Sivuston käyttötapa: Mobiili
Valmistava teknologiateollisuus elää digimurroksen aikaa

Teknologia <3 Digi

Digimurros muuttaa toimintatapoja

Valmistava teknologiateollisuus elää digimurroksen aikaa. Digitalisaatio muuttaa perinpohjaisesti valmistusta, jakelua ja liiketoimintaa. Suomen talouden kasvumahdollisuudet riippuvat digitalisaatiosta ja kyvystä hyödyntää laajasti tekoälyä.

Moniin yhteiskunnan suuriin haasteisiin – ilmastonmuutokseen, väestön ikääntymiseen ja globalisaatioon – löydetään ratkaisu, kun osaamme valjastaa datan palvelemaan meitä. Tähän tarvitaan osaajia!

Missä voi työskennellä?

Tietotekniikka-alan palvelu- ja ohjelmistoyritykset sekä digitaaliteknologiaa kehittävät yritykset ovat merkittävä voimavara Suomen tulevaisuudelle erityisesti osaamisen, kilpailukyvyn ja työllistämisen kannalta.

Tietotekniikka-ala​n yrityksiä ovat mm.

  • Basware, Bilot, CGI, Comptel, Digia, Efecte, Enfo, F-Secure, Fujitsu Finland, Gofore, IBM, Innofactor, Knowit, Microsoft, Nixu, Tieto…

Katso uravideoita ja inspiroidu!

TIETOTEKNIIKKA: Avainten katoaminen kuriin sähköisillä ratkaisuilla

Tietotekniikka-insinööri Kimmo Hirvosen työllä on suuri vaikutus ihmisten elämään ja näkyy monen suomalaisen kotiovessa!

Tietotekniikan koulutukset »

TIETOTEKNIIKKA: Pilvipalvelut laadunvalvonnan apuna

Tietotekniikan insinööri Antti Terho kehittää Kempillä pilvipalvelua, joka digitalisoi asiakkaiden hitsaustuotannon laadunvalvonnan. Hitsausta ja sen laatua voidaan seurata ja jäjittää vaikkapa suoraan padilta.

Tietotekniikan koulutukset »

TIETOTEKNIIKKA: Helppoja ja toimivia digipalveluja

Tietotekniikan DI Heikki Honkanen on Goforella tekemässä tulevaisuuden digitaalisista palveluista helppoja ja toimivia - käyttäjälähtöisiä.

Tietotekniikan koulutukset »

LIIKETALOUS: HR-osaajillakin merkittävä rooli

Liiketalouden tradenomi Pilvi Järvinen on Luvata Porissa vastuussa teknologia-osaajien töihinotosta ja heidän esimiestensä ja -naistensa tukemisesta työsuhdeasioissa. Pilvillä on monia muitakin mielenkiintoisia hallinnon ja viestinnän tehtäviä.

Liiketalouden koulutukset »

TIETOJENKÄSITTELYTIEDE: Tekniikkaa, sosiaalisuutta, taiteellisuutta

Filosofian maisteri Sanna Grönlund suunnittelee ja kehittää ohjelmistovelluksia, jotka helpottavat Granlundilla kiinteistöjä suunnittelevien ja ylläpitävien ihmisten päivittäistä työtä.

Tietojenkäsittelytieteen koulutukset »

AUTOMAATIOTEKNIIKKA: Robottejakin opetetaan esimerkillä ja toistoilla

Automaatiotekniikan insinööri Marko Välilä on Fastemsin Robotti-tiimissä opettamassa robotteja toimimaan suunnitellusti. Hän ohjelmoi robotit toimimaan yhteistyössä automaatiojärjestelmän muiden koneiden kanssa.

Automaatiotekniikan koulutukset »

Viimeksi päivitetty: 28 huhti 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 15.5.2020

Haluatko muuttaa maailmaa?

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain kymmeniä tuhansia uusia osaajia. Heistä noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto. Eniten yritykset palkkaavat tekniikan ja digitalisaation osaajia.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 30.4.2020

Kestävä tulevaisuus

Teknologiayrityksissä suunnitellaan ja tuotetaan kestäviä ratkaisuja, jotka helpottavat arkea ja säästävät ympäristöä. Ympäristöosaaminen on valttikorttimme, ja puhtaan teknologian tarve lisääntyy. Haluaisitko sinä lähteä teknologia-alalle tekemään parempaa tulevaisuutta?

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 26.8.2020

Terveysteknologialla pelastetaan ihmishenkiä

Teknologiaratkaisut tarjoavat parempaa hoitoa potilaille, apua ammattilaisille, tuottavuutta terveydenhuollolle ja hyvinvointia Suomelle.

Lue lisää