastotyössä. Ratkaisun avaimet ovat investoinneissa energiatehokkaisiin ja päästöttömiin teknologioihin ja digitaalisiin ratkaisuihin. Vähähiilisillä liikenteen, teollisuuden ja energiantuotannon teknologioilla päästöjä voidaan vähentää ja ilmastonmuutos pysäyttää.

Suomessa kiertotalouden ratkaisut ovat pitkällä ja kierrätysketjut toimivat hyvin. Tavaroita ja materiaaleja kierrättämällä säästetään rahaa, luonnonvaroja ja vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä.

Kiertotalous ei kuitenkaan ole pelkästään kierrättämistä. Kestävää resurssien käyttöä on se, kun koneet ja laitteet suunnitellaan niin, että niitä voidaan korjata ja kunnostaa osa kerrallaan.

Kiertotaloutta voidaan edistää parhaiten, kun otetaan huomioon koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.


Katso uravideoita ja inspiroidu!

SUUNNITTELUMAANTIEDE: Kaupunkipyöräilystä nopeaa ja joustavaa

Filosofian maisteri Mikko Ranisen työn jälki näkyy kaupunkiympäristössä. Hän suunnittelee Swecolla kaupunkipyöräasemia – tärkeä rooli kestävän yhteiskunnan kannalta.

Maantieteen koulutukset »

KONETEKNIIKKA: Neutraali sointi ja kestävä kehitys, kaiutinsuunnittelun periaatteet

Konetekniikan DI Jaakko Nisula suunnittelee Genelecillä aktiivisia tarkkailukaiuttimia. Tavoitteena on luonnonmukainen ääni ja pieni ympäristöjalanjälki – asiakkaiden odotukset ylittävä luotettava ja neutraali äänentoisto.

Konetekniikan koulutukset »

MATERIAALITEKNIIKKA: Intohimona kestävä kehitys ja ympäristöystävälliset teknologiat

Materiaalitekniikan DI Katariina Tarkkio pääsee Outotecillä myynnintukitiimissä yhdistämään teknologiaosaamistaan ja kaupallista ymmärrystään arvojensa mukaisesti kun asiakkaille etsitään parhaita teknologiaratkaisuja.

Materiaalitekniikan koulutukset »

YMPÄRISTÖTEKNOLOGIA: Kaupungille keuhkot ja ihmisille virkistystä

Ympäristöteknologian insinööri Tiia Valtonen on työssään erityisen kiinnostunut ilmastonmuutokseen sopeutumisesta kaupungeissa. Se vei myös jatko-opiskelemaan ylempää insinööritutkintoa.

Ympäristöteknologian koulutukset »

ENERGIATEKNIIKKA: Uusiutuvaa energiaa kustannustehokkaasti

Energiatekniikan DI Waltteri Salmi on Granlund Consultingilla energiaosastolla konsultoimassa kiinteistöjen energiankäyttöä – kustannus- ja ympäristövaikutuksia rakennuksen koko elinkaarelle. Tavoitteena on pienentää rakennusten hiilijalanjälkeä.

Energiatekniikan koulutukset »

YMPÄRISTÖTEKNIIKKA: Positiivisia ympäristövaikutuksia energiantuotantoon tuulesta

Ympäristötekniikan DI Henri Honkasen työn tavoitteena on positiivisten ympäristövaikutusten lisääminen The Switchin toiminnassa ja tuotteissa.

Ympäristötekniikan koulutukset »

Viimeksi päivitetty: 30 huhti 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 26.8.2020

Terveysteknologialla pelastetaan ihmishenkiä

Teknologiaratkaisut tarjoavat parempaa hoitoa potilaille, apua ammattilaisille, tuottavuutta terveydenhuollolle ja hyvinvointia Suomelle.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 15.5.2020

Haluatko muuttaa maailmaa?

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain kymmeniä tuhansia uusia osaajia. Heistä noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto. Eniten yritykset palkkaavat tekniikan ja digitalisaation osaajia.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 28.4.2020

Teknologiayritykset tarjoavat uramahdollisuuksia

Teknologia-yritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista teknologian, tuotannon, tuotesuunnittelun, talouden, hallinnon, viestinnän, myynnin, markkinoinnin ja vaikka ympäristövastuullisuuden saralta.

Lue lisää